Jump to content
IGNORED

Mala galerija dijalekata

mioba

Recommended Posts

Posted

kad nema male galerije dijalekata, ni nedoumice nisu za bacanjejeste li već čuli da se na istoku srbije san kaže džmi :unsure:

Posted
san kaže džmi :unsure:
istocno sunce se vika dzmi! ma zajebajezezas nas. cool.gif
Posted
kad nema male galerije dijalekata
Taotvor bona.
Posted
kad nema male galerije dijalekata, ni nedoumice nisu za bacanjejeste li već čuli da se na istoku srbije san kaže džmi :unsure:
Cuo sam za izraz džmije u znacenju spava.
Posted
e baš, baš. naišla na sličnu izvedenicu pa pitala i eto šta čulalepa, neobična reč :) mada malo oštraredbus, aj daj split
Posted
redbus, aj daj split
Nisam bus, al sam na usluzi :Dbanana%20split.jpg
Posted

možda je žmureti/žmiriti istog korena :unsure:

Posted

Meni pade na pamet čamiti. ...Hvala na splitu, Boletsche, ovde se spavalo nakon cele noći buljenja u transkripte razgovora dece i roditelja, te pisanja o istom.

Posted
Неџмија Пагаруша је била чувен случај несанице <_< .
Posted

koristi se i u leskovcu i okolini. samo bi mu to bio zapovedni oblik džmi! = spavaj!

Posted

hvala lijepa za split :)živjela dijalekatska raznovrsnost naših naroda i narodnosti

Posted
koristi se i u leskovcu i okolini. samo bi mu to bio zapovedni oblik džmi! = spavaj!
Падеминаум (™др Иван Клајн) - да није ово у некој вези са глаголом џоњати?
Posted
možda je žmureti/žmiriti istog korena :unsure:
Ima i džmiriti - "držati oči zatvorene".
Posted
Mislim da je tchmi (nemam to c sa kvacicom na tastaturi),ne dz.Moja je baba tako govorila, a to bi bio torlacki jezik/dijalekt.
Posted
Mislim da je tchmi (nemam to c sa kvacicom na tastaturi),ne dz.Moja je baba tako govorila, a to bi bio torlacki jezik/dijalekt.
А то онда као нема никакве везе са чмичком?Хмммм...