Jump to content

Fragmentiranje

Featured Replies

• Author
on the topic, možda tebi i meni nije logično da neko momente fudbalske istorije doživljava kao umetnost,ali to ne znači da za njih ne treba da ima mesta na topiku i sankcionisati ih predstavlja arbitriranje o senzibilitetu.
... ne videh sankcionisanje nigde.Ako mislis da je touch postaviti na Fragmente seriju od nekoliko fotografija sa fudbalskim momentima - onda dobroZnam da sam najebao ako krene ekipa sa fuzbala na mene - bice vas vise i bicete jaci. A i drzite se zajedno, onako - navijacki. Ne radi se ovde o fuzbalu vec o formi topika, sto sam i objasnio.Na kraju - sta fali topiku "Fudbalski fragmenti" na odgovarajucem pdf-u - ako su vec serije louminus momenata neophodnost?
Na kraju - sta fali topiku "Fudbalski fragmenti" na odgovarajucem pdf-u - ako su vec serije louminus momenata neophodnost?
malo su gej
... ne videh sankcionisanje nigde.Ako mislis da je touch postaviti na Fragmente seriju od nekoliko fotografija sa fudbalskim momentima - onda dobroZnam da sam najebao ako krene ekipa sa fuzbala na mene - bice vas vise i bicete jaci. A i drzite se zajedno, onako - navijacki. Ne radi se ovde o fuzbalu vec o formi topika, sto sam i objasnio.Na kraju - sta fali topiku "Fudbalski fragmenti" na odgovarajucem pdf-u - ako su vec serije louminus momenata neophodnost?
ispravka, intervencija moderatora. mislim da ovakav topik može(mora) da živi i bez toga, tim pre što niko od onih koji na njemu postuju i još više onih koji ga čitaju nije imao nikakvih primedbi.još jednom da naglasim, ni po kom kriterijumu ne spadam u sportski/fudbalski nastrojene tipove,likovi sa mocinih slika mi ama baš ništa ne znače, ali u potpunosti mogu da razumem da nekomeodređeni posebni trenuci neke sportske priredbe mogu da izazovu emociju kao i nekom drugomscena iz filma ili predstave. ako misliš da o tome treba da raspravljamo, izvini ali to mogu smatratisamo kvazielitističkim.ako govorimo o količini, moraš mi takođe objasniti na koji način to ugrožava njegovu formu, sem uočima onih koji ovaj topik vide kao neku holy shrine u koju se ulazi pognute glave i uz izuvanje na ulazu.pozivanje na tradiciju (od tamo i ovde) takođe ne vidim kao bitan razlog, tradicije su tu da se menjaju (kreativnost tebi tako mila).sve u svemu, i dalje mislim da si potpuno neprimereno intervenisao i smatram da treba da pustiš ovaj topik da se razvija svojim tokom.
  • Author
ispravka, intervencija moderatora. mislim da ovakav topik može(mora) da živi i bez toga, tim pre što niko od onih koji na njemu postuju i još više onih koji ga čitaju nije imao nikakvih primedbi.
Ja dobih par PM-ova zbog kojih sam i reagovao. Odakle tebi da niko nema primedbe?
... ali u potpunosti mogu da razumem da nekomeodređeni posebni trenuci neke sportske priredbe mogu da izazovu emociju kao i nekom drugomscena iz filma ili predstave.
To sam i sam potvrdio (prvi post na splitu) - dakle, ne znam odakle ti taj utsak.
ako govorimo o količini, moraš mi takođe objasniti na koji način to ugrožava njegovu formu, sem uočima onih koji ovaj topik vide kao neku holy shrine u koju se ulazi pognute glave i uz izuvanje na ulazu.
Uzmi pa citaj topik od pocetka - videces kako i na koji nacin radi. Ja se nisam izuvao na ulazu do sada, niti nameravam - ali imam neki filter i meru kada se nameracim da stavim post na Fragmente. I, da ne zaboravimo:
Samo da podsetim sve koji ostavljaju postove na jednom od najplemenitijih topika ikad - imajte u vidu da je ovo PDF umetnost i kreativnost.Hvala
.. pocelo je od misha, ali napumpavanjem ce premasiti slona - valjda zato sto sam se mesao u svoj posao.Mada, donekle si u pravu - mogao sam da sacekam jos malo, mozda bi sve proslo kao rukom odneseno - i ja ne bih ispao grbav.@Sherman: meni licno je cela ta macho prica oko fudbala gej, i to ne malo. Ali to sam samo ja.

Edited by CowBoy

Ja dobih par PM-ova zbog kojih sam i reagovao. Odakle tebi da niko nema primedbe?
izvini što nemam pristup tvom inboxu. na PM primedbe mogao si reagovati i PM sugestijom dotičnom forumašu.
Ja sam to i potvrdio (prvi post na splitu) - dakle, ne znam odakle ti taj utsak.
sjajno, jedan razlog manje da ti mocini postovi smetaju.
Uzmi pa citaj topik od pocetka - videces kako i na koji nacin radi. Ja se nisam izuvao na ulazu do sada, niti nameravam - ali imam neki filter i meru kada se nameracim da stavim post na Fragmente.
odakle tebi da ja ne čitam topik od početka i da ne znam kako radi (isuse). upravo u ovoj opasci se krije i suštinskirazlog tvoje intervencije - suluda kvazielitistička fetišizacija jednog forumskog topika. ako ti danima smišljaš koja digitalna sličica s www neba je dostojna da se hiperlinkuje ovde, dozvoli da drugi ovaj topik možda tako ne doživljavajui postuju in a spur of a moment ono što ih tog trenutka čini nadahnutijim nego obično. pošto si preskočio onaj deo o tradiciji, kako god da je topik do sada (tamo i ovde) funkcionisao, kao i sa svakom tradicijom poželjno je uneti promene posle nekog vremena. zbog te kreativnosti, mocini postovi zaslužuju svoje mesto na PDFu koji tu reč ima u nazivu.
  • Author
... i postuju in a spur of a moment ono što ih tog trenutka čini nadahnutijim nego obično.
... i tu dolazimo do moje poente.bold.Ako okacim seriju istorodnih slicica, ne radi se o trenutku nadahnuca (how poetic! sa sve nadlanicom na celu) vec o necem drugom - jer je u pitanju jedan-te-isti rafal. Sto nije u duhu "fetishizovanih" fragmenata.Niti je spontano, niti je fragment. Sem ako se ti ne smatras veteranom fragmenata pa vidis nesto sto ja ne vidim.
pošto si preskočio onaj deo o tradiciji, kako god da je topik do sada (tamo i ovde) funkcionisao, kao i sa svakom tradicijom poželjno je uneti promene posle nekog vremena. zbog te kreativnosti, mocini postovi zaslužuju svoje mesto na PDFu koji tu reč ima u nazivu.
... ok, onda je vreme za serije slika sa porodicnih slavlja - to je jos kreativnije, slozices se.Ti opet o tradiciji - a ja zapravo govorim o konceptu. Sto se Mocinih postova tice, ponavljam - niti sam neki brisao niti je bilo razloga za to. Samo sam dao malu (malu, sicucnu) sugestiju - iglu koja je ocigledno probusila balon sujete na PDF-u.

Edited by CowBoy

ok, ako je problem u tome što postovi idu u seriji, a ne njihova tematika, oko toga se možemo i složiti.možda je jedino bilo primerenije da se sugestija prosledi PMom, pa ne bi bilo sumnji oko toga da li jeto bilo s namerom usmereno na nečiju sujetu, a ne bi li se dotični udaljio s topika.ja nemam razloga da verujem da ti je to bila motivacija, a čini mi se da posle ovih objašnjenja i mocinasujeta može da se umiri pa da se on vrati na topik. ako pak to nije moguće, ja ga neću dalje ubeđivati.

Edited by Gonzo

• Author
ok, ako je problem u tome što postovi idu u seriji, a ne njihova tematika, oko toga se možemo i složiti.možda je jedino bilo primerenije da se sugestija prosledi PMom, pa ne bi bilo sumnji oko toga da li jeto bilo s namerom usmereno na nečiju sujetu, a ne bi li se dotični udaljio s topika.
bold: potpuno si u pravu, moja greska. I da podvucem - ne radi se o Moci (jedan od duhovitijih forumasha ovde) niti se radi o mojoj ... hm ... netoleranciji prema fudbalu.Zaista sam dobio utisak da je topik u poslednjih nekoliko strana poceo da menja svoju prirodu - pa sam, mada tek posle pm-ova, i reagovao.

Edited by CowBoy

kao prvo, zaobiđi me sa tim ličnim momentima, ako je tebi to razonoda, nađi si nekog drugog. on the topic, možda tebi i meni nije logično da neko momente fudbalske istorije doživljava kao umetnost,ali to ne znači da za njih ne treba da ima mesta na topiku i sankcionisati ih predstavlja arbitriranje o senzibilitetu.
mozes biti spokojan, previse si dosadan da bih tracila vreme na tebe.on the topic...opet gomila gluposti i izvrtanja, prvo probaj da ukazes na to kako je bilo koji post na fragmentima sankcionisan pa ces shvatiti sta si sve nalupetarao.

Mrzi me da citam temu, samo da podrzim Kauboja i nepodrzim Pussy, kao i da napomenem da neki od fotografa na doticnoj temi nisu samo "aspiring", cisto for the record. (To sto je Pussy u svojoj vec legendarnoj naobrazbi kriterijum i za umetnicke domete u fotografskom domenu je, valjda, tema za sebe). I, da, ako neko salje gluposti/bedastoce na Fragments, valjda je i to neko svedocanstvo o njima, pa im dodatna kritika nije potrebna. Da sam ja Kauboj, takvi postovi bi jednostavno nestali, kao i pokusaji diskusije na tu temu. Hebo demokratiju u umetnosti.

Hebo demokratiju u umetnosti.
Suština.