Turnbull Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 ti ljudi su se opredelili da aktivno cine zlo drugim ljudima. jedno je nemati razumevanje za azilante, ali potreban je jako specifican sklop licnosti da namerno sprecavas drugo ljudsko bice, koje ti nista nije uradilo, da dodje do hrane, vode i nuznog smestaja.Tp htedoh da dodam. Ovo nije neko pasivno dozvoljavanje zla, nego aktivno bre, gledaš čoveka u oči i ne daš mu da nađe krov nad glavom po ciči zimi. Slom ljudskosti.
Turnbull Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Pa on kaže - ne brane oni ništa, ti kažeš, ne brane oni ništa. Ne razumem u čemu je neslaganje.I ja mislim da ne brane ništa, nego da pokušavaju očajnički da povrate status i samopoštovanje na jedini način na koji znaju - gazeći jedine slabije od sebe.
pacey defender Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Vrlo dobar nastup LDP-ahttp://istina.ldp.rs/Vesti/17840/Srbija-mora-konacno-da-definise-politiku-azila.shtml
Turnbull Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Zaista odličan. Odvratno je kako velike stranke, poput DS-a i sa ovakvim stvarima kalkulišu. SNS i SPS da ne pominjem. Nek idu u kurac svi.
yolo Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 da ne bude da je ovo neka moja odbrana tih seljaka, ja ih ne opravdavam.ali ih i ne krivim, oni su drustveni refleks a ne gomila nacosa i skindheda koja nastupa po ideoloskoj agendi. oni su ono sto ostane kada srbiju prosejes kroz sito svih slomova i lomova ove zemlje.
Muwan Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Ima istine u ovome što Gazza priča. Da bi radio ovo što rade ovi jadnici, treba biti izbezumljen od bede i jada.Da, od bede i jada zaposlenja u TENT-u, Kolubari i drugim javnim preduzećima. Posao lagan, staž ide, kapne para taman da se pregura, hajde malo da furamo dverjansku ideologiju da ubijemo vreme.
Turnbull Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 (edited) Ne znam, možda si i u pravu, meni ovo izgleda izbezumljeno. Kako da ti kažem, malo mi je previše aktivno to što rade, za nekakvo ubijanje vremena dverjanskom ideologijom. Ej, i oni sami se satima smrzavaju. WTF?Gazzo, nisi u pravu da nemaju ideološku agendu, itekako imaju. Pa šta ako oni i ne umeju da je imenuju, mi umemo. Edited November 28, 2013 by Syme
Agni Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Pa on kaže - ne brane oni ništa, ti kažeš, ne brane oni ništa. Ne razumem u čemu je neslaganje.I ja mislim da ne brane ništa, nego da pokušavaju očajnički da povrate status i samopoštovanje na jedini način na koji znaju - gazeći jedine slabije od sebe.Mislim da su se jednostavno usrali od straha. Kad ne znas ko su i sta su ti azilanti, a pri tome lose zivis, sklon si da poverujes u najmracnije price. Bilo je slicnih situacija i u zapadnim zemljama, kad je bila navala izbeglica devedesetih. Bile su potrebne godine da bi se ljudi navikli, a onda su demonstracije u znak podrske azilantima (naprimer, protiv njihovog drzanja u centrima zatvorenog tipa) postale cesce od protesta protv njih. Za Srbiju je sve to jos novo, i mislim da bi pomoglo ako bi se mediji ukljucili da objasne ko su ti ljudi i kako su zavrsili u Srbiji - kad bi naprimer, umesto da ih intervjuisu samo o trenutnim teskocama, novinari objavili par njihovih zivotnih prica i putestestvija, to bi pomoglo da se javnost lakse identifikuje sa njima.
Muwan Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Ne znam, možda si i u pravu, meni ovo izgleda izbezumljeno. Kako da ti kažem, malo mi je previše aktivno to što rade, za nekakvo ubijanje vremena dverjanskom ideologijom. Ej, i oni sami se satima smrzavaju. WTF?Zarad čega bi se neko smrzavao satima na ulici, ako nema direktnu materijalnu korist? Pa, zarad nečega u šta veruje, zar ne?Izlivi besa zbog generalno bednog života obično nemaju kapacitet da "traju koliko god bude potrebno". Ljudi se malo izduvaju i odu, ili se sukobe sa policijom pa šta bude. A ovo u Obrenovcu je čista politika.
betty Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Mislim da su se jednostavno usrali od straha.i ja mislim da je bezumni strah glavni generator omasovljenog zla prema drugacijima. ne samo u ovoj situaciji nego generalno.
Anonymous Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Treba poslati panduraciju da ukloni barikade i odere od batina one koji ih u tome sprečavaju.Koga briga šta ti pametnjakovići misle.
Prospero Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Ne stižu žandari od čuvanja privatnih kafića i uterivanja dugova...
yolo Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Da, od bede i jada zaposlenja u TENT-u, Kolubari i drugim javnim preduzećima. Posao lagan, staž ide, kapne para taman da se pregura, hajde malo da furamo dverjansku ideologiju da ubijemo vreme.cenim da ste i ti i tony adams pohitali da se raselite sa vracara u velikocrljenski dolce vita. oh wait....
duda Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 ...i mislim da bi pomoglo ako bi se mediji ukljucili da objasne ko su ti ljudi i kako su zavrsili u Srbiji - kad bi naprimer, umesto da ih intervjuisu samo o trenutnim teskocama, novinari objavili par njihovih zivotnih prica i putestestvija, to bi pomoglo da se javnost lakse identifikuje sa njima.upravou ovoj zemlji treba pod hitno uvesti prosvetiteljsku diktaturusve se učiniko se ne rađa takav da voli ili operu ili grandovski šitovaj narod se godinama (ne)obrazuje putem katastrofalnih tv programa.ono što im se putem tih programa servira kao društveno prihvatljivo i normalno ponašanje, zapravo je upravo kontra tometek o kvazi političarima i primeru koji oni daju, da ne pričamtakođe, da ne budem pogrešno shvaćena da nekoga branim, ne, ali neki uzoci ovakvog ponašanju su poprilično jasnibeda, duhovna i materijalnaod čega je sve počelo, ko je najodgovorniji, kompleksno je pitanje, svakako
Recommended Posts