Jump to content
IGNORED

Bojler

MayDay

Da li gasite bojler pre kupanja?  

61 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Upravo cula da moze da mi se nesto desi ako ne iskljucim bojler pre tusiranja. Jel to istina ili Lale i Kojot zajebavaju narod?

Edited by MayDay
Posted (edited)

ako nije dobro uzemljen moze da te drmne struja. meni se desilo. ali! u vikendici gde je rodbina sama radila uzemljenje. u normalnim stambenim zgradama tesko da postoji bilo kakva opasnost.qe: desilo se kad sam prala ruke, i bilo je vrlo gadno ali lako za prekinuti drm.

Edited by betty
Posted (edited)

U teoriji je to objašnjeno sledećim terminima - za svaki slučaj, za ne daj Bože, da ne čuje zlo itd. U praksi ti taj običaj roditelji nametnu od malih nogu - "ako još jednom ne ugasiš bojler pre kupanja, videćeš svog Boga"Dakle, kao što se vidi, mahom su religiozni razlozi u pitanju...

Edited by Dionysos
Posted
Upravo cula da moze da mi se nesto desi ako ne iskljucim bojler pre tusiranja. Jel to istina ili Lale i Kojot zajebavaju narod?
Teoretski da, ako su instalacije kriminalno loše, možeš da se provedeš dobro, kao na električnoj stolici... Ako su ok insalacije nema šanse da se nešto desi...Ja ovih 35 godina se tuširam sa uključenim bojlerom... I još sam živ... Valjda...
Posted (edited)

Obavezno zaboravljam da ugasim bojler.Kazhu da mozhe da te tresne, bar su meni moji starci tako rekli.edit: vidim da nisam jedini :)

Edited by cedo
Posted

Hmmm...Ja sam zapravo potpuno drugacije zamisljala zagrevanje vode. Mislila sam da se ona uopste ne dodiruje sa strujom i da bojler moze da te ubije jedino ako se nalazi okacen na zidu iznad kade pa nekako eksplodira ili statijaznam...Sad mi je doslo u glavu da to funkcionise kao ketler ili ona plasticna kuvalica za vodu sa pijace. E pa ako me 25 godina nije ubio znaci da su instalacije dobre*. Gde cu ja ovako zaboravna posle da se setim da ga upalim...*primer jedne zdrave ljudske logike :Dako me auto do sada nije udario, znaci da nece nikad. ako sam ziva u trenutku sadasnjem, meni ni ne treba zivotno osiguranje.

Posted

Ja ne gasim, mada kad je riknuo, pa ga majstor popravio tako da mu je ostavio neke zice da vire, gasila sam ga.

Posted
Ja ne gasim, mada kad je riknuo, pa ga majstor popravio tako da mu je ostavio neke zice da vire, gasila sam ga.
Dobar ti majstor.Jel ti naplatio popravku :lol:
Posted

Bojler ubija jednako često kao i meteorit, a kad ubija to radi uglavnom eksplodirajući (neispravan sigurnosni ventil), ređe strujnim udarom. Al da nekog ne bi nosio na duši - gasite, bezbednosti nikad na odmet. Ja neću! :P

Posted

Potpuno nepoznata pojava ovde gde zivim (bojleri nisu u kupatilima, a uglavnom se voda greje na gas). Medjutim, naleteh na drugu informaciju od interesa za sirenje panike.

Posted (edited)
Pazi, neće te to strefiti odjednom... Obično prvo osetiš blago peckanje po tabanima ili rukama... Pa posle nekog vremena malo veće... E, posle nekog vremena je tek rizično... Tako da kad počneš da osećaš peckanje, tad je vreme da ga isključiješ i zoveš majstora...A verovatnoća da ti treba topla voda, a da si zaboravila da uključiš bojler je mnogo veća nego da te udari struja... Edited by radisa
Posted
Dobar ti majstor.Jel ti naplatio popravku :lol:
Pojma nemam, nisam bila prisutna kad je popravljao.U nas je, inace, neverovatno izrazen taj iracionalni strah od struje. Znam mnoge koji se boje da zamene sijalicu, a kamoli nesto drugo.
Posted

gasim kad ne zaboravim otkad mi je majstor vrlo živopisno opisao kako može da me ubije struja kad kamenac koji se brzo taloži, začepi sigurnosni ventil. nevolja je što potrošim vodu, a dešava se da zaboravim da ga uključim. treba preživeti grdnju ukućana.