Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
pa upravo o tome pisem i sve vreme mislim da pisem o onom najociglednijem, nista.
znači, svi smo iznevereni i nikada se niko nije solidarisao sa nama. I zato smo svi danas tamo u Obrenovcu, uključujući i tebe i mene, na braniku protiv azilanata. Hoću reći - neka bude da smo mi sjebani ali neki među nama su zadržali neke elemente humanosti. Onaj šljam nije. A mogao je.
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

Mislim ja uopšte nisam hteo da kažem da je protest u Obrenovcu opravdan jer prema njima (ovim rasistima?) takođe nije bilo empatije. Samo da kroz to "jebeš Srbiju, idem ja odavde" ne može da se artikuliše opozicija rasističkom protestu (uostalom, većina ljudi ne može da "ide odavde"). To se radi tako što se fašisti izoluju, a primitivna kritika sistema koju nude raskrinka. Svi ljudi žive u nehumanim uslovima, i uglavnom danas "nema humanosti", ali to je drugo pitanje (koje uključuje i delikvenciju, omladinsku kulturu i sve) i ne može mu se pristupati tako moralistički (kao nešto što je "loše", ili "dobro"). Pre svega zato što je moralistički odnos prema krizi vrednosti upravo ono što, pored ostalog, odlikuje sve te naci partije, a pre svega one vladajuće - a lažno se predstavlja kao nekakvo buntovništvo. Rasizam/fašizam jeste posledica društvene krize, ali ne direktna (kao u takvom viđenju - društvo je sjebano pa su svi fašisti) i on je poseban, a ta posebnost se gubi iz vida kroz naricanje nad nasiljem i nehumanošću uopšte.

Posted
pa upravo o tome pisem i sve vreme mislim da pisem o onom najociglednijem, nista.
Ja uopšte tebe ne razumem, brate gazzimire.
Posted

Sending pejtning tu d vrld!

Božović: Zbrinjavanjem azilanata šaljemo pravu sliku SrbijeAzilanti.jpg(Foto R. Krstinić)BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović izjavio je da će u narednih sedam dana biti rešen problem azilanata u Srbiji na taj način da će svi tražioci azila koji se nalaze van centra za azil, na otvorenom ili u dve privatne kuće kod sela Vračevići, biti prebačeni u druge centre.Ti centri su u međuvremenu, zalaganjem ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina, otvoreni u Sjenici i Tutinu, a dobili smo ponudu i iz Novog Pazara, rekao je Božović Tanjugu.Božović je naglasio da je posle aktivnog uključenja vlade u ovaj problem „pokazana ona druga Srbija, odnosno lice skromne, gostoprimljive Srbije, koja je pokazala punu solidarnost sa tim ljudima u nevolji”.„MUP će garantovati bezbednost svim građanima, dakle nisu to ni siledžije, ubice, kriminalci, već legalni tražioci azila ili ljudi koji su u nekim migracijama”, rekao je Božović.On je kazao i da je naš zakon o azilu potpuno prevaziđen i da predstoji njegova izmena u dva pravca - da se maksimalno skrati postupak rešavanja zahteva za azil i da se jasno odvoje tražioci azila od iregularnih migranata, odnosno onih koji Srbiju žele da iskoriste kao tranzitno područje za put ka Evropskoj uniji.Prema njegovim rečima, za ponedeljak je, povodom promene zakona, zakazan u MUP-u multisektorski sastanak predstavnika institucija koje se bave problemom azila i migracijama, uz poziv ambsadoru Majklu Devenportu, kao predstavniku Evropske komisije.Moramo mnogo više uključiti lokalne samouprave i ljudima precizno objasniti o čemu se tu radi, koji su tu problemi, i siguran sam da će nakon toga i proaktivnog pristupa i problemi koje smo do sada imali biti ružna prošlost, da nećemo slati ružnu sliku Srbije u svet, već „pravu sliku Srbije” kao zemlje demokratske, pravno uređene, istakao je Božović.On je najavio da će svi tražioci azila koji se nalaze van centra za azil u Bogovađi biti premešteni u druge, novootvorene centre.Prema rečima Božovića, u kabinet ministra unutrašnjih poslova u petak je stigao veliki broj mejlova, pisama, poziva građana Srbije koji su izrazili spremnost da pomognu azilantima i da se smeste u njihovim sredinama.Time se, kazao je Božović, jasno šalje poruka o gostoprimljivoj Srbiji, a ne neka ružna slika koja je i „zbog neadekvatnog postupanja i državnih organa i Komesarijata za izbeglice i drugih bila viđena ovih dana u medijima”.Ako su građani Lajkovca i Bogovađe prihvatili taj centar za azilante, onda nije korektno da preko broja koji je potreban i ima taj centar oni budu opterećeni prisustvom azilanata van tog centra, rekao je Božović.On je kazao da će, s obzirom na to da postoji saglasnost opštine Obrenovac i „apsolutno izražena želja rukovodstva firme koja gazduje bivšim hotelom Obrenovac”, taj centar do daljnjeg ostati tamo, u njemu će se smeštati žene, deca, oni najugroženiji kojima je potrebno da borave u tom centru, jer su uslovi mnogo bolji u odnosu na druge.Tanjugobjavljeno: 30.11.2013.
Posted

Najvažnija je slika u svetu, naravno :)

Posted
Kako "odneprocitati" nesto sto si upravo procitao, jer je toliko ogavno da se posle citanja osecas kontaminirano? Ovo linkovano odozgo je 100% destilat nepatvorenog zla.
bez uvrede ali previse dramljenja oko jednog banalnog desnicarskog teksta. kakva kontaminacija, kako covek moze da bude kontaminiran ovakvim piskaranjem posle citanja istoriografskih radova o trecem rajhu sa sve filmskim i foto ilustracijama? nije ovo destilat nepatvorenog zla, destilati u industriji alkohola dovedu i do vrhunskih napitaka, ovo ovde je, kako da kazem, samo odraz jednog obicnog malogradjanskog uma sa svom aromom gnjecavosti koju malogradjanski um moze da dobije kada je necim zaplasen i moze da se misli sta je coveku volja ali ovakvih stavova ce biti sve vise medju ljudima, mnogi to nece javno izrazavati jer eto nije pristojno ali ce misliti i u sebi gundjati. jednostavno, takva su ova moderna vremena u ovoj zemlji i to je to. lose ce biti ako se stvori politicka klima da takvi stavovi vise nisu no-no, mislim da bismo se grdno iznenadili kada bi svi rasisti izasli iz svojih ormana, bilo bi to grdje i masovnije nego setnje zombija u filmovima
Posted

moguce je da Odeljenje MUP-a za visokotehnoloski kriminal ima neke veze sa time.

Posted

ne keširam, history se briše svakog dana kad krenemo kući.

Posted

Takođe, a radi i preko incognito taba u Chrome.