ToniAdams Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 (edited) pa dobro, jasno je na sta svi ciljate, ali meni je ipak to sto su ti klinci ucenici uradili lep gest. bezobzira sto verovatno nece uticati ni na sta. Edited October 17, 2013 by ToniAdams
Аврам Гојић Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Meni to jeste lep gest, nema priče. Cenim da Braca priča o odraslima i njihovom licemerju.
aram Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 ma problem je sto te i takve price uglavnom ne dolaze ni do dece ni do roditelja, nema to na televiziji. a onda njihovu drugaricu izvede profesorka iz autobusa negde nasred auto-puta da cekaju policiju da bi je deportovali. super je sto deca reaguju, ali glavna frka je dignuta samo zbog toga. inace, opozicija snazno podrzava ministra u ovom slucaju. koliko je, nesto oko 240 hiljada roma deportovano otkako je holand dosao na vlast? efikasniji je od sarkozija
ToniAdams Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 pa dobro, sve zavisi sta kontate da je vest. deportacije i nisu neka novost, ovakva reakcija, pak, da.
Dr Arslanagić Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals smatra da je ovakvo nasilno proterivanje opravdano. On je prošlog meseca rekao da su Romi “nekompatibilni sa francuskim načinom života”.žitan je dobar samo ako su cigare
Radoye Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 žitan je dobar samo ako su cigare Ma dobri su njima njihovi cigani, Django Rajnhart i tako to, nego im se gade ovi istocnoevropski. Kao onomad u Danskoj kada su protestvovali zbog izbeglica bosanskog rata jerbo su i oni "nekompatibilni sa evropskim civilizacijskim vrednostima". Kao i po Britaniji gde svi grde Poljake koji im "uzimaju poslove" nakon ulaska Poljske u EU.
Lezilebovich Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Kao onomad u Danskoj kada su protestvovali zbog izbeglica bosanskog rata jerbo su i oni "nekompatibilni sa evropskim civilizacijskim vrednostima".kad je ovo bilo ? imam rodbinu koja je zbog rata otišla u dansku i nikad nisu pričali da imaju nekih problema, vrlo brzo su dobili neku pomoć i uključili se u normalan život.
Radoye Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Pa kada, tamo 90-tih, naravno nije bila zvanicna drzavna politika poput ovog u Francuskoj sa Romima ali je bilo izjava u tom stilu od strane poslanika iz parlamenta (kako levih tako i desnih) i drugih zvanicnika, pisanija po raznoraznim medijima, pisma uvredjenih citalaca i tako to. Nisam mislio da je neko na ulici nedajboze tukao izbeglice ili nesto slicno, pa Danci su to, oni su tokom celog 20. veka ratovali cirka 8 minuta kada ih je Hitler napao 1940, generalno miroljubiv narod.Poenta mog posta je da je prica malo sira od kod nas uobicajenog rasizma na nivou belci vs Romi, da postoji i onaj u kome sto vise ides na severozapad Evrope sve vise netrpeljivosti postoji prema stanovnicima evropskog juga i istoka.Iliti za dobar deo Evrope i mi smo - Romi.Inace postoje lokalne autohtone populacije Roma cergara (travelling people) svuda po zapadnoj Evropi, od Norveske, Irske, Britanije, Beneluksa pa i u Francuskoj, koje niko ne dira jer su "njihovi". Smetaju im samo ovi "nasi", istocnoevropski.
fonTelefon Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 http://news.yahoo.com/greece-trying-identify-girl-found-roma-camp-151038923.htmlKoga nisu plasili roditelji da ce ih odvesti Cigani?
Hella Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 http://news.yahoo.co...-151038923.htmlKoga nisu plasili roditelji da ce ih odvesti Cigani? nije to ništa čudno, ja sam viđao neke cigoške familije da imaju beloputu, plavooku i plavokosu decu. true story.
Agni Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Polako prerasta u aferu od državnog značaja, a evo i omladina se prihvatila...Neverovatno koliko je sudbina male petnaestogodišnje Romkinje sa Kosova uzburkala francusku javnost, tj njen levo nastrojen deo BBCMr Dibrani had admitted this week that he had lied about the children's origins in the hope of boosting their asylum application - only he is from Kosovo but his wife and six children were all born in Italy.The mayor of the Italian town of Fano, where the family lived for several years, said they left after the authorities there threatened to take the children into care."The children hardly ever went to school even though he had signed them up. He sent them out begging. They lived in the streets," Stefano Aguzzi told AFP."We told him that he could not continue living here without paying for anything. We gave him a set of rules for him to be able to stay."
Agni Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Poenta mog posta je da je prica malo sira od kod nas uobicajenog rasizma na nivou belci vs Romi, da postoji i onaj u kome sto vise ides na severozapad Evrope sve vise netrpeljivosti postoji prema stanovnicima evropskog juga i istoka.Iliti za dobar deo Evrope i mi smo - Romi.Nije tacno.
Radoye Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Nije tacno.Bravo, argument jak k'o zemlja! Evo ja sad kazem "jeste tacno", pa ti opet "nije tacno" pa ja opet "jeste" i tako dok nekome ne dosadi.A za ovo sto ja pricam ne moras ici dalje na sever/jug od same Italije, vec tu mozes da vidis podelu na prljave, lenje, crnomanjaste, korumpirane, kriminogene juznjake i severnjake koji su od njih svi vislji, lepsi, pametniji, civilizovaniji i plavlji - sifra Umberto Bosi.Pa odnos pre svega prema Poljacima a takodje i ostalim novopecenim gradjanima EU nakon njenog prosirenja ka istoku u Velikoj Britaniji na primer, gde desnicari zahtevaju njihovu deportaciju.Ili nazivanje stanovnika evropskog juga Svinjama (PIGS - kao "duhoviti" akronim za Portugal, Italiju, Grcku i Spaniju) povodom ekonomskih problema u tim zemljama.Dobro, moguce je da gresim, mozda su to ustvari samo neki cudni izlivi ljubavi i privrzenosti koje sam ja pogresno protumacio, ali eto meni ovako jadnom i glupom sve to isuvise lici na rasizam...
Agni Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Bravo, argument jak k'o zemlja! Evo ja sad kazem "jeste tacno", pa ti opet "nije tacno" pa ja opet "jeste" i tako dok nekome ne dosadi.A za ovo sto ja pricam ne moras ici dalje na sever/jug od same Italije, vec tu mozes da vidis podelu na prljave, lenje, crnomanjaste, korumpirane, kriminogene juznjake i severnjake koji su od njih svi vislji, lepsi, pametniji, civilizovaniji i plavlji - sifra Umberto Bosi.Pa odnos pre svega prema Poljacima a takodje i ostalim novopecenim gradjanima EU nakon njenog prosirenja ka istoku u Velikoj Britaniji na primer, gde desnicari zahtevaju njihovu deportaciju.Ili nazivanje stanovnika evropskog juga Svinjama (PIGS - kao "duhoviti" akronim za Portugal, Italiju, Grcku i Spaniju) povodom ekonomskih problema u tim zemljama.Dobro, moguce je da gresim, mozda su to ustvari samo neki cudni izlivi ljubavi i privrzenosti koje sam ja pogresno protumacio, ali eto meni ovako jadnom i glupom sve to isuvise lici na rasizam...Obicno je na onome ko iznese neku orginalnu tvrdnju da je potkrepi argumentima. No dobro: 1. Ne znam da li si imao prilike da razgovaras sa ljudima koji su trazili azil svuda po EU. Ja jesam, sa gomilom njih, od kojih su dobar deo Romi, i njihov generalan utisak je da je severozapad Evrope, ako ne prijateljski nastrojen prema njima - to nije - manje neljubazan i manje se dzukacki odnosi prema njima, kako drzava, tako i stanovnistvo, nego bilo gde drugde.2. Posto je to argument anegdotalne prirode ("pricali mi neki ljudi"), evo neceg drugog: na severozapadu Evrope ljudi drugacijeg etnickog ili rasnog porekla od vecine uglavnom dolaze iz siromasnijih zemalja sa juga ili istoka. Kad ih se pita da li bi im smetalo da im se neko takvog profila nadje u porodici (ozeni nekim bliskim), evo kakvi su odgovori (podaci iz ESS, 2002):Ja tu ne vidim pattern vece netrpeljivosti na severozapadu Evrope.
Recommended Posts