pacey defender Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 ti das prosjaku - ljudskost, miodrag kostic pokloni kucu bolesnoj deci - cinizam. i to onako staljinisticki objektivno a ne liberalno subjektivno.vlasnik str-a da prosjaku - ________vlasnik štamparije da prosjaku - _____________?
luba Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Da me ne shvati neko pogrešno, ne zameram ništa samoj akciji tj. njenom konceptu i načinu na koji se izvodi, samo mislim da se glupo i neprikladno zove. Kao da dajemo neke mrvice nesretnim ljudima koji nemaju da jedu, pa još tim mrvicama i tepamo. Koliko sam shvatio, ideja je da damo kompletne obroke, a ne ostatke. Tako da bih rekao da je naziv kontraproduktivan, umanjuje vrednost onoga što se u samoj akciji radi. I čini mi se da je nastao iz slične akcije "solidarna kafica", gde taj deminutiv još ima nekog smisla, kafa je, jel'te comfort food, nije nužna za opstanak (osim narkomanima navučenim na nju), pa je okej da joj se tepa kao nečemu efemernom. A sve bih rekao da je "klopica" tu jer je neko želeo da napravi "brand extension" ustanovljene akcije... Bljuc. naravno da nije problem, a jel stvarno problem sto mi bode uvo? tebi super naziv?zvuci neozbiljno. zvuci mladoliderski. ne kazem da je tako, ali moze imati kontraefekat.eto, takav sam govnar, pa dozvoljavam sebi da na osnovu raznih inputa kreiram sliku bilo o cemu, pa i da kritikujem ako treba.onaj ko uzme tu kiflu ili pogacicu ne razmislja o tome da li je koriscenje deminutiva bljuc, rekla bih. u svakoj drugoj situaciji bih se verovatno i slozila da je folirantski, kulovski i i sve ostalo koriscenje deminutiva, koje jednako prezirem koliko i ljude koji koriste takav recnik, ali ovde zaista imam utisak da preterujete.mogla bih da razradim dalje pricu o tome -- oni koji se pozivaju da kupe kiflu su posetioci iguane, mladolideri koji lece svoju white liberal guilt i ucutkuju savest jednokratnim resenjem i odvajanjem najmanje novcanice iz dzepa i oni, da, koriste takve termine, te je u marketinskom smislu uspeh. onima koji jedu tu kiflu je vaznije da znaju u koju pekaru mogu da odu, sve da se zove i patiserija marije antoanete.to je, rekla bih, veci problem te akcije, obavestiti one kojima treba kifla gde da odu, jer su fejsbuk filantropi obavesteni. no i to se radi polako, mozda sporije nego sto bi trebalo, ali se radi. Da se nadovežem na ovo kimovo, ako se ovako rezonuje u vezi sa solidarnom klopicom - nije li takva akcija isto otuđavanje od stvarnosti sistema? Njome nam se omogućava otklon od prljavog, gladnog drugog jer ne moramo ni da stupimo u kontakt sa prosjakom, nema "događaja" koji omogućava humanost, nego samo žižekovska "kupovina savesti", plati lepo malo više, prodavačica će da stavi u posebnu korpu, a gladan će da dođe i da uzme, ne moraš da ga gledaš. Organizovana filantropija koja se infiltrirala i korumpirala čin individualnog milosrđa. Kada tako gledaš, naziv joj je skroz prikladan, ogoljava joj trulu suštinu. Boo-ya.kul, onda hajde da se menja sistem. organizovana filantropija je pranje savesti i sprecava sirenje individualnog milosrdja, recimo da se slazem. i sta ima onaj kome treba kifla od mog slaganja i takvog stava? je li mi individualni cilj da isteoretisem fantasticno drustvo jednakosti ili da omogucim, ma kako to folirantski i pateticno zvuci, da neko pojede kiflu?
DarkAttraktor Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 uh, vidim da ste se raspisali u 3 razlicita koloseka, no ja samo da primetim da 'klopica' zvuci uzasno beogradsko-snobovski (kao npr 'smokvica').
Tihajeza Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Mene potseća na onaj vic:Prosjak narkomanu: Udeli neki dinar, nisam jeo tri dana.Narkoman: Brateeee, ....moraš da jedeš, ....makar na silu.
Ariel Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 onaj ko uzme tu kiflu ili pogacicu ne razmislja o tome da li je koriscenje deminutiva bljuc, rekla bih. u svakoj drugoj situaciji bih se verovatno i slozila da je folirantski, kulovski i i sve ostalo koriscenje deminutiva, koje jednako prezirem koliko i ljude koji koriste takav recnik, ali ovde zaista imam utisak da preterujete.. Jeste suština da neko gladan dobije kiflu i baš ga briga kako se zove akcija, to sam saglasan, ali eto, mi ovde teoretišemo i malo kenjamo, forumašimo o društvenim pojavama, što bi se reklo.
kim_philby Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 vlasnik str-a da prosjaku - ________vlasnik štamparije da prosjaku - _____________?pa nije cinizam. plus kakve veze imaju ovi mucenici sa miodragom kosticem? u pitanju je sitna burzoazija koja ce se uskoro i sama naci sa sesirom u rukama. i onda ce, na zalost, glasati za zlatnu zoru zato sto su komunjare problem.btw, sto se tice klopice jedan komentar. debilni naziv aside ja nikako ne mislim da su konkretne posledice korporativne i bogataske filantropije jednoznacno lose. na kraju krajeva rob koga nisu bicevali i koji jede za gospodarevim stolom jeste u boljoj poziciji od onoga koji spava u stenari. medjutim, jako je lose ukoliko je klopica nesto sto treba da sakrije cinjenicu da se javne kuhinje zatvaraju. to je onda zaista poziv da se jedu kolaci kada vec nema hleba. znaci, dajte i pomazite ali nikada nemojte da se odricete politike. filantropija nije resenje. ona nije lek pa cak ni aspirin vec samo rumenilo za obraze. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
ToniAdams Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 (edited) onaj ko uzme tu kiflu ili pogacicu ne razmislja o tome da li je koriscenje deminutiva bljuc, rekla bih. u svakoj drugoj situaciji bih se verovatno i slozila da je folirantski, kulovski i i sve ostalo koriscenje deminutiva, koje jednako prezirem koliko i ljude koji koriste takav recnik, ali ovde zaista imam utisak da preterujete.mogla bih da razradim dalje pricu o tome -- oni koji se pozivaju da kupe kiflu su posetioci iguane, mladolideri koji lece svoju white liberal guilt i ucutkuju savest jednokratnim resenjem i odvajanjem najmanje novcanice iz dzepa i oni, da, koriste takve termine, te je u marketinskom smislu uspeh. onima koji jedu tu kiflu je vaznije da znaju u koju pekaru mogu da odu, sve da se zove i patiserija marije antoanete.to je, rekla bih, veci problem te akcije, obavestiti one kojima treba kifla gde da odu, jer su fejsbuk filantropi obavesteni. no i to se radi polako, mozda sporije nego sto bi trebalo, ali se radi.kul, onda hajde da se menja sistem. organizovana filantropija je pranje savesti i sprecava sirenje individualnog milosrdja, recimo da se slazem. i sta ima onaj kome treba kifla od mog slaganja i takvog stava? je li mi individualni cilj da isteoretisem fantasticno drustvo jednakosti ili da omogucim, ma kako to folirantski i pateticno zvuci, da neko pojede kiflu?cemu sad patetika? jasno sam napisao sta meni smeta i sta bi samoj akciji moglo da smeta. bas kako bi bilo vise kifala i pogacica. Edited October 24, 2013 by ToniAdams
harper lee Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 (edited) kul, sigurno bi bilo bolje primljeno da je angazovan neki pr mogul da osmisli projekat i podigne svest da bi se implementirala inkluzija stambeno i imovinski ugrozenih gradjana.kapiram da je 365dana unizio razne oblike tzv aktivizma, ali stvarno ne kapiram zameranje jednoj od retkih smislenoh akcija zbog toga kako se zove. :lolol:Bravo. Konacno neko da se posere po ovom besmislenom new age recniku. Edited October 24, 2013 by harper lee
fragand Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 danas se videh sa chief banderasem, i osim shoka na licinom mestu sa "carapama" od gume od bicikla sa fazonerijom sto viri van na rukohvatu, shoknuo se i vazdusnom stabilizacijom :lolol:sto mogu ja krsiti na sopstvenu, on ne moze zbog centralizovanosti, ali je nadjen moguci modul ispunjenja postavljenog zadatka :lala:put je tezak i komplikovan ali moguc
fonTelefon Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 http://news.yahoo.com/woman-bulgaria-questioned-maria-case-135108054.html
Hella Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 opet se ta jebena murija petlja u trgovinu ljudima iako ne mora (građanisti bi je svakako sprečili komentarišući po internetu). Greek police said today they have arrested a childless couple in Athens on suspicion of buying an eight-month-old Roma girl and trying to register her as their own.The arrest comes amid an international search for the parents of another little girl known as Maria who was found living with unrelated Gypsies in Greece.Bulgarian authorities are now trying to establish whether local Roma woman Sasha Ruseva, 35, is the mother of Maria, a strikingly-fair girl aged 5 or 6.The woman has been tested for a DNA match and served with preliminary charges of child selling, but has not been detained. Read more: http://www.dailymail...l#ixzz2ik7utXRY
Dr Arslanagić Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Potvrđen identitet majke "plavog anđela"plavi andjeo ipak nije arijevac? kako je to moguce? :(
Аврам Гојић Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 (edited) Evropa moze da odahne, Romi ipak ne kradu belu decu.Kako je ovo sramotna epizoda bila...Da se Evropa nije potrudila da pobije i izbaci maltene sve svoje Jevreje, danas bi u Daily Mailu citali hipoteze da Jevreji kradu decu za svoje cudne obrede. Edited October 25, 2013 by Marko M. Dabovic
Recommended Posts