Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Naravno zato u Munzeu Cak Noris radi ono sto mu se kaze. 

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

Meni je najveci problem sa tvojim izlaganjem to sto si prvo tvrdila da te nigde ne pustaju u tradicionalnoj odeci, da bi kasnije rekla, na osnovu svog iskustva da na Zapadu mozes da ides obucen kako hoces i da ces dobiti prekorne poglede i nista vise od toga. Jedan od ta dva iskaza nije istinit.

Znači jedan od dva iskaza: 1. Idem u narodnoj nošnji svakodnevno ali još nigde nisam ušla tako odevena svih ovih godina, i 2. Ova Romkinja u Stokholmu (zapad) ide obučena u tradicionalnu nošnju i dobija samo prekorne poglede i ništa više od toga.

nije tačan.

Hm.

Posted (edited)

Znači jedan od dva iskaza: 1. Idem u narodnoj nošnji svakodnevno ali još nigde nisam ušla tako odevena svih ovih godina, i 2. Ova Romkinja u Stokholmu (zapad) ide obučena u tradicionalnu nošnju i dobija samo prekorne poglede i ništa više od toga.

nije tačan.

Hm.

kako to mislis nisi nigde usla tako odevena svih ovih godina, taj kostim ti sluzi samo kad se setas napolju ili neko te negde nije pustio da udjes jer nisi prikladno obucena?

romkinja iz stokholma ocigledno ne dobija samo prekorne poglede nego je nisu pustili u hotelski restoran. sad zbog koje vrste predrasuda to jos nismo nacisto, ali je zena imala konkretnu neprijatnost zasnovanu na necijem problemu s njenim izgledom.

edit. inace sve hocu da pitam, jel se radi o kompletnoj full narodnoj nosnji ili obuces neki deo garderobe sa etno motivima? jos uvek sam u neverici

Edited by Leia
Posted

nije tačan.

Hm.

rekla si da te niko ne pusta tako obucenu. 2 puta.

Ne znam, men e nikad ne puste kad nabacim opančiće, maramu i zlatne toke.

@betty Nisam ništa zamišljala, stavila njeno ime u google, i izbacuje je u tom izdanju uvek, evt sa ili bez marame.

Rekoh ne znam, samo sam primetila koincidenciju da kad ja krenem na konferenciju u malo tradicionalnijem izdanju imam problema da uđem. Nije samo srpski kostim, isti problem imala je i koleginica iz Mađarske kad je krenula u nekoj svojoj starinskoj odeždi.

a onda si rekla:

Svako se i oblači kako hoće, bar ovde na zapadu, vidim u Severnoj Koreji nije dozvoljeno. Ali još je daleko dan kad ljudi neće tuđe malo nesvakodnevnije oblačenje primećivati i komentarisati na neprijatan način.

Posted

kako to mislis nisi nigde usla tako odevena svih ovih godina, taj kostim ti sluzi samo kad se setas napolju ili neko te negde nije pustio da udjes jer nisi prikladno obucena?

romkinja iz stokholma ocigledno ne dobija samo prekorne poglede nego je nisu pustili u hotelski restoran. sad zbog koje vrste predrasuda to jos nismo nacisto, ali je zena imala konkretnu neprijatnost zasnovanu na necijem problemu s njenim izgledom.

edit. inace sve hocu da pitam, jel se radi o kompletnoj full narodnoj nosnji ili obuces neki deo garderobe sa etno motivima? jos uvek sam u neverici

Pa mnogi su, mada ne razumem zašto.

Posted

mene nikad ne puste kad nabacim opančiće, maramu i zlatne toke.

suknja i bela košulja, nekad malo etno fazon, nekad obična, su ono što u principu nosim skoro svaki dan

Ma da, nositi običnu suknju je toliko neverovatno...

Poops like a seal. ^_^

Posted

Pa mnogi su, mada ne razumem zašto.

pa gde onda ides odevena ovako "nabacim opančiće, maramu i zlatne toke", to ti je outfit za vikend kad ne ides na posao?

ne razumes zasto? pa zato sto nije bas svakidasnja pojava, a ljudi radoznali, mozda zato. 

Posted

to u ful izdanju samo kad idem na neku mnogo bitnu zgodu.

Posted

bitnu zgodu neformalne prirode pretpostavljam, i ne na lokacijama koje zahtevaju dress code? onda stvarno nista narocito ekstravagantno

Posted

Ne znam, idenje u srpskoj narodnoj nošnji mi je kao idenje u afričkoj. Plemenska odežda, ostatak nekih drugih vremena, zašto bi se neko tako oblačio beats me. Nekada je tako bilo, lokalna proizvodnja i dizajn, lokalni prirodni materijali. Prirodno drvo, prirodna ruka™. Sada se na poslovne sastanke ide drugačije.

nosnja_sumadija_4.jpg

mad-men-2.jpg

Posted (edited)

Ne znam, idenje u srpskoj narodnoj nošnji mi je kao idenje u afričkoj. Plemenska odežda, ostatak nekih drugih vremena, zašto bi se neko tako oblačio beats me. Nekada je tako bilo, lokalna proizvodnja i dizajn, lokalni prirodni materijali. Prirodno drvo, prirodna ruka™. Sada se na poslovne sastanke ide drugačije.

nosnja_sumadija_4.jpg

mad-men-2.jpg

nije lepo sto poredis jednog seoskog djilkosa sa grupom lose odevenih najamnika :fantom:

ako nisi razumeo los ti je primer dobro odevenih muskaraca pogledaj samo te jadne kravate, jednoredna odela bez prsluka...

Edited by fonTelefon
  • 2 weeks later...
Posted

Lidija Usković, radnica JKP Mediana, koja je pre dva dana u ekspozituri UniCredit banke udaljena iz reda u kome je čekala kako bi predala dokumentaciju za kredit, zbog radne uniforme u kojoj je bila, govori za City radio o incidentu, koji je povedio njena osećanja i dostojanstvo ali pre svega, kako kaže, dostojanstvo profesije kojom zarađuje za život i ugled firme u kojoj radi.

jbni rasisti u odelima

procitati obavezno do poslednjeg pasusa.

ne znam da li je pms u pitanju, al su mi krenule suze nakon citanja.

zena je inace uciteljica po profesiji.

Posted (edited)

govna.

a poslednji deo teksta je stvarno zajeban, i mene steglo u grlu, nije PMS.

Edited by Грешни Василије
Posted (edited)

Kakvi jadnici. Da mi je samo znati šta im je prolazilo kroz glavu kad su je izbacivali. Baš mi je drago što je ovo isplivalo. Negativni publicitet je keva.

Edited by Turnbull