Jump to content
IGNORED

Panduracija u Srbalja

Eraserhead

Recommended Posts

Posted (edited)
mozda puno gledam filmove i one razne policijske emisije, ali nikako mi ne ide u glavu da policajci ulete u banku po dojavi prolaznika i krenu u obracun 2 na 2, ne znajuci ni ko je unutra, ni sta se desava. zar nema ono "zovi pojacanje" ili neka zaseda ili slicno? :unsure:
Nautilus objasnio. Nema adekvatne obuke, sve se svodi na impulsivne reakcije na licu mesta pa šta bude.Međutim, mogli bismo i da se ne lažemo oko jedne stvari: da su murkani postupili racionalno i iskulirali upozorenje ovog trećeg ranjenika koji je nastradao zajedno sa njima, sutradan bismo na svim kioscima imali naslove: "POLICIJA MIRNO POSMATRALA PLJAČKU BANKE" i "POGLEDAJTE SNIMAK - POLICAJCI ČEKAJU POJAČANJE DOK PLJAČKAŠI ODNOSE NOVAC" a na ovom topiku bi nastradao neki Jimi koji bi pokušavao da dokaže da su ovi dobro postupili jer nisu rizikovali pucnjavu.Ne valja kako god da okreneš. Edited by beowl
Posted

Ne valja zato sto policija u celini ne radi svoj posao, za sta nisu odgovorni posteni policajci nego Ivica Dacic i Boris Tadic.

Posted

Ja bih to prosirio i na vecinu nacelnika policijskih uprava, stanica itd... Na polozaje su dosli poltronisanjem i politickim vezama a ne sposobnoscu. Nemaju nikakvu ideju sta bi radili sa policijom, ne pokrecu nikakve inicijative, ne preuzimaju na sebe nikakvu odgovornost, ne kritikuju nista lose sto se desava u sluzbi. Meni su oni odgovorniji od politicara.

Posted

tačno. popularno je istovarati se po dačiću i tadiću (činjenica da imaju deo odgovornosti, pre svega slobin pijun dačić), ali najveća odgovornost je na samom policijskom rukovodstvu koje je oportunističko i poltronsko, MO praktično nepromenjen još od slobodana. manifestacije toga su i ovi tzv. policijski sindikati.

Posted
Najstariji napadač ima 19 godina, a jedan je maloletan. Direktor policije Milorad Veljović upozorio je da napadači u dosijeu već imaju najteža krivična dela - razbojništva, silovanje i ubistvo.
kad pre jbt? :unsure:
Posted (edited)
kad pre jbt? :unsure:
To kreće sa 14-15 bez problema... Imala moja žena jednog klinca, da zastupa po službenoj dužnosti, 16 godina, 14 optužnica za krivična dela... A uglavnom, gotovo nijednom maloletniku, kojeg je zastupala, nije bilo prvo delo...Ko na vreme krene, a nije baš spretan, brzo skuplja dela... Edited by radisa
Posted

dobro bre, krađe, tuče, razbojništva, to je rutina, al silovanje i ubistvo?

Posted (edited)

Šta uopšte znači "dosije" kada to kaže policija? Osuda, optužba, podneta krivična prijava, poznat organima gonjenja..... ?

Edited by pacey defender
Posted
dobro bre, krađe, tuče, razbojništva, to je rutina, al silovanje i ubistvo?
Ima i toga, više nego što se zna... Pogotovo silovanja... Optužnice za ubistvo su ređe, obično ide nanošenje teških telesnih povreda, i eventualno, to isto sa smrtnim ishodom (mislim, meni je to isto ubistvo, verovatno i Veljoviću, ali prvno govoreći je drugačije, neka me nautilus ispravi...)... Ne sećam se da je imala više od jednog ubistva, sa maloletnicima, za ovih 3-4 godine koliko je u advokaturi...
Posted
Šta uopšte znači "dosije" kada to kaže policija? Osuda, optužba, podneta krivična prijava, poznat organima gonjenja..... ?
Verovatno podneta krivična prijava...
Posted
Ima i toga, više nego što se zna... Pogotovo silovanja... Optužnice za ubistvo su ređe, obično ide nanošenje teških telesnih povreda, i eventualno, to isto sa smrtnim ishodom (mislim, meni je to isto ubistvo, verovatno i Veljoviću, ali prvno govoreći je drugačije, neka me nautilus ispravi...)... Ne sećam se da je imala više od jednog ubistva, sa maloletnicima, za ovih 3-4 godine koliko je u advokaturi...
vala dobro kaže hela, papkarski nakot, ne bilo štete da im se zatre seme.
Posted
Odbijanje neposrednog napada na ovlašćeno službeno liceČlan 104Upotrebom vatrenog oružja radi odbijanja od sebe neposrednog napada kojim se ugrožava život ovlašćenog službenog lica, smatra se upotreba vatrenog oružja radi odbijanja napada vatrenim oružjem, opasnim oruđem ili drugim predmetom kojim se može ugroziti život, napad od strane dva ili više lica, ili napad na mestu i u vreme kada se ne može očekivati pomoć.
Negde procitah i da su pokusali da mu oduzmu pistolj. Sreca da ga i pored svega nije upotrebio, shodno gore navedenom ovlascenju, posto mogu samo da zamislim u kom stepenu bi ga javnost mazala govnima, a sud verovatno poslao u Mitrovicu, Pancevo...
Posted (edited)

Ja sam imao jedno ubadanje koje je kvalifikovano kao nanosenje teske tjelesne povrede. 5 minuta nakon sto smo izasli iz policije, dok sam se zapricao sa njegovom majkom, on se na semaforu zakacio sa nekim apsolutno slucajnim vozacem. Stopa povrata za maloletnike je 85%. 17 od 20 ce nekada u zivotu ponovo uciniti krivicno djelo.edit: tacnije, 17 od 20 ce biti ponovo procesuirano...

Edited by nautilus
Posted (edited)
Ja sam imao jedno ubadanje koje je kvalifikovano kao nanosenje teske tjelesne povrede. 5 minuta nakon sto smo izasli iz policije, dok sam se zapricao sa njegovom majkom, on se na semaforu zakacio sa nekim apsolutno slucajnim vozacem. Stopa povrata za maloletnike je 85%. 17 od 20 ce nekada u zivotu ponovo uciniti krivicno djelo.
Porazan podatak. U kojoj meri su kod nas zaživele alternativne sankcije? Edited by pacey defender