Jump to content

Dorucak

Featured Replies

7 minutes ago, hoffnung said:

sljiva

mjok, to je za uz kafu, da preseče. onda vops za doručak.

• Replies 1.2k
  • Views 101k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Restoran Sremska kuca, srpski dorucak za 650 dindzi, vise nego solidan + lepinja odlicna  

• sendvič sa topljenom gaudom, sušenim paradajzom, slačicom i karamelizovanim lukom, plus neko zelenilo; jaje na oko na kremi od fete, pavlake i putera sa lukom i dimljenim paprikom; salata od pasulja s

• nisam ja
    nisam ja

ovo sam ženici spremio. ja fasted trening za doručak.

Posted Images

29 minutes ago, hoffnung said:

sta bi kod nas bio npr tradicionalni dorucak?

Možda proja, ajvar, suhomesnato, (i turšija ako je sezona), kiselo mleko ili rakija. : D

kacamak sa mlekom ili varijacija na tu temu: kacamak skuvan i onda dodatno proprzen na ulju sa alevom paprikom

pecivo - djevrek/jogurt. burek/jogurt/ pogacice/jogurt.

Jao, da, i kačamak.

Ali ja ga ne volim, pa ga se nikad ne bih setila. : )

Mogu i pite sa sirom, gibanica...

moze sve to sto si navela, ali to vezano za kacamak, kod mene je bio jako cesto u detinjstvu. mozda ne toliko u obdanistu, ali voleo sam ga. pogotovo sa mlekom i secerom. sada ga isto jedem, ali ne vise tako.

da ne zaboravimo: kifla

Popara?

Da, da, moji i dan-danas jedu kačamak za doručak ili večeru. Neki sa sirom, neki sa alevom.

Kiflu nisam smatrala našom tradicijom, ali sad kapiram šta podrazumevaš pod tradicionalnim doručkom. : D

U to ime, pre neki dan sam se setila kako smo kao deca umakali puter kiflu u čašu jogurta, takve najobičnije kifle nisam skoro videla u nekoj pekari...

Kod nas u kući su se za doručak često pravili uštipci i piroške sa sirom. Domaća pašteta.

Kajgana, kuvana jaja uz star sir i suvo meso, kulen.

Sladak doručak je bio ređa pojava, zato ja sad obožavam maslac i med/džem preko tostiranog hleba uz belu kafu ili toplo čokoladno mleko.

Kornfleks

Od kukuruza osmaka

edit: kornfleks

Edited by Pixisis

13 hours ago, hoffnung said:

sta bi kod nas bio npr tradicionalni dorucak? to nemamo, jel tako? npr englezi imaju ovaj dorucak, uglavnom ili mu se najvise barem raduju.

full-english-breakfast-FT-Recipe0225-0ba

Ne bih rekla da mi imamo neki 1 tradicionalni dorucak.

12 hours ago, hoffnung said:

kacamak sa mlekom ili varijacija na tu temu: kacamak skuvan i onda dodatno proprzen na ulju sa alevom paprikom

pecivo - djevrek/jogurt. burek/jogurt/ pogacice/jogurt.

E i moji cesto naprave kacamak za dorucak.

Kačamak od vrtića nisam jela.

Od nekih konkretnih jela, gibanica i proja u današnje vreme.

U prošlosti l, razne vrste hlebova ko je kakve pravio ili proja, sir, slanina. Ono što se nosilo na ili jelo pred njivu ili drugi težak rad.

Ja slučajno nedavno uzeo palentu u kesici i dopalo mi se.

Ko stigne da napravi gibanicu za dorucak svaka cast. Ostaci od prethodne veceri moze. Plus jaja i slanina, kacamak, przenice, sendvic. Ovo mu dodje 90% dorucaka.

Pa to vikendom.