Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted (edited)

da ih valjda ispituju, ali kesirali ihvaljda kako su uspesni u ovoj nasoj ************

Edited by fragand
  • 2 weeks later...
Posted

potpuno sam zanemela od komentara na ovu vestrecimo:

Када их будеш одвела својој кући, не гледајући да ли су прљави и да ли ће ти нешто украсти, онда можеш да имаш право да изграваш космополиту, а не овако, на туђ рачун.
Doticna Maja Rodic je trebala djecu pokupljenu sa ulice, nehigijenski obucenu i prljavu, povesti sebi kuci i tu ih nahraniti, a ne da ih vodi drugima! Nikoga ko je opran i cist obezbjedjenje nije zaustavilo, ali je duzno da ostale gradjane i njihovu djecu zastiti od nezeljene prljavstine, makar dok jedu. To svi mi gradjani ocekujemo. Doticna Rodicka bi da bude humana ali na tudjoj grbaci.S kojim pravom? Moze tu djecu sledeci put pokupiti sa ulice i povestu u svoj stan da se okupaju, ugriju i nahrane, a ne da ih vodi u tudju kucu!!! Niko se nece tome protiviti.
Naravno da glad ne zna za prljavstinu... Ali, da li bi Ti nakon sto za stolom sedi neko prljav (nebitno da li je Rom ili bilo ko drugi), ko se nije kupao mesecima niti pravo ruke, na cijim rukama izlaze bradavice od prljavstine, za isti sto nakon njih, postavio svome detetu da jede ili nekom drugom? Naravno da ne bi. Da se tvoje ili neko drugo dete zarazi ko zna cime... Diskriminacija jeste prisutna, ali ne zato sto su u pitanju Romi, nego zato sto je nedopustivo da jedan lokal zbog nehigijene izazove neku zarazu musterijama koji u njemu obeduju.
Dosta vise sa Romima i njihovim pravima! Pored zgrade u kojoj zivim je napustena kuca koju je naselilo 30 Roma. Napravili su deponiju usred dvorista, stanari ga zaobilaze u sirokom luku. Svi se plasimo zaraze, jer nemaju ni struje ni vode, svi koriste jedan poljski Wc...o smecu i pacovima da ne pricam, kolju svinje u dvoristu...ni obicna ni komunalna policija im ne moze nista. Kakva mi prava imamo kao drzavljani Srbije ????????
i tako ...
Posted
potpuno sam zanemela od komentara na ovu vesti tako ...
DragancPopovic Ponedeljak, 23. 12. 2013. 20:31hneregistrovan korisnikZasto ih humana gospodja nije odvela svojoj kuci i pocastila, kad nije mogla u Mek !!! Dosta mi je briznih, koji hrane macke i pse pred mojim vratima. Niko od njih nece da svoju brigu ispoljava u svojoj kuci !!!!
Posted

beskrajna prica....

Ne mogu da verujem znaci ovo uopste nije rasna diskriminacija, posto sam sa prijateljem koji je rom bio u meku i niko mu nista nije rekao. Ovo je zlostavljanje pravde, to sto se pijanom gostu zabrani ulazak u kafanu ne znaci da se svim ljudima njegove rase ili nacije zabranio ulaz i da je diskriminacija u pitanju. Izmejdu ostalog kako uopste neka devojka ili bilo ko moze da vodi decu u lokale po gradu bez znanja njihovih roditelja? Zamislite da neko sretne vase dete na ulici i ponudi mu obrok ili pice, a pri tom ne poznaje ni vas ni vasu decu (uzrast 5 godina).
Ti da si STVARNO radio u Meku znao bi da su najvise zaposleni Romi u Meku!!! Najbolje kolege su Romi!!!! Ta nevladina organizacija mora da opravda novac pa se istresa na kompaniju koja zaposljava vise od 1000 ljudi i jos toliko izdrzava.
Diskriminacija bi bila da osoblje ne pusti nekoga u restoran samo zato sto je Rom. U ovom slucaju to su verovatno decurlija koja kao i kod meka na terazijama prosjaci za "neki dinar" pa udju u taj isti mek i idu od stola do stola i cimaju da im se da nesto. A obzirom da u Mekovim restoranima, koliko mi je poznato, medju zaposlenima ima i Roma i muslimana i ljudi sa posebnim potrebama, bas mislim da i nema mesta diskriminaciji. Vise bih paznje posvetio diskriminaciji prilikom zaposljavaja preko veze i izmisljenim radnim mestima.
Posted

Nasa javnost nepogresivo staje na stranu nepravde i okrutnosti. Sad im je i Mekdonalds dobar :lol:

Posted
Nasa javnost nepogresivo staje na stranu nepravde i okrutnosti. Sad im je i Mekdonalds dobar :lol:
to sam baš hteo da napišem. odjednom se i Mc brani i ne bi oni, to je jedna divna organizacija, romi su krivi ...
Posted (edited)

ma ovi komentari su neka vrsta kafilerije za besne pse u ljudskim podsvestima, kako je lepo bilo dok nisu postojali onlajn komentari u novinama. mada, slutim da ce mekdonaldsovi advokati lako odbraniti firmu: samo izadju za konkretnim podacima o broju zaposlenih roma u svojoj kompaniji i hajd dokazi im rasizam prema romimaa cekam i neke spin doktore da malo smanje antiamerikanizam u srbalja, recimo, vest da nisu pustili neke rome u americki konzulat :P i onda se krene sa komentarima u odbranu americkog konzulata i ambasade i dalje :D

Edited by Pontijak
Posted

Pritom je reakcija Mekdonalda bila pomirljiva i u granicama očekivanog ponašanja nakon što je jedan njihov zaposleni napravio sranje.

Posted
a cekam i neke spin doktore da malo smanje antiamerikanizam u srbalja, recimo, vest da nisu pustili neke rome u americki konzulat :P i onda se krene sa komentarima u odbranu americkog konzulata i ambasade i dalje :D
Recimo, naslov u Novostima: TAKO TO RADE AMERIKANCI
Posted
Pritom je reakcija Mekdonalda bila pomirljiva i u granicama očekivanog ponašanja nakon što je jedan njihov zaposleni napravio sranje.
Pri čemu je jedno 90% dobio direktno uputstvo od šefa da ne pušta unutra male Rome. Al ok, to je nekako logično, da kompanija komanduje sranja a da samo radnici snose odgovornost za to.
Posted
Pri čemu je jedno 90% dobio direktno uputstvo od šefa da ne pušta unutra male Rome. Al ok, to je nekako logično, da kompanija komanduje sranja a da samo radnici snose odgovornost za to.
Ali to ne možemo da znamo. Dalje, čudno mi je da je samo 90% dobilo takvo uputstvo. Zašto ne svih 100% ako je to politika kuće?
Posted (edited)

Kurac je politika kuce, u Mek na Zelenom vencu mali Romi ulaze bez problema, niko ih ne tera. Mekdonalds bi pre zatvorio sve svoje restorane u Srbiji nego sto bi dozvolio da se siri prica da su rasisticka kompanija.Inace Mekdonalds zaista zaposljava Rome. Koliko ih ima, ne znam, ali vec u tome je bolji od 90% srpskih biznisa. Imaju objektivnu odgovornost u ovoj prici, ali nemam ni najmanju sumnju da je taj bilmez iz obez bedjenja samo sledio svoje rasisticke impulse.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

90% šanse, ne 90% radnika. Na poslu ljudi uglavnom rade ono što im je rečeno.

Posted (edited)
Mekdonalds bi pre zatvorio sve svoje restorane u Srbiji nego sto bi dozvolio da se siri prica da su rasisticka kompanija.
restorani će se svakako zatvoriti ako se nastavi prosjačenje unutar objekata. :fantom: Edited by Hella