Jump to content

Dorucak

Featured Replies

4 minutes ago, Ras said:

Dozvoli da imam drugačiji pogled na jaja.

To svakako, kako ces drugacije rolleyes.

Ispraticu se sama lolol

Edited by Sandradjer

• Replies 1.2k
  • Views 100.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Restoran Sremska kuca, srpski dorucak za 650 dindzi, vise nego solidan + lepinja odlicna  

• sendvič sa topljenom gaudom, sušenim paradajzom, slačicom i karamelizovanim lukom, plus neko zelenilo; jaje na oko na kremi od fete, pavlake i putera sa lukom i dimljenim paprikom; salata od pasulja s

• nisam ja
    nisam ja

ovo sam ženici spremio. ja fasted trening za doručak.

Posted Images

Omlet sa peršunom, nisam dovoljno jaja pojeo ovih dana covid19

IMG_20250422_093627.jpg

kod mene ,,treba potrositi hranu od prethodnih dana,, dorucak

isekla mali avokado,dva kuvana jajeta,nekoliko strukova jako mladog luka iz baste,isprzila nekoliko kriski sunke koja se vuce po frizideru isecena od uskrsnjeg dorucka ,lagani dresing od so biber,mulje,koja kap limuna-topla salata :D

Edited by ivy

Sta sam ja za dorucak pojela, ne smem ni da vam kazem lolol

Bili u subotu po prasetinu kod naseg coveka, pekara, i videla pastetu Argeta 😍 jutros u nedostatku kifle uzela ciabattu, umakala u pastetu i grizla ) ko nekad, u srednjoj, kad smo isli na praksu na gradiliste.

Kad je to bilo....

kakva kifla bre? pašteta na crni lebac, pa uz to sveža crvena paprika.

15 minutes ago, aram said:

kakva kifla bre? pašteta na crni lebac, pa uz to sveža crvena paprika.

Kako kakva kifla, pa bela posuta krupnom solju i koje zrno kima ako ti se posreci D

To ili masan burek se jeo na zidarskoj praksi 😉

Dobra stara vremena...

Edited by Serena

pa takva kifla se jede bez išta, eventualno se preseče pa malo putera i vlasac. ne ide sa paštetom happy

Puter unutra, a uz to pola litra mleka.

doruckovala sam hladne sarmice od zelja i kiselo mleko tongue

Edited by ivy

Domaca komplet lepinja (ostala moca od uskrsnjeg pecenja)s_d

Komplet lepinja

Lepinje:

600 gr brasna

300 ml mlake vode

3 kasike ulja

2 kasicice soli

1 kasicica secera

kocka kvasca

U 200 ml mlake vode staviti kvasac, secer i kasiku brasna. Ostaviti da kvasac uskisne. Sjediniti brašno i so,u sredini brašna napraviti udubljenje i u njega sipati nadošli kvasac i ulje. Zamesiti meko testo, uz povremeno dodavanje preostalih 100 ml mlake vode. Testo prekriti i ostaviti oko 1 h na toplom da naraste.

Izruciti testo na radnu površinu na koju ste posuli dosta brašna,da bi lepinje bile"brasnjave". Testo podelite na 4 dela i od svakog dela napravite lopticu.Dlanovima pritiskajte testo i oblikujte lepenju.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepenioko 15 ak minuta.

Pecene izvaditi.poprskati vodom i prekriti krpom da omeksaju.

Kada omeksaju praviti komplet lepinje.

Sastojci (za jednu lepinju):

1 jaje,

2 kašike starog kajmaka (obavezan je stari kajmak, ne mladi).

3-4 kasike pretopa,odnosno moca koja ostaje u pekacu posle pecenja prasica i jagnjica

Uzeti sto tanji i siljatiji noz,prerezati lepinju tako sto joj se odstrani poklopac.

Dve kasike kajmaka i jedno jaje dobro umutiti i preliti preko lepinje,(jaje i kajmak mogu se mutiti direktno u lepinji tako sto se dobro umute vrhom od noza)

Tako su spremne da se zapeku.

Poklopac se tek na kraju, kad je lepinja gotova, stavi u vec zagrejanu rernu .

U principu, peku se u zagrejanoj rerni, na nekih 200 stepeni, ne treba vise od 10-13 minuta, da bi lepinja bila srednje pecena odnosno "srednja".