mammy two shoes Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ja sam čula za zmijarnik kao sinonim za neuredan stan.neuredan stan = pasje jebalište
slepa živana Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 sinoć sam čula jednu novu pogrdu za žene, iznedrio ju je besmrtni narod braće jerković naselja... još uvek nisam sigurna da sam skroz shvatila značenje ali otprilike ovako...devojka koja je na prvi pogled riba se malo paživljije osmotri, primetimo da i nije baš ono što bi želela da predstavlja... e to je soca :D
le petit nicolas Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dzambas - nekad trgovac konjima, obicno ciganin, kasnije pustahija, razbojnik, neumeren covek s povremenim izletima u kriminalcvećka - mustra beckamuktaš - graebator, laktarosšarlatan - prevarant s artistickim sklonostimalakrdijaš - glupi avgustupolovačen - nedo(g)radjen karakter. koristi se i za stvari koje su nedovrsene ili lose zavrsene, ali ne sasvim upropascene: lose ispeceno, nedopeceno meso - upolovacenopoz
Malkmus Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 hm, ne znam da li je baš narodni izraz.smaraljkaženski smarač, je li.
le petit nicolas Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 kukavac, obavezno sinji.jadnik, jadnicak.poz
gospa buba Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 kukavac, obavezno sinji.jadnik, jadnicak.pozgorski kukavac, isto to, u interpretaciji chernogorske strine.
расејан Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Propustili smo prčvarnicu.QQ & LL gde су нам очи биле. Исправио чим сам спазио.Него, кад су у комшилуку отворили пицерију, моја баба испали израз "пицварница" :D.
bus Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Uf, baš se vratih iz najbolje picvarnice u gradu. Epski beše.
расејан Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 "daboga te majka u ćevapu našla" Да отварамо посебну тему за клетве?
Recommended Posts