Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Ma da, nositi običnu suknju je toliko neverovatno da svi zahtevaju sliku ne bi li se uverili da je tako nešto uopšte moguće.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted (edited)

Indy, pusti Symeta da je nagovara, nikud nećeš stići ovako, on ima taj BFF pristup...

Edited by MancMellow
Posted

Ma, dobro, ionako ne znam ko je to (i zašto ima Evin avatar).

Posted

Ma, dobro, ionako ne znam ko je to (i zašto ima Evin avatar).

Ja jedino ne znam što su se svi fascinirali zbog ličnog odevnog stila jednog od forumaša (dobro, sem Manca, on se alarmirao zbog pominjanja tradicionalnog kao predstanika nacionalne kulture).

Posted

Pa, evo skroz sam fasciniran, žali se administraciji.  :P

Posted

Ja jedino ne znam što su se svi fascinirali zbog ličnog odevnog stila jednog od forumaša (dobro, sem Manca, on se alarmirao zbog pominjanja tradicionalnog kao predstanika nacionalne kulture).

Mozda zato sto kakis ko foka?

mene nikad ne puste kad nabacim opančiće, maramu i zlatne toke.

Posted

offtopik

Dagmar, mislim da je ta etnografska vrsta razmene isuvise formalizovan i samim tim previse optimistican nacin da upoznas neciju narodnu kulturu. osim ako ti se ideja narodne kulture u potpunosti ne iscrpljuje u nekakvoj etnografskoj-identitetskoj paradi. narodna kultura je kako xyz narod actually zivi negde a ne prost skup nekakvih identitatrskih cinilaca koji kumulativno treba da proizvedu neki narativ o nekom narodu. takvo materijalisticko shvatanje narodnih kultura je najcesce potpuno van bilo kakvog duha tih kultura in the today i ponajvise sluzi za njihovu instant identifikaciju u naucno-popularnim emsijiama i turistickim organizacijama .

+1

Nemam ništa protiv (šta me se tiče) ako se neko i inače tako oblači (poput one što je nisu pustili u hotelu), a sve ostalo je maskenbal i ništa više od toga.

Pa to je to. Jos od pre skoro 200 godina nasi stari se ubise da nekako izadju iz tih haljina, ali ne, sad smo mi tu da "cuvamo" ono za sta oni sami nisu davali pet para samo kad su se stekli uslovi. 

Tako će uskoro postati da su borosane i šangajke deo tradicionalne odežde iz druge polovine dvadestog veka. 

Posted

Meni je najveci problem sa tvojim izlaganjem to sto si prvo tvrdila da te nigde ne pustaju u tradicionalnoj odeci, da bi kasnije rekla, na osnovu svog iskustva da na Zapadu mozes da ides obucen kako hoces i da ces dobiti prekorne poglede i nista vise od toga. Jedan od ta dva iskaza nije istinit.

Posted

Meni je najveci problem sa tvojim izlaganjem to sto si prvo tvrdila da te nigde ne pustaju u tradicionalnoj odeci, da bi kasnije rekla, na osnovu svog iskustva da na Zapadu mozes da ides obucen kako hoces i da ces dobiti prekorne poglede i nista vise od toga. Jedan od ta dva iskaza nije istinit.

U Borci nema pravih hotela pa ne mozes da napravis razliku hotela i sl. mesta sa ulicom gde mozes da ides kako hoces. Koja ste vi gomila smusenih lumpenproletera nemate pojma ni sta je nosnja ni sta je bilo svakodnevno oblacenje u narodu. Niti ste ikad bili na nekom skupu gde pripadnici raznih kultura nose delove nosnje da bi prikazali bogatstvo kulture svog naroda. Gomila smusenih tipova povrsnog obrazovanja ste. Vama je twist da neko ima nosnju, treba da sedne u kola i odveze se do Tirola. Kolega je branio doktorat u kompletnoj nosnji sumadijskog kraja. Puna nosnja je napustena pre vise od vek zbog CENE izrade a ne jer su se nekom znojila jaja u zimskoj nosnji leti. 

Posted

U Borci nema pravih hotela pa ne mozes da napravis razliku hotela i sl. mesta sa ulicom gde mozes da ides kako hoces. Koja ste vi gomila smusenih lumpenproletera nemate pojma ni sta je nosnja ni sta je bilo svakodnevno oblacenje u narodu. Niti ste ikad bili na nekom skupu gde pripadnici raznih kultura nose delove nosnje da bi prikazali bogatstvo kulture svog naroda. Gomila smusenih tipova povrsnog obrazovanja ste. Vama je twist da neko ima nosnju, treba da sedne u kola i odveze se do Tirola. Kolega je branio doktorat u kompletnoj nosnji sumadijskog kraja. Puna nosnja je napustena pre vise od vek zbog CENE izrade a ne jer su se nekom znojila jaja u zimskoj nosnji leti. 

evo ti poklon:

Zabavna-gramatika-za-drugi-razred-osnovn

Posted

ja bih voleo da nosim full maksimilijanski oklop sa sve jednim opakim bastardom od metar i po ali ajde, zbog nekih nepisanih drustvenih normi setam u tresi i tikama/lonama i cipelcama zavisno od prigode (yet).

ono sto mene zanima je tacan razlog uskracivanja ulaska u salu restorana koliko sam razumeo, a za koji u tekstu ne vidim smisleno objasnjenje (mada je nabacena neka suplja prica o garderobi)

da li je to zbog toga sto je Ms. bila nepristojno obucena pa je primenjena no shirt no shoes no service politika, ili zbog toga sto je romkinja, ili je sve to lepo izrezirano da bi problemi romske populacije dobili vecu medijsku pokrivenost.

iskreno bih voleo da se radi o poslednjem, tako da prica ima vise znacaja od obicnog asshole momenta iz prva dva scenarija

Posted

Mnogo bolji novinari od tebe mi edituju tekstove. :ss1:

Verujem da je tu potreban čitav tim. Kad se iscrpe, stave ih u sanatorijum i doteraju vagonom novu grupu mučenika.

Posted

ono sto mene zanima je tacan razlog uskracivanja ulaska u salu restorana koliko sam razumeo, a za koji u tekstu ne vidim smisleno objasnjenje (mada je nabacena neka suplja prica o garderobi)

da li je to zbog toga sto je Ms. bila nepristojno obucena pa je primenjena no shirt no shoes no service politika, ili zbog toga sto je romkinja

+1

ni pripadnici africkih plemena verovatno ne bi imali slobodu da piju kafu u sheratonu u tradicionalnim suknjicama od lisca, pa to niko ne bi zvao rasna diskriminacija.

ovo mi vise lici na klasni problem, ovako obucena zena pristo izgleda kao neko ko je previse siromasan da bi tu boravio, i ako ne narusava neki odredjen dress code prosto ne ide uz imidz hotela da mu se takvi tu smucaju.