March 5Mar 5 3 minutes ago, pt 2.0 said: Ako naučiš, objasni i meni. Određeni i neodređeni vid prideva mi je najteži deo gramatike srpskog jeizka, i nikada neću biti sigurna da li pravilno upotrebljavam, tj. govorim ili pišem te oblike... Ja sam rodom (i odrastanjem) iz Vranje. Uvek imam izgovor u rukavu
March 5Mar 5 1 minute ago, MeanM@ said: Ja sam rodom (i odrastanjem) iz Vranje. Uvek imam izgovor u rukavu Ja sam iz Beograda, i nemam nikakav izgovor. Ali ni osećaj za to. A stvarno me zanima, i pravi mi problem i kad radim (npr. neke prevode)...
March 5Mar 5 Prirodan deo i prirodni delovi. I ja se zbunim neretko, ali srpski ima mnogo težih krstova od toga
April 8Apr 8 Sinoć gledam dokumentarac o pokušajima da se multinacionalke pravednije oporezuju. Značajan broj sagovornika govori francuski, koristeći termin paradis fiscal nasuprot uvreženom tax havenu iz engleskog. Kod nas se poresko utočište smatra ispravnijim (ili korektnijim) od poreskog raja. Ima li neko ideju šta je od ovih izraza pre ušlo u upotrebu i šta je bio razlog da tax haven postane uobičajeniji i prihvatljiviji?