Alphons Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Nije baš za ovaj topic, ali nisam znao gde da ga turim metnem stavim :)
LaRicca Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Поселуша- трачара која иде по селу, сокачара.
Sestre Bronte Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Zalađen/a - označava blentavog, smotanog, tupavog. Kada kvočka leži na mnogo jaja, pa neko bude na obodu i ne greje ga dovoljno , jaje bude "zalađeno", iz njega se izleže šuntavo pile. U upotrebi delu centralne Srbije, koliko mi je poznato.
LaRicca Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Zalađen/a - označava blentavog, smotanog, tupavog. Понешен па упуштен, што би се рекло у мом месту, а можда и другде.Волим молски израз за оног коме нешто фали: тај није од целе литре. Ал' то је већ за онај други топик.
Willow Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 a četnikuša? Pričao nam neki kolega sa posla, kako je jednom prilikom sedeo sa devojkom (iz Valjeva) na gajbi, da su cirkali i gledali teve. A poznato je da, kad se pije, popuste dizgine i ponekad put do ponora ume da bude kratak. I tako je oko nečega krenulo napušavanje, ona je rekla nešto, pa je on rekao nešto, pa je ona rekla nešto, i onda je on rekao "četnikušo". Ona se tu navodno prilično smorila itd.Sad, "četnikušo" ima pogrdno značenje u nekim zemljama ex-yu, i to se da razumeti. Ali i tip i devojka su iz Srbije, i napušavali su se u Mirijevu. Isto tako, ona je poreklom iz kraja u kojem je ravnogorski pokret dosta popularan, a i četnici su - ako ne grešim - rehabilitovani kada je kod nas demokratija došla na vlast. I pored svega toga, devojka se, kaže kolega, smorila na to "četnikušo". Moguće da je za to zaslužan onaj sufiks uša, koji je sam po sebi uvredljiv, i daje neku posebnu pogrdnost bilo kojoj osnovi za koju se veže. Primera radi: šalteruša, namiguša, podriguša, smraduša, kretenuša itd. Čini se da čak i random grupa slova, kada mu se doda neprijatni "ušo" sufiks, deluje dovoljno uvredljivo: mrfrušo, krampušo, skrljušo itd.
Alphons Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jel postoji neka izreka, tipa "ako ne nameravaš da jebeš, ne skidaj pantalone (gaće?)". ali da koristi glagol "mrčiti".:D
crtamOrasi Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 1 doprinos temi:maloumnik, robijaš, kavgadžija, zajebant, vetropir, aždaja, šiparica, babadevojka, raspuštenica, mindža, krme, trta, debeljko, guzonja, crkotina (lenja osoba), palamar (muški polni organ), pičkopaćenik (seksualno preopterećena osoba), muljator (može i muvalo), tvrdica, škrtica, lejka (što bi značilo praznoglav, tikva), vuna (najsličnije pičkinom dimu), džibra (nekvalitetna rakija, uopšte nešto lošeg kvaliteta), zabit (pasivan kraj), kao i moj osobiti favorit buzerant (homoseksualac).a sad malo lokalizama iz jablaničkog okruga:mutlja (mutla u ženskom rodu) - nema ili osoba koja malo ili nerazgovetno govorinemča - isto što i prethodnobožijak - siromahmađišarka - žena koja se bavi crnom magijom udaraljka - izuzetno promiskuitetna osoba ženskog polacepanka - osoba povećih gabaritamaglušina - isto što i prethodno, samo vređa i intelektualne sposobnostinerast (mada se ovde češće upotrebljava njerez) - personifikacija rasplodnog veprakrmac - zao i podmukao čoveksupetlica - nit' je muško nit' je žensko, u originalu izraz za hleb koji liči i na pogaču i obrnutoEvo linka ka jedinom rečniku leskovačkog govora na netu za kojeg znam. Ima dosta zanimljivih izraza, među kojima ima i puno onih od kojih mogu da se izvedu pogrdne reči.
Krotka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Jel postoji neka izreka, tipa "ako ne nameravaš da jebeš, ne skidaj pantalone (gaće?)". ali da koristi glagol "mrčiti".:DOvo me asociralo na :Coravom q svaka dlaka smeta.
papapavle Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Coravom q svaka dlaka smeta.Zar nije "rđavom kurcu"? Ne znam šta bi bio ćorav, svaki ima oko (jedno, doduše)...
Tresko Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ne znam da li je bila ona crnogorska: Dimu od govna!
Далибор Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 (edited) Ne znam da li je bila ona moja omiljena umotvorina:"Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti..." Edited December 25, 2010 by Далибор М.
Recommended Posts