Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Takođe, a radi i preko incognito taba u Chrome.
meni jok.malo je cudno da vidite sajt. on je down, prema sajtu www.downforeveryoneorjustme.com
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

...a oni ne moraju da budu u pravu.3 puta sam otvorio prokleti sajt danas i sva 3 puta se normalno otvorio.

Posted

Meni sajt radi. U ostalom, zar bi neko mogao da pomisli da nasa drzava cenzurise internet sajtove?!

Posted

preoprterecen sajt, hrle milioni da procitaju taj jeftini desnicarski pamflet :P

Posted

Ebga, kod mene ga ne otvaraju IE, Firefox i iOS pa sam se ponadao...

Posted
Udruženje: U Austriji mrze RomeIzvor: Tanjug petak 6.12.2013 | 08:53Beč -- Udruženje "Romano Centro" objavilo je izveštaj u kojem ukazuje da je mržnja prema Romima u Austriji i te kako prisutna.U izveštaju su dokumentovana 82 rasistička ispada prema Romima i Sintima, a kritikuju se i stereotipi u medijima.Parolama "Cigani napolje" mladi u opštini u Tirolu su 2009. napali romsku porodicu koja je bila na proputovanju. Septembra ove godine jedna grupa mladih je u Bišofshofenu napala Rome, a na jednoj Fejsbuk grupi je upućen poziv na napad, dok je jedna osoba zatražila i "konačno rešenje".Te i slične druge slučajeve dokumentovao je "Romano Centro" u aktuelnom izveštaju na temu "Anticiganizam u Austriji", koji obuhvata rasističke napade u proteklih osam godina. "Pri tom se ispostavilo da je stereotipski prikaz u bliskoj prošlosti povećan", kritikovala je Klaudija Šefer iz ustanove koja se bori protiv rasizma "Zara", dodajući da je taj razvoj zastrašujući.http://www.b92.net/i...8&nav_id=785908
Posted

zaboravio si da prenes neki od komentara, kada su ovakvi komentari na B92, mogu misliti kakvi bi bili da je ova vest u kuriru i slicnim medijima

1. To je zato sto se vecina Roma i Austrijska drzava nalaze na dva poptuno razlicita civilizacijska nivoa. Mnogi Romi ponasaju se kao bolest u drustvenom organizmu, a jedan broj njih kao maligne celije; nece da rade, zele da zive od socijalne pomoci, bave se kriminalom. Ja na njihovom mestu ne bih talasao, jer kad izadje na videlo kako izgleda prosecna romska porodica u Austriji i cime se bavi, to ce jos vise okrenuti ne samo Austriju, nego i citav svet protiv njih. Inace, koristim priliku da srdacno pozdravim sve civilizacijski adaptirane Rome, skidam kapu pred njima. (Istina, 6. decembar 2013 15:14) # Link komentara Preporučujem (+6) Ne preporučujem (0) Šta je ovo
  2. Srećom, u Srbiji ih ne mrze. (Ilija Čvorović, 6. decembar 2013 14:06) # Link komentara Preporučujem (+3) Ne preporučujem (-5) Šta je ovo
  3. Po meni licno,osnovni problem kod Roma je njihov kastinski sistem,slican kao kod Indijaca.Tu je svaka zelja za napretkom i licnim unapredjenjem suzbijana.Ako su tvoji prosjaci,i ti ces biti,ako su tvoji smetlari i ti ces bit,muzicari isto...nema tu iskakanja iz sablona.Iz toga se jasno zakljucuje da nema diskriminacije prema Romima koliko oni sami sebe diskriminisu u odnosu na drustvo u kojem zive.Kad jedna uredjena zemlja kao sto je Austrija ne moze utvrditi broj Roma na sopstvenoj teritoriji i kad vidimo da je razlika u ciframa ogromna,oko 60 000 sta onda reci za nase banane drzave Istoka,gde ti isti "diskriminisani" Romi ne postuju pola zakona, pocevsi od obaveznog osnovnog skolovanja, pa nadalje od zabrane stupanja u brak maloletnicima itd.... comment-android.gif (Milos, 6. decembar 2013 11:13) # Link komentara Preporučujem (+31) Ne preporučujem (-1) Šta je ovo
  4. аустрија крши права рома ??? шта каже госпођа еу на ово ???? comment-android.gif (ШАЛАБАЈЗЕРИЋ 036, 6. decembar 2013 10:39) # Link komentara Preporučujem (+18) Ne preporučujem (-10) Šta je ovo
  5. A vi svi zajedno (obracam se romima & sintima) koristite austrijsku drzavu i njen socijalni sistem maksimalno a slabo nesto doprinosite drzavnom budzetu (da nepricam sto vam omladina diljuje drogu po Becu i nista neradi,nepostoji park u kome ih nema) zato pokrite se usima i budite srecni sto vas drze uopste,u Srbiji nebi ste dobili ni centa zato tisina!Znam da mi necete objaviti komentar jer istina boli ali, cisto radi ferplaya, objavite da ne ispadne kako njih austrijanci mrze a oni su dobri ko' lebac jel uopste nije tako!!! (Dzigi Bau, 6. decembar 2013 10:16) # Link komentara Preporučujem (+35) Ne preporučujem (-3) Šta je ovo
  6. Austrijsko udruzenje Romski Centar, objavilo je juce izvjestaj o "Anticiganizmu" (izraz upotrebljen od samog Centra). No, u celom ovom izvestaju ni jednom nije upotrebljen izraz mrznja, mrze itd. U tekstu ovoga udruzenja se upotrebljavaju izrazi, diskriminacija, predrasude, uvrede, rasisticki ispadi, netolerancija protiv Roma itd. Kod nas rec mrznja lako pada, i bez vaganja je cesto u upotrbi. Upotrebom ona pojacava nesigurnost samih Roma koji odlaze po Evropi trazeci tamo azil, ili kod samih rasista pojacava zlu i otrovnu krv. (Cucule, 6. decembar 2013 10:01) <a href="http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=785908#k11254176"># Link komentara

Posted
zaboravio si da prenes neki od komentara
pališ ko neonka. svi komentari koje si preneo su napisani posle mog objavljivanja vesti. :fantom:
Posted (edited)

ok :) uostalom, nikada ni ne gledam vreme postavljanja postova ili vreme pisanja komentara u onlajn novinama a oni su mi interesantniji od samih vesti narocito ako se uzme u obzir da i tu postoji uredjivacka politika tj da moderatori ostavljaju ili brisu pristigle komentare i na taj nacin se diskretno vidi i stav redakcije koja naravno uvek ima opravdanje da su to komentari a ne stav redakcije

Edited by Pontijak
Posted

moramo naći neki način da spasimo ugroženo hrišćansko potrošaštvo od prosjačkih ekstremista. :fantom:

Romanian gypsies who were evicted from Marble Arch in July have returned and are targeting Christmas shoppers in London's West End. The travellers are reportedly 'aggressively begging' wealthy tourists for money, in some cases even marching them to cashpoints and waiting as they withdraw cash.Over the summer Westminster City Council obtained an order evicting the gypsies from their makeshift camp and even paid for some to return home to Romania.But now they are back and council chiefs say there is very little they can do about it. Read more: http://www.dailymail...l#ixzz2nAYhlgJj
Posted

pa kada krenu i da ih maltretiraju sa pranjem sofersajbni na raskrsnicama dok voze kucama prepunih gepeka sa bozicnih rasprodaja :lolol:

Posted
Romanians are being arrested in London at seven times the rate of Britons, it was revealed yesterday.Around 800 people from the Eastern European state were arrested in the capital last month, according to official figures.Many of them are linked to a wave of cashpoint fraud which cost an estimated £40million in the first six months of this year alone.Read more: http://www.dailymail...l#ixzz2nMNeU4Cc
Posted

ladno me nasla svabica danas pride sa sve prevodiocom u kratkim rukavimada vas odvedem u romska naselja?jokoce da vide uspesne firme, a romska naselja ce sledece nedeljece vidimo