Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

i moja rodbina iz sarajeva je morala da ode iz nemacke tokom tog talasa 'readmisije'.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

gastosi su došli da rade i dobili radne dozvole, vremenom i boravišne. deca se tamo rodila i dobila državljanstvo.ova dva momka su došla sa roditeljima, koji su naveli da beže od rata i mobilizacije i tako imali azil.

Posted
kako su oni vraćeni a gomila drugih gastosa nije?
Zato što su otišli da traže azil tokom rata, ali im nikad nije odobren stalan boravak (a nekim izbeglicama opet jeste, e sad zašto su nekom odborili a nekom drugom sa praktično istom pričom nisu, ne znam). A klasični gastosi su otišli tako što su uspeli da nađu neki posoa, i onda je procedura za stalan boravak potpuno drugačija.
Posted

da li postoji bilo kakav pravilnik, zakon o ukidanju azila, koliko ranije moraš da obavestiš azilante da im se ukida azil?čoveče, celog života živiš negde, školu završiš, jedini život koji znaš se nalazi tamo i neko kaže "kupi prnje i sutra ideš"

Posted

kul, Hella iz cistog kaprica postavi pitanje kome je mesto u komentarima na onlajn vesti i sada treba da mu se odgovara na pet strana.ovaj forum je kao hors posle tri godine uzimanja: vise nista nemas od njega, a poludis kad mu nemas pristup.

Posted

:DA sad, ja nisam ni ukapirala da ne misli ozbiljno, meni tu mnogo štošta nije jasno sa tim azilom. Npr, gomila ljudi koje poznajemm su u startu kao izbeglice dobili stalne dozvole.

Posted

vasa je na nekom tripu (on je otvorio topik o buksni, ako neko ne zna), ozbiljno sam pitao jer sam poštovalac džipsi mafije a mrzim sav ostali srpski rep.

Posted

pa pre iks godina potpisan neki ugovor o readmisiji nasih drzavljana iz nemacke sa ne znam vise ni ja kojom vladom srbije, nasa drzava je dobijala valjda oko 7000 evra po readmisiranom™ coveku, i tada se pisalo da se to odnosi na rome koji imaju nase drzavljanstvo, mora da se neko bolje seca o cemu je rec?

Posted
vasa je na nekom tripu (on je otvorio topik o buksni, ako neko ne zna), ozbiljno sam pitao jer sam poštovalac džipsi mafije a mrzim sav ostali srpski rep.
ok izvinjavam se, ja mislio da je neko tvoje koncept™ pitanje :)
Posted (edited)

nije, al svejedno, ko ih jebe kad su cigoši, bolje da su se štepali u prkna. :fantom:

Crnogorski gej aktivista Zdravko Cimbaljević bio je prošle sedmice tema glavnih kanadskih medija, kao slučaj koji čeka da bude razriješen 22. novembra kada će se odlučiti o njegovom azilu.Uoči ključnog svjedočenja pred kanadskim vlastima, Cimbaljevićev advokat Rob Hjuz kazao je da je optimista. Hjuz je naglasio opšte pozitivni trend u Kanadi kada se donose odluke u slučajevima nasilja čiji je povod seksualna orijentacija.http://www.vijesti.m...i-clanak-157039
Edited by Hella
Posted (edited)

bio je neki program, valjda eu, za podrsku romske populacije gde je u programu nastalo nekoliko bendovamislim da su i ovi momci tu bilinaisao sam na rome ovde da slusaju sindikat i hc romsku narodnu, nista drugo, ali se i nismo mnogo druziliali sto imaju dobru pitu sa prazilukom :naughty:nisam ni ja softverom definisan e sad cu da pomazem resavanje njihovih problema, ali sudbina je tako htelasvadjamo se, mrzemo se ali i volemo se

Edited by fragand
Posted
vasa je na nekom tripu (on je otvorio topik o buksni, ako neko ne zna)
BXtkT2xCAAAuNOT.png
Posted

csi larnaka u boju protiv ilegalne trgovine ljudskim mladuncima radi bolje eurobudućnosti.

Police in Cyprus have interviewed and carried out a DNA test on a man they believe could be missing Briton Ben Needham. Ben was just two went he went missing from his family while they where holidaying in Kos, in 1991.But after 22 years, police have called for DNA tests on the member of a Roma family living in Cyprus who they claim could be the long-lost child.

Posted

Ja se sećam nekih priča iz detinjstva da su se kidnapovanja dece dešavala negde 60ih, 70ih. Da su u Italiji pronalazili neku našu decu koju su navodno čergari pokupili kada bi prošli kroz selo.Jesu li to samo kafanske priče ili je bilo takvih slučajeva pa je sećanje na te priče razlog ove histerije sada?

Posted

te priče su mnoooogo stare i datiraju iz srednjeg veka.inače, ludilo se nastavlja.

Police have said a DNA test carried out on a man in Cyprus has proved he is not Ben Needham, who disappeared in 1991.Ben, from Sheffield, vanished when he was 21 months old while on holiday on the Greek island of Kos.The man had spoken to officers after footage of him looking similar to how Ben might appear now was released.A tweet from @FindBenNeedham, the account of the family's campaign, said it was "disappointing but they remain strong and resolute in search".Ben's mother Kerry has always maintained her son is alive and was probably abducted."We are trying our best to keep strong and be there for each other and just keep waiting, however long it takes," Ms Needham added.'Mound of earth'She said last week the discovery of a blonde girl called Maria at a Greek Roma camp had given her family "fresh hope and maximum publicity".Ben's family had spent his 24th birthday waiting for results of the DNA test.Eddie Needham, Ben's grandfather, said despite the dashed hopes more publicity was a good thing."It's been in the Greek media solidly for 10 days so it can only be good," he added.Ben vanished on 24 July, 1991, after travelling to Kos with his mother and grandparents who were renovating a farmhouse in the village of Iraklise.In 2012, a police operation focused on a mound of earth and rubble close to where Ben was last seen, but no trace of him was found.A team of UK police officers spent a week searching the site close to the farmhouse.His mother vowed to continue looking for him after the search failed to find anything.