Tresko Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 38 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovo je "na film"? Kakva je situacija sa nabavkom filmova? Ispao sam skroz iz teme... Da, na film, koristi 135. Ima filmova da se nadje, AGFA, KODAK prave još uvek filmove. Ja ću da ga koristim uglavnom za crno-bele fotografije. Tako da, ima filmova. Ovde ima i dobrih laboratorija koji kvalitetno razvijaju film i prave odlične fotografije, čak i velikih dimenzija. 1
Frank Pembleton Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 2 hours ago, Tresko said: Da, na film, koristi 135. Ima filmova da se nadje, AGFA, KODAK prave još uvek filmove. Ja ću da ga koristim uglavnom za crno-bele fotografije. Tako da, ima filmova. Ovde ima i dobrih laboratorija koji kvalitetno razvijaju film i prave odlične fotografije, čak i velikih dimenzija. Super što je tako... Samo cepaj. Ja žalim za filmom kad si dobro razmislio pre neko što "opališ" jer si ograničen brojem fotki...
Nikodije Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 (edited) Ja od fotografija što imam sačuvano je samo ono na papiru što sam razvio. Sve digitalno se uglavnom zagubilo na ovaj ili onaj način. Edited December 31, 2024 by Nikodije 1
kud u maglu Simoviću Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 i digitalne se sačuvaju, al samo one koje se izrade i na papiru dobar savet koji sam dobio je da se jednom godišnje probere 10-20-30 fotki da se izrade, jer će samo tako biti sačuvane @Tresko ako imaš laboratoriju za e-6(pozitiv) obavezno probaj to je prava magija 1
Tresko Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 3 hours ago, kud u maglu Simoviću said: i digitalne se sačuvaju, al samo one koje se izrade i na papiru dobar savet koji sam dobio je da se jednom godišnje probere 10-20-30 fotki da se izrade, jer će samo tako biti sačuvane @Tresko ako imaš laboratoriju za e-6(pozitiv) obavezno probaj to je prava magija Moram da probam i to, mami me baš, jer je stvarno magija. Video sam neke stvari sa pozitivnog filma i stvarno su jako lepe.
Mil@n Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Sve fotke koje sam ikad fotkao digitalno su na hdd-u lepo po godinama i nema promašaja. Tačnije, na dva hard diska uvek, ako jedan capne.
Frank Pembleton Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 3 hours ago, kud u maglu Simoviću said: i digitalne se sačuvaju, al samo one koje se izrade i na papiru dobar savet koji sam dobio je da se jednom godišnje probere 10-20-30 fotki da se izrade, jer će samo tako biti sačuvane @Tresko ako imaš laboratoriju za e-6(pozitiv) obavezno probaj to je prava magija Jel imaš nekog specijalnog "zanatliju" gde razvijaš ili bilo gde?
kud u maglu Simoviću Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 kačio sam tamo na topiku film not dead link nekih jermenaca koji su otvorili lab u bg al nisam bio
jms_uk Posted Wednesday at 04:15 Posted Wednesday at 04:15 12 hours ago, Tresko said: Moram da probam i to, mami me baš, jer je stvarno magija. Video sam neke stvari sa pozitivnog filma i stvarno su jako lepe. Ako hoces i to u c/b, ne znam da li moze negde da se nadje posto ne prave vise, AGFA Scala 200.
zorglub Posted yesterday at 05:18 Posted yesterday at 05:18 On 31. 12. 2024. at 9:52, Frank Pembleton said: Ovo je "na film"? Kakva je situacija sa nabavkom filmova? Ispao sam skroz iz teme... Najeftiniji color u BG je Harman 200 za 1600RSD, AgfaPhoto filmovi su u stvari njihovi prepakovani, Agfa-Gevaert više ne postoji. Prvi sledeći je 2000RSD. Situacija je generalno užasna, Fuji po svemu sudeći gasi jednu po jednu seriju, Kodak takođe. Najavljuju već godinama neku kinesku fabriku, ali za sada od toga ništa. Stari aparati su sve skuplji za nabavku i servisiranje, a novi praktično i ne postoje, osim nekoliko Lomo igračaka i onog Pentaxa koji je manje-više nafurana Smena-8. Film će umreti sa nama što smo na njemu počeli, a verovatno i ranije.
Recommended Posts