May 12May 12 19 minutes ago, glibav said:Ko stigne da napravi gibanicu za dorucak svaka cast. Ostaci od prethodne veceri moze. Plus jaja i slanina, kacamak, przenice, sendvic. Ovo mu dodje 90% dorucaka.ja spremim uvece, pa mi stoji u frizideru i ujutru samo ispecem. volim gibanicu da pravim jer je zgodno da se nosi na posao.
May 12May 12 Zabavno da je naziv gibanica pozajmljeno iz jednog dalekog a bliskog jezika..Dobro, možda ne baš pozajmljena, najpre naslonjena. Edited May 12May 12 by makaronee
May 12May 12 4 minutes ago, Nikodije said:ja spremim uvece, pa mi stoji u frizideru i ujutru samo ispecem. volim gibanicu da pravim jer je zgodno da se nosi na posao.Ti si next level domaćin. Gibanica na radni dan 🙌
May 13May 13 20 hours ago, Nikodije said:Ja slučajno nedavno uzeo palentu u kesici i dopalo mi se.Podseti me, bila je u Hercegovini sorta kukuruza klek, beli klip, zrna nejednake veličine. Od brašna bi se pravila pura, recept kao za palentu, samo što se kuva barem sat vremena. Uz stalno mešanje. Ozbiljan posao.Jela se za doručak, prelivena istopljenom mašću i posuta torotanom.edit: @duda ima li toga kod vas? Edited May 13May 13 by Boksi
May 13May 13 @Eleniko budalo I ajde ljubim te izvini se lepo jednoj dami ovde na forumu da mogu s mirom da nastavim da te volim. Edited May 13May 13 by Boksi