FranziskaKafka Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 (edited) Konkretno mislim na otrovne biljke i kako ih/da li ih drzati u kuci ili dvoristu ako imate ljubimce.Znamo za brsljan i ostale otrovne biljke (a nece da steti da ih se podsetimo), ali me sad zanimaju lukovice (posto ih obozavam).Da li su bas toliko otrovne (posebno ljiljani) i da li moze nesto da fali ljubimcima ako ne grizu lisce, cvece i ne kopaju (i ne jedu) lukovice (kao npr. psi)?? Navodno treba prati ruke cak i kada se samo dodirnu ovi delovi djurdjevka!Rec je o ljubimcima koji bi mozda samo u igri dodirnuli (eventualno polomili) narcis, safran ili lalu... Edited March 6, 2009 by FranziskaKafka
čekmeže Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Uginuo mi adam pa sam pomislio da dam malo hrčkovima da jedu. Kao svaki brižan vlasnik gricnuo sam malo stabljike da vidim kakvo je...takav bol i pečenje u životu nisam osetio. Pola sata sam ispirao usta vodom, malo je falilo da odem u hitnu.
Teja Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 (edited) Konkretno mislim na otrovne biljke i kako ih/da li ih drzati u kuci ili dvoristu ako imate ljubimce.Znamo za brsljan i ostale otrovne biljke (a nece da steti da ih se podsetimo), ali me sad zanimaju lukovice (posto ih obozavam).Da li su bas toliko otrovne (posebno ljiljani) i da li moze nesto da fali ljubimcima ako ne grizu lisce, cvece i ne kopaju (i ne jedu) lukovice (kao npr. psi)?? Navodno treba prati ruke cak i kada se samo dodirnu ovi delovi djurdjevka!Rec je o ljubimcima koji bi mozda samo u igri dodirnuli (eventualno polomili) narcis, safran ili lalu... Ja imam ljubimca koji u igri stalno dodiruje safrane( jel to krokus)) i narcise. Neke i nagazi,polomi kad jurca za loptom. Ovo cvece je na nekoj poljani takoda nema veze sto ga lomi.Ja stvarno nisam cula nikada da je neki pas/mackapojeo otrovnu biljku. Macka ne bi nikada, a ni psi ne jedu cvece.Za Hartmanove hrckove ne znam ;) Ja pomislila prvo da je Adam hrcak i taman da mu izjavim sauceshce shvatimda je to bilja sa ogromnim zelenim listoviam ( ima i Eva ako se ne varam). Edited March 6, 2009 by Teja
FranziskaKafka Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 (edited) Jeste Krokus taj safran.Google izbacuje mnostvo informacija i upozorenja na tu temu ("otrovne lukovice" ili "otrovne biljke"), pa me zanima sta je od toga tacno. I jedva cekam sledecu nedelju, da pitam veterinarku. Edited March 6, 2009 by FranziskaKafka
FranziskaKafka Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 (edited) Kaže da su lukovice OK (doduše, nisam pitala za one dve vrste ljiljana koje su navodno baš otrovne...), ali fikusi i ostalo nikako.Srećom ne volim fikuse. :) Edited March 10, 2009 by FranziskaKafka
Recommended Posts