Pontijak Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 (edited) Pritom je reakcija Mekdonalda bila pomirljiva i u granicama očekivanog ponašanja nakon što je jedan njihov zaposleni napravio sranje. Recimo, naslov u Novostima:TAKO TO RADE AMERIKANCIpa naravno da je pomirljiva, nisu idiotie, to, odma' si shvatio na sta mislim :lolol:naravno da je drugi par rukavica organizovano prosjacenje kao vid ropstva i iskoriscavanja dece u te svrhe ali to je zalogaj koji niko nece da zagrize jer pokrece mnoga druga pitanja vezana za integraciju roma u drustvo, lakse je stavljati se na za i protiv stranu u tim fenomenima dna hijerarhije ropstva Edited December 24, 2013 by Pontijak
pacey defender Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 90% šanse, ne 90% radnika. Na poslu ljudi uglavnom rade ono što im je rečeno.izvini, nisam pažljivo čitao.
levi Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 samo izadju za konkretnim podacima o broju zaposlenih roma u svojoj kompaniji i hajd dokazi im rasizam prema romimaPih pa to je najobičnije Neki od mojih najboljih prijatelja su Cigani pederi hrvati, ali mora da se zna neki redJel bi smeli oni uopšte da prave spiskove zaposlenih po nacionalnoj, verskoj i ostalim pripadnostima
Pontijak Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 ne prave spiskove ali podatak da ne prave rasnu diskriminaciju prilikom zaposljavanja je u njihovu koristuostalom, brkaju se loncici. da postoji fenomen prosjacenja i uopste subkulture koji upraznjavaju plavooki i plavokosi arijevci pa sumnjam da bi lokalno stanovnistvo bilo blagonaklono, reagovalo bi u dlaku isto samo sto bi neki detalji bili drugaciji. integracija roma u drustvo je mnogo komplikovaniji problem od tih simplifikacija za i protiv rasizma i to ocito nije samo srpski vec i evropski problem samo smo mi kao drustvo eto nenaviknuti na postojanje tog problema integracije
Aion Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Nije tema, ali danas u Meku na Terazijama videh i dvojicu mladica (zaposlenih) sa dosta teskim zaostatkom u mentalnom razvoju. Uz sasvim solidan broj zaposlenih Roma tesko mi je da ovu firmu povezem sa nekom diskriminacijom.
Аврам Гојић Posted December 24, 2013 Author Posted December 24, 2013 Nije tema, ali danas u Meku na Terazijama videh i dvojicu mladica (zaposlenih) sa dosta teskim zaostatkom u mentalnom razvoju. Uz sasvim solidan broj zaposlenih Roma tesko mi je da ovu firmu povezem sa nekom diskriminacijom.upravo tako. greskom su zaposlili mamlaza i rasistu i to je to. desava se.
Pontijak Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 pa to. i kamo srece da to nije samo korporativna politika mekdonalda ili deleza vec da se to radi na nivou cele drzave. smucio sam se sam sebi ponavljajuci, integracija roma u drustvo nisu samo parole, sporadicne akcije koje se svode na medijske ili izvrnuti rasizam, kako volim da kazem pozitivni rasizam, gde se do apsurda brane pojave u kojima sumnjam da romi uzivaju: organizovano prosjacenje, trgovina decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd itd itd. jer cim se pojavi kritika tih pojava odmah se nadigne dreka ua rasizam. to je teska i ozbiljna prica i na zalost nisam optimista da cu za zivota videti neki kvalitativni pomak narocit u ovim modernim vremenima koja za mnogo sto-sta postaju poprilicno turobna, ne mislim na srbiju vec uopste na tu, kako se kaze, civilizaciju kojoj i mi pripadamo istina boraveci na njenoj nekoj periferiji
pacey defender Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Čekaj, ja zaista propuštam da primetim da je u javnom prostoru prisutna "odbrana pojava" kao što su "organizovano prosjačenje, trgovina decom, život u nehigijenskim naseljima, nemanje obrazovanja i posla". Daj neki link, referencu, trač, šta god.
svashtabezneshto Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ne znam da li je ovo pravi topic.Mi smo fašistička država.http://www.kurir-info.rs/upozorenje-za-vozace-u-bg-romska-deca-se-bacaju-ispred-vozila-kako-bi-iznudila-novac-clanak-1165747Romska deca odnedavno su počela da simuliraju povrede, bacajući se ispred vozila, da bi potom iznudili novac od preplašenih vozačaU saopštenju se podseća da se takav slučaj desio policajcu, članu ovog sindikata dok se vozio privatnim automobilom, kada je romski dečak, u pokušaju simulacija saobraćajne nezgode, zaista polomio nogu.
Dagmar Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ovo sam prvi put čula u Americi, tamo doduše ne kažu ovo za Rome nego za siromašne.
Aion Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 U Rusiji je to razlog zasto svi ugradjuju one kamere koje snimaju sta se desava ispred automobila. Zato je youtube prepun snimaka iz Rusije snimljenih na ovaj nacin.U svakom slucaju, Kurir je dao dobru ideju za mali biznis. Pored laznih napada pasa lutalica, iskoro cemo imati i lazna naletanja kola.
Pontijak Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 (edited) Čekaj, ja zaista propuštam da primetim da je u javnom prostoru prisutna "odbrana pojava" kao što su "organizovano prosjačenje, trgovina decom, život u nehigijenskim naseljima, nemanje obrazovanja i posla".Daj neki link, referencu, trač, šta god.mani me sa tim daj link :) mislim da sam bio dovoljno jasan u tom postu i ako jos treba nadugacko da objasnjavam u cemu je stos e pa onda stvarno. nije trac ali je simptom: neorganizovana dreka koja se desava kada se raseljavaju ona horor naselja u kojima je zivot jeziv, meni zaista nije jasno kako neko moze da bude protiv raseljavanja tih geta i naseljavanja ljudi u naselje makar od kontejnera za stanovanje? o tolerisanju prosnje koja je organizovani vid decjeg ropstva necu opet, ranije sam pisao o tome i nisam bio shvacen a nije mi do svadja na forumu. ponavljam: problem rasizma prema romima i njihov jeziv polozaj bi trebalo da bude problem drzave i drustva a to nije. drzavu zabole za sve njene gradjane a drustvo je ili ravnodusno ili ima tinjajuci rasizam + prepustenost romskih zajednica teroru njihovih gangstera koji su organizovani kao i svaki tip kriminala.svako jutro kada idem na posao vidim jednu majku, koju ja sam za sebe zovem majka hrabrost, iz geta kod tramvajskog depoa u novom beorgadu krene sa troje dece peske, preko cele nbg stanice pa dalje do osnovne skole u 23. bloku, nekadasnja 7 sekretara skoja. deca sa malim rancevima, cista, uredna. pa posle kada neko pocne da tupi da tim ljudima nije stalo do skolovanja svoje dece, ma da, kako da ne. pomislim uvek koji je to podvig, odgajati decu u tim uslovima, svako jutro ih odvesti do skole. kamo srece da sva romska deca idu u skolu, kamo srece da se stvarno radi na integraciji romskih zajednica u drustvo, kada pomislim koliko ova drzava spicka para godisnje kroz milion koruptivnih aktivnosti, pa deseti deo tog novca bi materijalno resio problem romskih zajednica u srbijii onda dodjem na posao, procitam ovu vest u novinama i naprosto dobijem napad i mucnine i bespomocnog besa. na ovo stvarno nemam recihttp://www.blic.rs/V...bijenog-mladica Edited January 6, 2014 by Pontijak
Dagmar Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Baš došla da okačim isto, znači verovatno sestra, devojka i sl ovih skinhedsa koji su već ubili brata ove devojčice. Nadam se da će makar presude biti sa solidnom zatvorskom kaznom, šta reći.
pacey defender Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 mani me sa tim daj link :) mislim da sam bio dovoljno jasan u tom postu i ako jos treba nadugacko da objasnjavam u cemu je stos e pa onda stvarno. nije trac ali je simptom: neorganizovana dreka koja se desava kada se raseljavaju ona horor naselja u kojima je zivot jeziv, meni zaista nije jasno kako neko moze da bude protiv raseljavanja tih geta i naseljavanja ljudi u naselje makar od kontejnera za stanovanje? o tolerisanju prosnje koja je organizovani vid decjeg ropstva necu opet, ranije sam pisao o tome i nisam bio shvacen a nije mi do svadja na forumu. ponavljam: problem rasizma prema romima i njihov jeziv polozaj bi trebalo da bude problem drzave i drustva a to nije. drzavu zabole za sve njene gradjane a drustvo je ili ravnodusno ili ima tinjajuci rasizam + prepustenost romskih zajednica teroru njihovih gangstera koji su organizovani kao i svaki tip kriminala.svako jutro kada idem na posao vidim jednu majku, koju ja sam za sebe zovem majka hrabrost, iz geta kod tramvajskog depoa u novom beorgadu krene sa troje dece peske, preko cele nbg stanice pa dalje do osnovne skole u 23. bloku, nekadasnja 7 sekretara skoja. deca sa malim rancevima, cista, uredna. pa posle kada neko pocne da tupi da tim ljudima nije stalo do skolovanja svoje dece, ma da, kako da ne. pomislim uvek koji je to podvig, odgajati decu u tim uslovima, svako jutro ih odvesti do skole. kamo srece da sva romska deca idu u skolu, kamo srece da se stvarno radi na integraciji romskih zajednica u drustvo, kada pomislim koliko ova drzava spicka para godisnje kroz milion koruptivnih aktivnosti, pa deseti deo tog novca bi materijalno resio problem romskih zajednica u srbijii onda dodjem na posao, procitam ovu vest u novinama i naprosto dobijem napad i mucnine i bespomocnog besa. na ovo stvarno nemam recihttp://www.blic.rs/V...bijenog-mladica Da podsetim, ovo je bio tvoj post na koji sam reagovao. pa to. i kamo srece da to nije samo korporativna politika mekdonalda ili deleza vec da se to radi na nivou cele drzave. smucio sam se sam sebi ponavljajuci, integracija roma u drustvo nisu samo parole, sporadicne akcije koje se svode na medijske ili izvrnuti rasizam, kako volim da kazem pozitivni rasizam, gde se do apsurda brane pojave u kojima sumnjam da romi uzivaju: organizovano prosjacenje, trgovina decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd itd itd. jer cim se pojavi kritika tih pojava odmah se nadigne dreka ua rasizam. to je teska i ozbiljna prica i na zalost nisam optimista da cu za zivota videti neki kvalitativni pomak narocit u ovim modernim vremenima koja za mnogo sto-sta postaju poprilicno turobna, ne mislim na srbiju vec uopste na tu, kako se kaze, civilizaciju kojoj i mi pripadamo istina boraveci na njenoj nekoj periferiji Sve primere koje navodiš, odnosno stav da romi podržavaju "organizovano prosjacenje, trgovina decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd" nisu nikakav izvrnuti, pozitivni rasizam, nego onaj uobičajeni rasizam, toliko puta viđen. Pa mi nije jasno, ko su nosioci tog, kako kažeš, izvrnutog rasizna? Zato sam te pitao za referencu, link, šta god, da se upoznam sa stavovima tih izvrnutih rasista.
Pontijak Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 ti si ili mamuran od nove godine ili zlonamerannigde nisam napisao da romi podrzavaju "organizovano prosjacenje, trgovina decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd" jer lepo u mom postu koji si kvotovao jer ako lepo pise gde se do apsurda brane pojave u kojima sumnjam da romi uzivaju: organizovano prosjacenje, trgovina decom, zivot u getima u gradu, nemanje obrazovanja i posla itd itd itd. j da sumnjam da romi uzivaju u svemu tome onda to i znaci to sto pise, da romi sasvim sigurno ne uzivaju u svemu tome vec da si prisiljeni na takav zivot, sto svojim ekonomskim i socialnim polozajem u drustvu sto samim organizovanim kriminalom unutar romskih zajednica.jasno sam napisao da tzv. vecina podrzava organizovano prosjacenje, trgopvinu decom itd. samom cinjenicom ucestvovanja u aktu prosnje putem davanja para toj deci koja su fakticki u stanju ropstva. ako cemo kratko i narodski, nosioci tog izvrnutog rasizma od strane tzv. vecine su svi oni koji kmece ua rasisam na sve pokusaje da se sprece svi ti vidovi organizovanog ropstva i eskploatacije
Recommended Posts