November 8, 2024Nov 8 lagano tostirani beli hleb od kiselog testa namaz od maslinovog ulja /kao margarin samo mnogo bolje/ fina italijanska mortadela sa pistaćima list zelene salata kefir tako pa puta 2 a sad će i puta 3, ima da se nose drva pa se mora ojačati e da i isceđena 1 narandža, slaaaatka, samo me brine to i kefir našta će da izađe Edited November 8, 2024Nov 8 by Eleniko
November 8, 2024Nov 8 Mortadela! moj nedavni krejv. Nit kupujem, nit jedem mesne prerađevine, osim sporadično. I prijela mi se ta mortadela, ali su gužve na onim odeljcima tolike da sam odustajao. I eto ti jedno veče nikog na liniji i priđem i pazarim ne sećam se više koju mortadelu. Valjda baš sa pistaćima, možda karneksovu. Ujutru spremam Bordejnov "omiljwni" sendvič. List mortadele složim u cvet, pa prepečem na tiganju sa puterom uz listove žalfije. Ćebatu iz maksija presečem po dužini, pa je zagrejem na tosteru. Onako toplu premažem je puterom da s e topi i složim mortadelu između. Curi masnoća, greje dušu! Još da je mortadela bila zaista neka, ova se pola dezintegrisala na tiganju Edited November 8, 2024Nov 8 by Ras
November 16, 2024Nov 16 Jaja sa zelenom paprikom uz sir i prepečen hleb. Jaja su pripremljena sporo, na najnižoj mogućoj temperaturi i uz povremeno mešanje - da se dobije penasta, gotovo kremasta tekstura. Ulje je najpre aromatizovano kolutovima paprike, pa temperatura spuštena na minimum. Bonus uz kafu: pečena bundeva sa cimetom, medom i orasima. I preostali cvetovi da me podsete na zajedničko veče. Edited November 16, 2024Nov 16 by Ras
November 16, 2024Nov 16 Lidl u inostranstvu ima vrh dobru italijansku mortadelu iz Bolonje sa pistaćima, nadam se da je uvoze i ovde.
November 16, 2024Nov 16 15 minutes ago, Ras said: medom i orasima. 16 minutes ago, Ras said: zajedničko veče.
November 19, 2024Nov 19 Opet jaja. Sa avokadom i sirom. Ćebata (Maksi) ostatak je od jučerašnjeg ručka. Prepečena je u rerni, zalivena masl uljem i premazana miksom: pasta od (pečenog) b luka, peršun i rendani parmezan. Pre toga, ortomol imun - piće bogova Nakon doručka kafa, pa ću nastaviti sa urmama, orasima, mušmulama...
November 21, 2024Nov 21 On 16. 11. 2024. at 9:25, Ras said: Nisam primetio, ali zagledaću malo bolje. prijavi ako nadjes.