Rea Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 To (uglavnom) ne kosta nista. Svaki narkoman je ujedno i mali, sitni diler, recimo kupi 3 grama od svog dilera a kroz sitnu preprodaju ispadne da je prodao 4 grama, 1 gram ostaje njemu. Ima dosta ljudi koji vole da tu-i-tamo uzivaju u heroinu ("vikendasi"), ali im ne pada na pamet da postanu zavisni. Istina, vreme heroina je izgleda proslo, broj dzankija (koji drogu izumaju intravenozno) je na istorjiskom minimumu. Heroin se danas uglavnom smrce kao i kokain, koji je sada posta fancy droga No. 1. Nema zurke gde se ne izvlace bele linije. ;)poznajes nekog ko je aproksimativno dvadesetak godina "sitni"diler, sto je, znamo svi, vrlo protiv zakona i vrlo kaznjivo i nisi ga prijavio miliciji i to je sasvim ok? pa da, kome jos dileri cine zlo? a i sitan je diler, nije toliko van zakona? koje je opravdanje?"Ima dosta ljudi koji vole da tu-i-tamo uzivaju u heroinu ("vikendasi"), ali im ne pada na pamet da postanu zavisni" - najveca glupost koju sam procitala. bravo.
henrik larsson Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ti si prijavila istražnim organima sve državne ustanove za odvikavanje, a za koje tvrdiš da se u njima događaju još gore stvari nego u Crnoj Reci?
JozoMujica Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 ^^ Ti ne poznaješ nijednog narkomana (automatski i sitnog dilera), ali daješ sebi za pravo da se baviš problemom odvikavanja?
slepa živana Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Vidi zivana, ja ne znam kako je u Srbijividim da ne znaš :) izvinjavam se, nisam obratila pažnju da se javljaš iz usa... inače, ovo par dilera što ja znam po srbiji, žive s matorcima na gajbi i tako... pa mi bilo smešno, kao samo za stan i hranu...
Gonzo Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 moj omiljeni ministar. apsi popove!Dačić je naveo da će policija nastaviti da istražuje ovaj slučaj, ali i finansije centra u Crnoj Reci.?Policija o tome vodi opsežnu istragu. Snimak je nastao pre dve godine, a policija se nekoliko puta obraćala pravosudnim organima koji nisu ocenili da ima osnova za gonjenje. Bez obzira što je reč o verskom centru niko nema prava na maltretiranje građana? istakao je ministar policije.
Lucia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Videćemo da li će ostati samo na rečima (dve godine!?), dok se javnost ne pozabavi nečim novim (gorim?). Ne verujem da se taj ministar mogao potpuno reciklirati od onog koga pamtim iz devedesetih. A ovde se slabo pamti, zato se i igra na otezanje.
Indy Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 "Ima dosta ljudi koji vole da tu-i-tamo uzivaju u heroinu ("vikendasi"), ali im ne pada na pamet da postanu zavisni" - najveca glupost koju sam procitala. bravo."Soldiers who in Vietnam became addicted to opiates gave up their habit en masse on their return to the United States. The reason why they were able to do this is obvious: they now felt they had something to live for."http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/c...ticle867789.eceI ovde: http://www.onlineopinion.com.au/view.asp?a...8264&page=0Heroin myths: "That heroin is addictive is a fact. Heroin is not however, instantly or even nearly instantly addictive (neither is crack cocaine or any other substance)." I dalje: http://www.drugscope.org.uk/resources/medi...heroinmyths.htm
dig_chohano Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Pošto sam ovih dana skroz u toj materiji: pošto se upravo sprovodi fiskalizacija vanstandardnih zdravstvenih usluga, koju šifru uneti u fiskalnu kasu za lopatanje?
Rea Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ti si prijavila istražnim organima sve državne ustanove za odvikavanje, a za koje tvrdiš da se u njima događaju još gore stvari nego u Crnoj Reci?ja rekla? volela bih da me citiras, jer ili sam ja luda ili si ti nesto pobrkao.^^ Ti ne poznaješ nijednog narkomana (automatski i sitnog dilera), ali daješ sebi za pravo da se baviš problemom odvikavanja? na zalost, poznajem nekoliko narkomana, u apstinenciji trenutno, srecom ni jedan od njih nije dosao do tog stadijuma da je "sitno" dilovao, krao...prema tome zaista ne vidim kako je svaki narkoman automatski i sitan diler. a volela bih da sam uspela da dodjem do bar jednog njihovog dilera.sa druge strane, zar se kroz celu diskusiju ne brani teza da ne moras da poznajes/imas narkomana u okolini da bi se bavio problemom i imao misljenje, te otkud je meni odjednom to pravo uskraceno,a drugima dozvoljeno, zbunjena sam malo...
hattori Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Pošto sam ovih dana skroz u toj materiji: pošto se upravo sprovodi fiskalizacija vanstandardnih zdravstvenih usluga, koju šifru uneti u fiskalnu kasu za lopatanje?666?
henrik larsson Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 ja rekla? volela bih da me citiras, jer ili sam ja luda ili si ti nesto pobrkao.Sori, pomešao sam te sa drugom osobom.
JozoMujica Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 666? Prvo da RZZO uvede šifru, a pošto su šifre usluga po RZZOovom "šifarniku" šestocifrene, onda mora 666999. Zlo i naopako.
Zmitjkoe Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 (edited) A to je lose zbog cega?Cela ova afera oko "duhovnog centra" je prodavanje magle ocajnim ljudima. Smenjeni pop je izgovarao gomile lazi o centru. Govorio je o "lecenju", "izlecenju" i "velikom uspehu metode lopatopije i ašoviskopije" i pritom pljuvao drzavne institucije koje se time bave. Znamo da ne postoji lecenje vec samo "skidanje", i nema govora o izlecenju vec samo o apstinenciji, koja, katkad, moze biti trajna. Upravo zbog te manipulacije o "lecenju" su roditelji i slali svoju decu tamo ("radite sa njime sta znate i ne vracajte mi ga ovkavog"). Mnogi su dolazili po nekiloko puta, pa cak ostajali i 5 godina. Da li su roditelji znali da se tamo "leci" iskljucivo bogosluzenjem i ispovedanjem, a od medikamenta se koristi samo tamjan i sveta vodica? Da li su stvarno ocekivali da ce pop umilostiviti boga da izleci njihovu decu? Kolika je uspesnost lecenja verom? Bojim se da nigde u svetu ne postoji verodostojni podaci i da je "uspesnost" zanemarljiva. Zapravo jedini zaleceni u centru se mogu smatrati onih nekoliko "koji su u mantijama, koji su od bezboznika i nekrstenih postali cestiti ljudi, usvojili jevandjelski sistem vrednosti i trenutno su iskusenici u nasim manastirima". Svako ko je bez svoje volje poslat u centar je sto postotni recidivista, a od onih koji su zeleli izlecenje koliko njih je spremno da prihvati "jevandjelski sistem vrednosti"? Edited May 28, 2009 by Zmitjkoe
kgmr Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 nije da ne zele da pomognu, nego samo malo da ih, usput, nauce pameti.
ObiW Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Cela ova afera oko "duhovnog centra" je prodavanje magle ocajnim ljudima. Smenjeni pop je izgovarao gomile lazi o centru. Govorio je o "lecenju", "izlecenju" i "velikom uspehu metode lopatopije i ašoviskopije" i pritom pljuvao drzavne institucije koje se time bave. Znamo da ne postoji lecenje vec samo "skidanje", i nema govora o izlecenju vec samo o apstinenciji, koja, katkad, moze biti trajna. Upravo zbog te manipulacije o "lecenju" su roditelji i slali svoju decu tamo ("radite sa njime sta znate i ne vracajte mi ga ovkavog"). Mnogi su dolazili po nekiloko puta, pa cak ostajali i 5 godina. Da li su roditelji znali da se tamo "leci" iskljucivo bogosluzenjem i ispovedanjem, a od medikamenta se koristi samo tamjan i sveta vodica? Da li su stvarno ocekivali da ce pop umilostiviti boga da izlece njihovu decu? Kolika je uspesnost lecenja verom? Bojim se da nigde u svetu ne postoji verodostojni podaci i da je "uspesnost" zanemarljiva. Zapravo jedini zaleceni u centru se mogu smatrati onih nekoliko "koji su u mantijama, koji su od bezboznika i nekrstenih postali cestiti ljudi, usvojili jevandjelski sistem vrednosti i trenutno su iskusenici u nasim manastirima". Svako ko je bez svoje volje poslat u centar je sto postotni recidivista, a od onih koji su zeleli izlecenje koliko njih je spremno da prihvati "jevandjelski sistem vrednosti"?Ako sam dobro shvatio, tvoj problem sa tom ustanovom (minus batine) je sto je ona jedina tog tipa, pa recimo narkoman ateista mora da mu ga daje po jevandjelju, a to je nasilje svoje vrste? Mislim, sto su popovi krivi sto ateisti nisu napravili nesto slicno sa 200 polaznika?
Recommended Posts