Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Nema šanse. Čini mi se da je ova vest zlatna žica za sve rasiste širom Evrope, naši se tu samo hvataju u kolo.
Nije samo Evropa, i ovde su svuda po vestima. Mozda rasisti seire, ali generalno je to od one sorte vesti koju svi svuda prenose po automatizmu. Mislim da je katalist ovde ona britanska devojcica (Madeleine) koja je oteta pre par godina, sad se kao nadaju da je mozda ipak ziva.
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

kod nas ima i plavih romasve je moguce sa tom maleckom,pre verujem da je kupljena nego da je oteta, ali sve je moguce

Posted

Mog pradedu su, inace, bili oteli Cigani (kao malog)... tako da jeste sve moguce. :D

Posted

Sam se vratio (pobegao, iz Rumunije nazad za BG). Ko zna, mozda je i izmislio da su ga oteli... ko zna sta je tamo radio. Doduse, imao je samo 9 godina. :D

Posted

9 godina je covek, nije dete :)u svakom slucaju zanimljiva prica

Posted
Inače, ja imam užasnu moralnu dilemu šta da učinim kad vidim dete da prosi, a viđam ih često,da li da pozovem socijalnu službu ili da dam novac.
i sta odlucis na kraju balade?
Posted

Evo i prvih konkretnih rezultata kampanje o plavom anđelu:Grupa skinhedsa umalo je u subotu uveče Stefanu Nikoliću otela dvogodišnje dete ispred zgrade u Šafarikovoj ulici u Novom Sadu, u kojoj živi, samo zbog toga što je mališan svetlije puti nego otac. Nikolića, koji je po nacionalnosti Rom, skinsi su optuživali da je ukrao dete od bioloških roditelja.

Od subote uveče ne smem da zaspim, a muž ne ide na posao, jer ne znamo da li će se neko vratiti i ukrasti mi dete. Stefan je radio na Kvantaškoj pijaci, a na posao je odlazio oko tri ujutru. Međutim, ne sme da nas ostavi same kod kuće, jer ko zna šta može da nam se desi - priča supruga Jovanka.
Urednicima i novinarima srpskih tabloida od srca želim jedno 5-6 godina neprekidnog, svakodnevnog života pod ovakvom vrstom pritiska, tek da malkice okuse svoje pomije. Gamad odvratna.
Posted

u nekom clanku kazu kako ta porodica ima dokumente na osnovu kojih je romkinja navodno rodila sestoro dece u deset meseci. ali samo je oko plave devojcice uzbudjenje, dnk testovi, pompa. ostala deca valjda ne izgledaju dovoljno arijevski za moralnu paniku, sta li.

Posted

hm, zanimljivo je da nisu izveštavali u gestapo nijansama dok je tadi bio požarni, nego su okrenuli ćurak čim je na tron zaseo sns sa programon eugeničkih labova i vojnih logora.

Posted

svako ce videti kod plave devojcice sta zeligeneracijski je posao i prvi dobri rezultati ako se sad pocne bice za 20g, a ne za sledece izbore i to je najveci problem

Posted (edited)

dakle vracamo se na srednjovekovne predrasude o Romima. kradja dece je direktni ekvivalent "krvnoj kleveti" za Jevreje.ja mislim da polako prelazimo tacku bez povratka.Hella, jebali te i Toma i Tadi da te jebali, uzasno smaras.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

priču forsiraju mainstream mediji. ovde su tabloidi i "ozbiljni" mediji u istoj misiji.nisam očekivao da će onaj pravi, hitlerovski rasizam baš ovako lako provaliti iz ljudi, no, tu smo gde smo.