Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

sve za smanjenje obima trgovine ljudima. ali možda bi svi mogli da radimo preventivne provere jer žene baš nisu bića od poverenja. :fantom:

Иначе, годишње се у Србији уради неколико стотина ДНК анализа очинства, а по незваничним подацима института, центара и приватних лабараторија које раде анализе утврђивања очинства, сваки трећи мушкарац накнадно открије да није биолошки отац.
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

ok, ocekujem od tebe da sutra skeniras potvrdu da si predao decu centru za socijalni rad. nista bez licnog primera. :fantom:

Posted
sve za smanjenje obima trgovine ljudima. ali možda bi svi mogli da radimo preventivne provere jer žene baš nisu bića od poverenja. :fantom:
Drugim rečima, dve trećina muškaraca koji sumnjaju u očinstvo su samo paranoični kreteni.
Posted

ne, nego su trećina kreteni koji su poženili gradske bicikle. :fantom:

Posted

Bah, verovatno ista trećina koja ide okolo praveći biološko potomstvo.

Posted
... žene baš nisu bića od poverenja ...
Ovo bre k'o da nisi odrastao na punku nego na narodnjacima :DMada, znaju narodnjaci sta je glavni izvor bluesa.
Posted (edited)

helin humor, ako je humor, je jednostavno previše sick jer se odvija u javnom prostoru. A ako nije, odnosno ako je čovek ozbiljan, onda je to već neka mnogo odvratnija priča, tako da....IL, ovo ono....

Edited by pacey defender
Posted
vama je stvarno problem sto se ona akcija zove solidarna klopica?kapiram da je 365dana unizio razne oblike tzv aktivizma, ali stvarno ne kapiram zameranje jednoj od retkih smislenoh akcija zbog toga kako se zove.
Da me ne shvati neko pogrešno, ne zameram ništa samoj akciji tj. njenom konceptu i načinu na koji se izvodi, samo mislim da se glupo i neprikladno zove. Kao da dajemo neke mrvice nesretnim ljudima koji nemaju da jedu, pa još tim mrvicama i tepamo. Koliko sam shvatio, ideja je da damo kompletne obroke, a ne ostatke. Tako da bih rekao da je naziv kontraproduktivan, umanjuje vrednost onoga što se u samoj akciji radi. I čini mi se da je nastao iz slične akcije "solidarna kafica", gde taj deminutiv još ima nekog smisla, kafa je, jel'te comfort food, nije nužna za opstanak (osim narkomanima navučenim na nju), pa je okej da joj se tepa kao nečemu efemernom. A sve bih rekao da je "klopica" tu jer je neko želeo da napravi "brand extension" ustanovljene akcije... Bljuc.
Posted

@PejsiNe mislim da je to humor, a ne mislim ni da je ozbiljno, vec je u pitanju nesto trece... nesto kao koncept: njegova borba protivu odredjene sorte (srbo)liberala, cija istraga mu je iz nekog razloga postala forumska misija.

Posted (edited)
vama je stvarno problem sto se ona akcija zove solidarna klopica?
naravno da nije problem, a jel stvarno problem sto mi bode uvo? tebi super naziv?zvuci neozbiljno. zvuci mladoliderski. ne kazem da je tako, ali moze imati kontraefekat.eto, takav sam govnar, pa dozvoljavam sebi da na osnovu raznih inputa kreiram sliku bilo o cemu, pa i da kritikujem ako treba.
malo zesce traze dlaku u jajetu.
aj ne seri. Edited by ToniAdams
Posted
Bas da vidimo kada ce i na koji nacin mediji koji su izvestavali o "novom slucaju otmice dece od strane Roma" preneti ovu vest.
Preneti?
Posted
ne zvučiš mi sumanuto. ovako sam te nekako i razumela. samo mislim da previđaš nekoliko stvari. prvo, sistem je zadat (u smislu zatečen, unapred dat i individualnom akcijom nepromenjiv) za ljude na oba kraja spektra - a gde si na skali prilično je random deljeno. dakle, i za one koji imaju više nego što im je potrebno (u najširem smislu). zato mi se čini da pojedinačni akti filantropije nisu ili nisu nužno vrhunski cinizam, nego naprotiv, način da se individualnom akcijom modifikuje mikrookruženje. kao što si ranije kazao - akt lične samilosti je znak da kapiraš i makar na trenutak deliš human condition, isto tako i "filantropija robovlasnika" može da bude način da se izađe na kraj sa sopstvenom i tuđom pozicijom. ono što joj ti zameraš je izgleda to što nije suicidalna :) ali i taj robovlasnik ima slojeve odgovornosti prema drugima (njegov socijalni suicid je ujedno homicid bližnjih, etc.), obruče oko sebe i zna da ako se sam socijalno samoubije opet ništa ne menja jer je to daleko od kritične mase. kao što patrijarhat kosi i mlado i staro, i žensko i muško, mislim. jedino je možda izuzet mean alfa mužjak - ako želi, taj alfa mužjak može da bude izuzet, pod uslovom da je nekakav sociopata. inače je i on sjeban. (priča mi pre neki dan jedan stariji čovek u CG kako je srećan što sada ima unuče a ne u vreme kad je on sam bio beba, jer je sad OK da to unuče nosa podgoricom i da ga mazi i pokazuje afekciju.)odohna drugu stranu. dakle prvo to mi se čini, da u tvojoj konstrukciji ja dam dinar bil gejts sto, ja sam empatična, a on je najgori među robovlasnicima. za puki kvantum vezuješ moralnu osudu. čak ni princip proporcionalnosti ne uzimaš u obzir?drugo, ja sam probala da nabacim institucije društvene solidarnosti umesto filantropije robovlasnika - sistem koji redistribuira po dogovorenom pravičnom principu. a to onda nije stvar volje i milosti pojedinca ili grupe pojedinaca i ne dovodi u pitanje ljudsko dostojanstvo onoga koji prima.eto :)
slazemo se osim sto razlika nije samo kolicinska vec strukturalna. susret sa prosjakom je susret sa stvarnoscu jednog sistema. i ukoliko taj susret porodi jednu vrstu solidarnosti to je jedan mali dogadjaj. nesto se menja i u samom onom koji daje i koji mora da prizna postojanje prosjaka. filantropija organizovane vrste je cesto pokusaj da se prosjaci sklone iz naseg vidnog polja ili pokusaj da se ocigledna nepravda ne ispravi vec ublazi. drustveno uredjenje nije prirodna nepogoda gde unesrecenima zemljotresom saljemo vodu i odecu vec nesto sto je podlozno nasoj svesnoj politickoj akciji. organizovana filantropija te vrste, kao kada miodrag kostic pokloni svoju kucu vladi vojvodine za potrebe bolesne dece, je zapravo nesto sto tu akciju negira a drustvene probleme svodi na nesto prirodno. otudjenje na delu bas kao sto je priznati prisustvo prosjaka ljudskost. ti das prosjaku - ljudskost, miodrag kostic pokloni kucu bolesnoj deci - cinizam. i to onako staljinisticki objektivno a ne liberalno subjektivno.sto se deke iz podgorice tice mogu samo reci da je socijalizam radnicka klasa na vlasti a komunizam ce biti drustvo bez klasa gde ce svako smeti da mazi unuka na ulicama crne gore.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Posted (edited)

Da se nadovežem na ovo kimovo, ako se ovako rezonuje u vezi sa solidarnom klopicom - nije li takva akcija isto otuđavanje od stvarnosti sistema? Njome nam se omogućava otklon od prljavog, gladnog drugog jer ne moramo ni da stupimo u kontakt sa prosjakom, nema "događaja" koji omogućava humanost, nego samo žižekovska "kupovina savesti", plati lepo malo više, prodavačica će da stavi u posebnu korpu, a gladan će da dođe i da uzme, ne moraš da ga gledaš. Organizovana filantropija koja se infiltrirala i korumpirala čin individualnog milosrđa. Kada tako gledaš, naziv joj je skroz prikladan, ogoljava joj trulu suštinu. Boo-ya.

Edited by Ariel
Posted

Mozes i da gledas na to kao organizovanu drustvenu solidarnost koja je mozda i bolja u ovako klinickim uslovima, jer nudi anonimnost i onom ko daje i onom ko prima. Sto se tice termina klopica, mislm da mi imamo bias prema takvim recima i da izvan dosta uzanog kruga onlajn zajednice ta rec zvuci sasvim OK.Preterao sam kad sam rekao da trazite dlaku u jajetu, izvinjavam se. Trebalo je da artikulisem stav a ne da se otresam.

Posted

Mozes i da gledas na to kao organizovanu drustvenu solidarnost koja je mozda i bolja u ovako klinickim uslovima, jer nudi anonimnost i onom ko daje i onom ko prima. Sto se tice termina klopica, mislm da mi imamo bias prema takvim recima i da izvan dosta uzanog kruga onlajn zajednice ta rec zvuci sasvim OK.Preterao sam kad sam rekao da trazite dlaku u jajetu, izvinjavam se. Trebalo je da artikulisem stav a ne da se otresam.