17 hours ago17 hr 7 minutes ago, hoffnung said:sljivamjok, to je za uz kafu, da preseče. onda vops za doručak.
17 hours ago17 hr 29 minutes ago, hoffnung said:sta bi kod nas bio npr tradicionalni dorucak? Možda proja, ajvar, suhomesnato, (i turšija ako je sezona), kiselo mleko ili rakija. : D
17 hours ago17 hr kacamak sa mlekom ili varijacija na tu temu: kacamak skuvan i onda dodatno proprzen na ulju sa alevom paprikompecivo - djevrek/jogurt. burek/jogurt/ pogacice/jogurt.
16 hours ago16 hr Jao, da, i kačamak.Ali ja ga ne volim, pa ga se nikad ne bih setila. : )Mogu i pite sa sirom, gibanica...
16 hours ago16 hr moze sve to sto si navela, ali to vezano za kacamak, kod mene je bio jako cesto u detinjstvu. mozda ne toliko u obdanistu, ali voleo sam ga. pogotovo sa mlekom i secerom. sada ga isto jedem, ali ne vise tako. da ne zaboravimo: kifla
16 hours ago16 hr Da, da, moji i dan-danas jedu kačamak za doručak ili večeru. Neki sa sirom, neki sa alevom.Kiflu nisam smatrala našom tradicijom, ali sad kapiram šta podrazumevaš pod tradicionalnim doručkom. : DU to ime, pre neki dan sam se setila kako smo kao deca umakali puter kiflu u čašu jogurta, takve najobičnije kifle nisam skoro videla u nekoj pekari...Kod nas u kući su se za doručak često pravili uštipci i piroške sa sirom. Domaća pašteta.Kajgana, kuvana jaja uz star sir i suvo meso, kulen. Sladak doručak je bio ređa pojava, zato ja sad obožavam maslac i med/džem preko tostiranog hleba uz belu kafu ili toplo čokoladno mleko.
4 hours ago4 hr 13 hours ago, hoffnung said:sta bi kod nas bio npr tradicionalni dorucak? to nemamo, jel tako? npr englezi imaju ovaj dorucak, uglavnom ili mu se najvise barem raduju.Ne bih rekla da mi imamo neki 1 tradicionalni dorucak.
4 hours ago4 hr 12 hours ago, hoffnung said:kacamak sa mlekom ili varijacija na tu temu: kacamak skuvan i onda dodatno proprzen na ulju sa alevom paprikompecivo - djevrek/jogurt. burek/jogurt/ pogacice/jogurt.E i moji cesto naprave kacamak za dorucak.
4 hours ago4 hr Kačamak od vrtića nisam jela.Od nekih konkretnih jela, gibanica i proja u današnje vreme.U prošlosti l, razne vrste hlebova ko je kakve pravio ili proja, sir, slanina. Ono što se nosilo na ili jelo pred njivu ili drugi težak rad.
2 hours ago2 hr Ko stigne da napravi gibanicu za dorucak svaka cast. Ostaci od prethodne veceri moze. Plus jaja i slanina, kacamak, przenice, sendvic. Ovo mu dodje 90% dorucaka.