Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

izgleda da u engleskoj na delu ipak nije rasizam nego suzbijanje kulturne tradicije (ovde takođe vrlo popularnog) istočnoevropskog uličarskog divljanja i krmačenja (vidi pod: kulovgrad noću). :fantom:

They gather on the streets after dusk, ‘making noise, dropping litter and being a nuisance’.But the ever-expanding Roma community don’t understand what the fuss is about. Hanging around outside in the evening is part of their cultural tradition back home in eastern Europe.But to former Home Secretary and Sheffield MP David Blunkett and the residents of Page Hall in Sheffield, it’s a serious problem that is damaging the quality of life in a once peaceful community.The residents are ‘angry’ and want the streets cleared.In addition, the local Pakistani community association is running ‘official’ warden patrols between 8pm and 10pm every weekday with the intention of ‘educating’ the Roma population about ‘how to behave in England’.Several volunteers wearing luminous jackets accompany a Slovakian community worker who can speak their language, and politely tell the groups of men, women and children to go back indoors, pick up their litter and stop making a disturbance.Gulnaz Hussain, of the Pakistani Community Advice Centre, is heading the ‘crackdown’ to tackle the street problem and launched the warden patrols three months ago. She has also arranged weekly litter patrols by volunteers.

article-2504472-195E3A6700000578-231_634x452.jpg

• 2 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted
izgleda da u engleskoj na delu ipak nije rasizam nego suzbijanje kulturne tradicije (ovde takođe vrlo popularnog) istočnoevropskog uličarskog divljanja i krmačenja (vidi pod: kulovgrad noću). :fantom:[/background][/color][/left]
izgleda da u engleskoj na delu ipak nije rasizam nego suzbijanje kulturne tradicije (ovde takođe vrlo popularnog) istočnoevropskog uličarskog divljanja i krmačenja (vidi pod: kulovgrad noću). :fantom:[/background][/color][/left]
Sacuvaj me boze lepte engleskih gradova i cistoce engleza posebno uvece.
Posted (edited)

na ove "ljude" treba okrenuti duge cevi i narediti im da se vrate kucama. ko se buni, kundakom po zubima pa u zatvor, a ko krene na autobuse - metak.tretiras druge ljude kao da su zveri, zasluzujes to i sam.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)

Potpis. Kod ovakvih stvari se lepo vidi da smo daleko gori nego sto volimo o sebi da mislimo.

pa u zatvor
Pravednije mi je neki pritvor na otvorenom bez grejanja. Edited by katamaran
Posted

Nesrećni ovi azilanti, i što su pobegli, i što su stigli u zemlju gde ni krevet ne mogu da dobiju normalno.

Posted (edited)

Suzdrzite se kletvi upucenim ljudima koji ovih dana blokiraju svoja sela i ne daju pristup azilantima. Strasno je kada se u ljudima izgubi najelementarnija covecnost, ali oni nisu krivi.

To sto oni rade je samo refleksija onoga sto Srbija radi njima koji su i sami azilanti i izbeglice koje je zivot zaboravio na rubovima jedne propale zemlje. Niko od njih ne brani nista, jer nicega tu ni nema za odbranu, pogotovo ne kvalitetnog zivota, dobrog posla i licne srece. Niko tamo ne zivi svojom voljom isto kao sto ni azilanti nisu birali gde ce ih zivot dovesti. Ko ne shvata o cemu pricam, neka ode do ovih sela koja umiru pod prasinom povrsinskih kopova, u zatrovanom vazduhu prepunom otrova iz industrijskih dimnjaka, gde se ljudi radjaju ne da bi ziveli nego da bi docekali smrt.

To sto nisu dobili za sebe, ne mogu dati drugima. Oni su pravi azilanti Srbije.

Edited by gazza1
Posted
Suzdrzite se kletvi upucenim ljudima koji ovih dana blokiraju svoja sela i ne daju pristup azilantima. Strasno je kada se u ljudima izgubi najelementarnija covecnost, ali oni nisu krivi. To sto oni rade je samo refleksija onoga sto Srbija radi njima koji su i sami azilanti i izbeglice koje je zivot zaboravio na rubovima jedne propale zemlje. Niko od njih ne brani nista, jer nicega tu ni nema za odbranu, pogotovo ne kvalitetnog zivota, dobrog posla i licne srece. Niko tamo ne zivi svojom voljom isto kao sto ni azilanti nisu birali gde ce ih zivot dovesti. Ko ne shvata o cemu pricam, neka ode do ovih sela koja umiru pod prasinom povrsinskih kopova, u zatrovanom vazduhu prepunom otrova iz industrijskih dimnjaka, gde se ljudi radjaju ne da bi ziveli nego da bi docekali smrt.To sto nisu dobili za sebe, ne mogu dati drugima. Oni su pravi azilanti Srbije.
kakva gomila romantizovanih gluposti. kogod je video 'branioce' jasno mu je da im odbrana bilo cega nije ni na kraj pameti.
Posted
Suzdrzite se kletvi upucenim ljudima koji ovih dana blokiraju svoja sela i ne daju pristup azilantima. Strasno je kada se u ljudima izgubi najelementarnija covecnost, ali oni nisu krivi. To sto oni rade je samo refleksija onoga sto Srbija radi njima koji su i sami azilanti i izbeglice koje je zivot zaboravio na rubovima jedne propale zemlje. Niko od njih ne brani nista, jer nicega tu ni nema za odbranu, pogotovo ne kvalitetnog zivota, dobrog posla i licne srece. Niko tamo ne zivi svojom voljom isto kao sto ni azilanti nisu birali gde ce ih zivot dovesti. Ko ne shvata o cemu pricam, neka ode do ovih sela koja umiru pod prasinom povrsinskih kopova, u zatrovanom vazduhu prepunom otrova iz industrijskih dimnjaka, gde se ljudi radjaju ne da bi ziveli nego da bi docekali smrt.To sto nisu dobili za sebe, ne mogu dati drugima. Oni su pravi azilanti Srbije.
Imam dobru volju da razumem tvoj stav ali mi to ne uspeva. Meštani su puni predrasuda da će azilanti da pričine nekakvu štetu njima i njihovoj zajednici. To prosto nije tačno. Ja se slažem da sa njima treba raditi jer je velika većina protivnika doseljavanja azilanata zabrinuta zbog tih predrasuda i, generalno, neznanja (videli link iz gardijana koji sam okačio na drugoj temi). Manji deo njih otvoreno i nepovratno mrzi. Ali osloboditi ih odgovornosti za sopstvene postupke zato što su u teškoj situaciji..... Ne mogu to da prihvatim. Pre svega zbog toga što u Obrenovcu ima ljudi koji su u problemima a koji ne odobravaju ovakve postupke svojih komšija. Znači, moguće je u Obrenovcu ostati čovek, uprkos nekim teškoćama (koje su, btw, neuporedive u odnosu na one koje se odnose na azilante).
Posted (edited)

ti ljudi su se opredelili da aktivno cine zlo drugim ljudima. jedno je nemati razumevanje za azilante, ali potreban je jako specifican sklop licnosti da namerno sprecavas drugo ljudsko bice, koje ti nista nije uradilo, da dodje do hrane, vode i nuznog smestaja. ja razumem da neko nema poverenja u strance, da ne shvata da su to obicni ljudi a ne teroristi i kanibali, i tu vazi sve sto si rekao. razumem i da ovi ljudi na putu ne snose potpunu odgovornost za to sto su postali takvi kakvi su. ali brate, ti gledas promrzlog coveka u oci i kazes mu "ne mozes da prodjes, ja ti ne dam, jer sam tako u mogucnosti". to je vec sadizam i licna patologija.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

Ima istine u ovome što Gazza priča. Da bi radio ovo što rade ovi jadnici, treba biti izbezumljen od bede i jada. Posebno mislim da je bitna ova rečenica:

To sto oni rade je samo refleksija onoga sto Srbija radi njima koji su i sami azilanti i izbeglice koje je zivot zaboravio na rubovima jedne propale zemlje. Niko od njih ne brani nista, jer nicega tu ni nema za odbranu, pogotovo ne kvalitetnog zivota, dobrog posla i licne srece.
Oni bukvalno brane ništa, i zaista ponavljaju prema drugima ono što se, na tek malo suptilniji način radi njima. Pritom ih najveći mediji (uključujući tu i Politiku, a tabloide da ne pominjem) svakodnevno huškaju na žrtvene jarce kao uzrok njihove nesreće.Što sve opet ne znači da nisu krivi. Samo da tu njihovu krivicu treba konteksutalizovati.
kakva gomila romantizovanih gluposti. kogod je video 'branioce' jasno mu je da im odbrana bilo cega nije ni na kraj pameti.
Pa Gaza tačno to i kaže:
Niko od njih ne brani nista, jer nicega tu ni nema za odbranu, pogotovo ne kvalitetnog zivota, dobrog posla i licne srece.