May 11May 11 7 minutes ago, hoffnung said:sljivamjok, to je za uz kafu, da preseče. onda vops za doručak.
May 11May 11 29 minutes ago, hoffnung said:sta bi kod nas bio npr tradicionalni dorucak? Možda proja, ajvar, suhomesnato, (i turšija ako je sezona), kiselo mleko ili rakija. : D
May 11May 11 kacamak sa mlekom ili varijacija na tu temu: kacamak skuvan i onda dodatno proprzen na ulju sa alevom paprikompecivo - djevrek/jogurt. burek/jogurt/ pogacice/jogurt.
May 11May 11 Jao, da, i kačamak.Ali ja ga ne volim, pa ga se nikad ne bih setila. : )Mogu i pite sa sirom, gibanica...
May 11May 11 moze sve to sto si navela, ali to vezano za kacamak, kod mene je bio jako cesto u detinjstvu. mozda ne toliko u obdanistu, ali voleo sam ga. pogotovo sa mlekom i secerom. sada ga isto jedem, ali ne vise tako. da ne zaboravimo: kifla
May 11May 11 Da, da, moji i dan-danas jedu kačamak za doručak ili večeru. Neki sa sirom, neki sa alevom.Kiflu nisam smatrala našom tradicijom, ali sad kapiram šta podrazumevaš pod tradicionalnim doručkom. : DU to ime, pre neki dan sam se setila kako smo kao deca umakali puter kiflu u čašu jogurta, takve najobičnije kifle nisam skoro videla u nekoj pekari...Kod nas u kući su se za doručak često pravili uštipci i piroške sa sirom. Domaća pašteta.Kajgana, kuvana jaja uz star sir i suvo meso, kulen. Sladak doručak je bio ređa pojava, zato ja sad obožavam maslac i med/džem preko tostiranog hleba uz belu kafu ili toplo čokoladno mleko.
May 12May 12 13 hours ago, hoffnung said:sta bi kod nas bio npr tradicionalni dorucak? to nemamo, jel tako? npr englezi imaju ovaj dorucak, uglavnom ili mu se najvise barem raduju.Ne bih rekla da mi imamo neki 1 tradicionalni dorucak.
May 12May 12 12 hours ago, hoffnung said:kacamak sa mlekom ili varijacija na tu temu: kacamak skuvan i onda dodatno proprzen na ulju sa alevom paprikompecivo - djevrek/jogurt. burek/jogurt/ pogacice/jogurt.E i moji cesto naprave kacamak za dorucak.
May 12May 12 Kačamak od vrtića nisam jela.Od nekih konkretnih jela, gibanica i proja u današnje vreme.U prošlosti l, razne vrste hlebova ko je kakve pravio ili proja, sir, slanina. Ono što se nosilo na ili jelo pred njivu ili drugi težak rad.
May 12May 12 Ko stigne da napravi gibanicu za dorucak svaka cast. Ostaci od prethodne veceri moze. Plus jaja i slanina, kacamak, przenice, sendvic. Ovo mu dodje 90% dorucaka.