Аврам Гојић Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 A ostaje i ono pitanje sta sa ostalom decom? Posto je od sve te trafikovane dece samo Marija plava, ovi ostali se ni ne racunaju nesto.pa to su "ciganska posla", koga briga.
betty Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 da, to je taj lepi standard odnosa prema romima i prema sopstvenoj deci, ali ovo je bilo dete koje je stvarno nestalo, sto pricu cini jos strasnijom. svi smo znali da malog nema vise.indy, odlican je tekst.
Indy Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 A ostaje i ono pitanje sta sa ostalom decom? Posto je od sve te trafikovane dece samo Marija plava, ovi ostali se ni ne racunaju nesto.Malo cu da skrenem temu, ali ne mnogo. Ovo dvoje su osudjeni krijumcari drogom, oboje Australijanci (drzavljani). Jedno u Indoneziji, drugo u Singapuru.Jedno od njih dvoje je predmet - ne preterujem - otprike 10 hiljada novinskih napisa u Austraiji (i masovne kampanje za smanjenje presude/oslobadjanje). Drugo se pojavilo u par napisa i zrtva je egzekucije (smrtne kazne) u Singapuru.Mislim da vam nece biti tesko da pogodite ko je ko.
svashtabezneshto Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 (edited) i sta odlucis na kraju balade?Kao i svaka poštena malograđanka idem linijom manjeg otpora.Ako su blizu mesta gde se prodaje neka hrana , vodim ih na klopu, ako su na raskrsnici da im neke sitne pare.Raspitivala sam se kod poznanice u socijalnoj službi, oni navodno ne mogu da im pomognu.Inače sam došla da napišem da su naslovi dali prve rezultate:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=10&dd=22&nav_category=16&nav_id=768182ali vi ste to već elaborirali.Užas. Edited October 22, 2013 by svashtabezneshto
Ariel Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Bauk plavoanđelizma se širi Europom.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=10&dd=22&nav_category=78&nav_id=768416
Hella Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 sranje, ta jebena murija stalno gura nos gde mu nije mesto.
Pontijak Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Postoji li način da se stopiraju ovakvi naslovi?http://www.kurir-inf...-clanak-1046741http://www.blic.rs/V...-plese-za-novacZašto je bitnije dete sa plavim uvojcima od isto tako preslatkog deteta sa crnim uvojcima?Da li je dete sa crnim uvojcima đavo ako je dete sa plavim anđeo?Da ne bude zabune ako je dete kidnapovano (mada mi se čini da nije) kidnaperi treba da budu kažnjeni!Inače, ja imam užasnu moralnu dilemu šta da učinim kad vidim dete da prosi, a viđam ih često,da li da pozovem socijalnu službu ili da dam novac.davajuci novac doprinosis odrzavanju tog ekonomskog modela iskoriscavanja dece kao robovske radne snage u poslu zvanom prosjacenje. manje vise ovaj konkretan povod, da l dete ima plave ili crne uvojke, kako se tako olako previdja da je rec o klasicnoj trgovini decom i njihovim iskoriscavanjem kao robovske radne snage. polozaj romske dece je zaista stravican ali uzmimo u obzir da tom stanju doprinose i romski gangsteri, kako ih ja zovem, jer prosnja jednostavno nije indivudualno/porodicni izbor vec posao u kojem postoji precizna hijerarhija kao u svakom poslu organizovanom na principu nasilja i iskosiscavanja slabijih i nemocnih.anduril je napisao jednu sjajnu misao u svojoj kratkoj ali preciznoj analizistvara se zacarani krug iz koga je jedini izlaz da se tzv. Romi konacno tretiraju kao pojedinci/gradjani i heterogena grupa sa svim pravima i obavezama a ne kao jedna grupa koju treba ili mrzeti ili viktimizovatii naprosto je steta sto to nije vecinsko misljenje vecinskih naroda u evropi nego se stalno ide sa tim grehom rasizma i svodjenjem svih roma na jednu stereotipnu sliku, nesto kao romantizovana slika o romima u kojoj su svi oni isti. tako da je podjednako lazna i jedna i druga strana te romantizovane slike izlivene u medalju, sa jedne strane gadni cigani a sa druge strane plemeniti romi koji vole slobodu, ono, pesma, konji, django renard.
Turnbull Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Kao i uvek Kadilače, svađaš se sa stromenima.Komentar da davanjem hrane detetu SBN podržava "ekonomski model iskorišćavanja dece" je prosto jednako idiotski kao i komentari fringe marksista kako milosrđem pomažemo kapitalizmu. Dopusti da tom detetu pred tobom treba pomoć sad, ono je gladno sad, i ne može da čeka kraj istorije u kojem će se razrešiti sve istorijske protivrečnosti. SBN je dobro skicirala opcije koje su pred njom kao građankom - pomozi ili pozovi socijalne službe. Ako od ovog drugog nema vajde, onda uradi bar ovo prvo. Tj. ne moraš ni to, ali onda nemoj svoje nepomaganje pravdati istorijskom nužnošću.Sve ovo ne znači da se ne treba politički angažovati na poboljšanju položaja Roma, što uključuje i bolji rad socijalnih službi, i bolje angažovanje policije, i oduzimanje dece u slučajevima kada su ona zlostavljana i iskorišćavana. Ali kao što rekoh, to dete ne može da čeka da se sistem promeni iz korena, nego je gladno sad. Pomozi, ili nemoj, ali ostavi se ovih tirada, molim te.
Pontijak Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 nista, samo ti daj sitnu kintu biomasinama za prosnju, jer realno polozaj te dece nije bolji od polozaja masine, to je totalna dehumanizacija i po meni izraz ropstvo je preblag za situaciju te dece. s obzirom da unosis dzibersko licni ton u komunikaciji sa mnom poprilicno sam lenj da ti crtam kako izgleda struktura kriminala u romskoj zajednici, uostalom, jako je dobar ego trip biti pravednik, voleti rome, nezasticene i slabe, em nista ne kosta em dobro za internet imidz. i mani me te patetike dete je gladno pa dete je gladno. biomasina u prosjackom poslu MORA da prikupi odredjenu sumu inace slede sankcije od strane malo vecih kapoa koji povremeno nadgledaju teren za prosnju. slazem se da je ljudski kupiti im nesto za jelo ali ne slazem se da im treba davati ikakav novac jer male biomasine u mehanizmu prosnje ne smeju da zadrze ni novcic od isprosenog novca. to o angazovanju policije, pa smesan si mi zaista, mogu misliti kako bi prvi ti poceo pravednicki da urlas na forumu da policija zaista krene u totalni obracun za kriminalcima u romskim zajednicama, kako da kazem, slike ne bi bile nimalo ni lepe ni nezne zbog korpusa predrasuda koje postoje u vecinskom stanovnistvu, bez obzira da li su u pitanju rasisti ili postovaoci ljudskih prava.tako da ostaje jedna surova cinjenica: da nema isprosenog novca ne bi bilo ni ropstva dece u mehanizmu prosnje. kratko i jednostavno. to naravno ne znaci da bi se polozaj romske dece automatski popravio jer nas istorija uci da je kriminogeni um izuzetno mastovit u smisljanju nacina eksploatacije slabijih od sebe a kriminogeni um gangstera u romskim zajednicama je podjednako mastovit kao kriminogeni umovi u svim mogucim ljudskim zajednicama.
Turnbull Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 (edited) Sledeći put kad te dete koje prosi zamoli za komad hleda, održi mu ovoj govor o biomašinama, to će mu svakako pomoći. WTMIL, za nekoliko zauveka. Edited October 22, 2013 by Syme
čekmeže Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Sledeći put kad te dete koje prosi zamoli za komad hleda, održi mu ovoj govor o biomašinama, to će mu svakako pomoći. WTMIL, za nekoliko zauveka.Kako si lepo pontijakov stav o nedavanju novca izvrnuo u nedavanje hrane, svaka čast.
fonTelefon Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=LGDj0B5WQaA#t=27
Pontijak Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 (edited) Kako si lepo pontijakov stav o nedavanju novca izvrnuo u nedavanje hrane, svaka čast.nemoj tako, to je syme. pravednik i nadasve istinoljubiv i humanosti sklon. dok je takvih briznih ljudi u ovome gradu uopste se ne brinem za sudbinu gangsterskih udruga u romskim zajednicama, sa takvim kilavim i pateticnim demagozima za njih nema opasnosti :)@symehajde, leba ti (prigodna uzrecica jer je o hrani za gladne male rome rec), kada si ti cuo da ti dete trazi hranu a ne novac? cuo si eventualno ono, daj neki dinar da kupim nesto da jedem i slicne varijacije. ali kao sto rekoh, nista lepse za ego nego glumatati borca za ljudska prava i slicna veselja, obaska sto reagujes kao nadrkani tinejdzer (a moguce da si i tu negde po uzrastu sudeci po toj klinackoj napaljenosti i ubedjenju da je tvoje misljenje jedino ispravno) cim prica ne ide kako si ti zamislio jer onda slede fine forumske psovke tipa zanaveka™, troskoka™, wtmil™ i slicnih doskocica superiornog i nadasve politciki ispravnog uma :) Edited October 22, 2013 by Pontijak
Shan Jan Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 ja sam odrastao na toj priči (ukrašće te Cigani ako...)+1Doduse i tad sa mojih 5 godina mi je to devalo totalno preterivanje. Mozda sto smo ziveli odma do ciganmale.
Recommended Posts