pacey defender Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Čekaj čekaj. Moguće je da se nismo razumeli. Nisam rekao da ti smatraš da romi podrzavaju "organizovano prosjacenje, trgovinu decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd". Rekao sam da stav da romi podržavaju "organizovano prosjacenje, trgovinu decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd" nije nikakav izvrnuti, pozitivni rasizam, nego onaj uobičajeni rasizam, toliko puta viđen.Ako smo to razjasnili, nastaviću. Dalje, ti kažeš da postoje pokušaji da se "spreče svi ti vidovi organizovanog ropstva i eksploatacije". Prvo što mogu da kažem je, da nisam video mnogo napora države da se to uradi. A i kada se to čini, zaista nisam primetio artikulisan javni stav da je to loše. Ponovo moram da te pitam, ko su ti ljudi koji viču ua rasizam kada država udari na trgovce ljudima (romskom decom) i eksploatatorima romske dece? Neka nevladina organizacija? Deo državnog aparata? Partija? Internet forum? Što se tiče davanja kinte klincima koji prose.... pa, ja nastojim da im ponekad kupim neku kiflu, izbegavam da im dajem novac ali razumem da im je i on potreban. Ali ja ne mogu mnogo toga da uradim da im pomognem. To mora država da uradi, i mislim da je to preovlađujući stav generalno dobronamernih ljudi.
Pontijak Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 ok, razjasnili smo taj malecki nesporazum, moguce je da sam je mene drzao mamurluk posle nove godine :Dza ostalo, ma danas mi nije neki dan optimizma, realno stoji to sto kazes, da drzava nista ne cini, jeste da sam i ja to ranije napisao ali ponekad imam neki napad optimizma da i sitnice tumacim kao pokusaje drzave i njenih institucija. za tvoje pitanje, da objasnim sta mislim kada kazem izvrnuti rasizam, ne zameri, danas nemam nesto elana. samo mala napomena: distrubucija ljudi po getima u beogradu nije spontan cin vec vrlo organizovan sistem u kojem svoje mesto imaju gangsteri iz romskih zajednica, to je samo druga privredna grana sistema zvanog kriminal, umrezen sa decjim ropstvom aka organizovano prosjacenje. ma koliko pogresno bio shvacen, mali napor sistema da raseli geto u nbg i ljudima iz geta omoguci stanovanje u ipak ljudskijim uslovima, makar to bilo kontejnersko naselje, se tumaci kao rasizam prema romima. ma, ne vredi, danas mi je dan malodusnosti, nisam u stanju nista smislenije da kazem na ovu temu.ustvari, jebes zemlju i kulturu u kojoj su zadnja ozbiljna istrazivanja o romima ona koja je radio tihomir djordjevic mi ustvari ne znamo nista o romima ma koliko imali iluziju da ponesto znamo tako da sam ustvari izuzetni pesimista kada su problemi romskih zajednica u pitanju.za to, kako se kaze, licno postupanje. ne smeta meni sto me i u rl pogresno shvate zbog mog poprilicno krutog stava kada su deca prosjaci u pitanju. nikada, nikada ne dajem novac. to sto gotovo svaki dan naidjem u svom nbg naselju na romsku decu koja pitaju za novac onako uzgred dok obilaze kontejnere a ja im uvek kazem da nemam para ali da mogu da im dam nesto iz kese (svaki dan kupujem hranu samo za taj dan i sledece jutro, samacke navike su tuga besmisla) i ponudim im neku grickalicu, cokoladicu, tako nesto, sto deca uzmu i kazu lepo hvala, to ne racunam kao bilo kakvo delo. to sto ja imam neke zelje i nade o mogucoj integraciji roma u drustvo, ali pravoj integraciji, to ne znaci nista. ostace ovako kako je sa povremenim tragicnim dogadjanima, kao sto je prebijanje do smrti tinejdzera roma iz beceja i prebijanje njegove 13o godisnje sestre koja se vracala iz skole.
Pontijak Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 i onda malopre procitam ovo...http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=08&nav_category=16&nav_id=797541
Hella Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) meni ovo super članak od a do š Opljačkao crnca 04. 03. 2014.Izvori Policija je u rekordnom roku rasvetlila tešku krađu, koja se u ponedeljak dogodila u Horgošu, a čija je žrtva državljanin Malija. Protiv počinioca, Atile Kolompara (24), iz ovog sela, usledila je krivična prijava. Atila je, u društvu nekoliko svojih prijatelja meštana, stajao na ulici, kada su naišla petorica crnaca. Stranci su se zaustavili, i nekako uspeli da objasne da su azilanti i da hoće da se domognu teritorije Mađarske. Atila se ponudio da im pomogne, zatraživši protivuslugu u novcu. Jedan od ilegalaca izvadio je novčanicu, koji je Atila zbunjenom čoveku istrgnuo iz ruke i pobegao. O onome što se dogodilo odmah je obaveštena policija, koja je bila izuetno efikasna, jer je počinioca pronašla za svega 10 minuta. Radi se o osobi sa podebelim policijskim i sudskim dosijeom, uglavnom zbog krađa i nasilničkog ponašanja. Ovo je, inače, u kratkom vremenskom razmaku, drugi slučaj da su stranci na meti horgoških razbojnika i huligana. Prethodno je prebijen i opljačkan bračni par iz Francuske koji je nakratko izašao iz međunarodnog putničkog voza, koji se stajao u Horgošu. Edited March 4, 2014 by Hella
fonTelefon Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 http://finance.yahoo.com/news/mom-dad-daughter-accused-7m-121153014.html?vp=1 Kome li ce da ih uvale posle zatvora?
Hella Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 drugovi levičari nemojte da vas ovakve stvari ometu u širenju tolerancije i slobodno nastavite s muvanjem rihanica iz komšiluka http://www.dailymail.co.uk/news/article-2580956/Police-wait-hospital-bedside-man-induced-coma-penis-cut-suspected-revenge-attack-gypsies.html
Indy Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Da nema Helle, ne bih se kulturno uzdizao uz Dejli mejla So the poor geezer has his penis chopped off and now his picture is all over the DM. :(
Hella Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Kompanija "Najsfuds restorani" (Nicefoods) iz Beograda, koja upravlja restoranima "Mekdonalds" (McDonalds) u Srbiji, osuđena je da plati 100.000 dinara zbog diskriminacije Roma. Prekršajni sud u Novom Sadu proglasio je tu kompaniju krivom jer je obezbeđenje restorana "Mekdonalds" 10. jula 2012. godine zabranilo deci romske nacionalnosti da uđu u restoran u centru Novog Sada. http://www.euractiv.rs/ljudska-prava/7046-mekdonalds-mora-da-plati-kaznu-zbog-diskriminacije-roma-.html
fonTelefon Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Teror manjina Pita mali Ciga tatu: - Tato, šta je to demokratija? - Demokratija ti je, sine, kad svi beli rade, a mi samo sedimo i dobijamo pomoć na lepe oči... - Ali, zar ih to ne nervira? - Nervira ih, ali to je već rasizam..
Аврам Гојић Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 (edited) jebo bi da se od njega ocekivalo nesto drugo od plasiranja ovakvih sala sa Krstarice. Edited March 24, 2014 by Marko M. Dabovic
Turnbull Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 E sad si jebo jeza u ledja... Ma nije taj nikad jebo ništa, pa neće ni sad.
Recommended Posts