Jump to content

Vas odnos prema domovini ...

Featured Replies

Ne, mi penzioneri ne placamo! --- Zasto to ne pohvaliti?
Bogami, kolike su penzije, nisam siguran ni da mogu da plate. :P

pa cuj Indy 10tak tisuca kuna za dvoje penzica :) koji uz to imaju i svoj privatizacijom steceni >krov nad glavom< od 120 m? (kojeg mogu unovciti kad god im svane)nekakve apartmane koje dilaju par mjeseci godisnje (nadodaj na onih 10tak jos 4 mjesecno) ispada da je mojim starcima bolje u Hr no meni u BRD. :P da ne pominjem Sanaderov >povrat duga< koji im u posljednje tri godine sluzi za obilazak privatnih ordinacija, za snimanje glave .. kukova i preostalih ekstremiteta.da li je svim penzicima tako? naravno da nije no kad spomenuh autobusne karte htjedoh naglasiti da - briga drustva ipak postoji, sto je za svaku pohvaluu jednoj maloj drzavici koja je u 4godine rata prilicno - poharana. poz

• Author
*odvoz smeca, regulirano cak i pretjeravajuce (svaka 3 sata zbog vrucina)
Uf, upravo na to smece kad pomislim ... vrucincine a prepuni kontejneri sire smrad celom ulicom ... No mi naravno ne govorimo o istoj drzavi ... :)
  • Author
Bar ce moci da se putuje slobodnije nego danas. Moje predvidjanje je - Srbi ce imati EU passports i putovati kao ljudi. Za manje od 10 godina. Ne smem da kazem za 5 godina, mada mislim bice tu negde.
Yes vala, jos samo da sirotinja moze da skupi koju crkavicu pa da otputuje negde ...
No mi naravno ne govorimo o istoj drzavi ... :)
nisam siguran da ne govorimo o istoj tj. da ... ne govorimo o istoj .. :) no ukoliko sve to posmatras u kontekstu izraza - poharanost ratom onda je razlika samo u procentu poharanosti nekad iste nam a zajednicke - domovine,sto me pak dovodi u priliku da iskazem i pokoju/poneku - pozitivnu za ovaj, danasnji trenutak. ujedino bih naglasio i taj hrvatski pozitivizam naspram srpskog negativizma, jer je on naprosto znacajan u oblikovanju - buducnosti jednog drustva. poz
  • Author
nisam siguran da ne govorimo o istoj tj. da ... ne govorimo o istoj .. :) no ukoliko sve to posmatras u kontekstu izraza - poharanost ratom onda je razlika samo u procentu poharanosti nekad iste nam a zajednicke - domovine,sto me pak dovodi u priliku da iskazem i pokoju/poneku - pozitivnu za ovaj, danasnji trenutak. ujedino bih naglasio i taj hrvatski pozitivizam naspram srpskog negativizma, jer je on naprosto znacajan u oblikovanju - buducnosti jednog drustva. poz
kad bi ti samo znao koliko te razumem ... i koliko bih volela da sam pozitivnija (da je srece!) ... no kad pomislim na onaj javasluk, protekcionizam, obeznadjenu masu, mentalnu zagadjenost koja se oslikava i u medjuljudskim odnosima (ah, lista je duga) ... crno, zacrnjeno pa precrnjeno ... moz? biti da je srpski negativizam u proporciji sa stigmatizacijom naroda?
kad bi ti samo znao koliko te razumem ...
aj' bas mi drago da smo se razumjeli o stigmatizaciji srpskog Naroda ne bih .. al' evo tu i tamo pokusavam >za njih< reci koju pozitivnu, prihvacajuci kad kad i uvrede.poz

Najlepse je u Australiji. Treska mi :P

• Author
Najlepse je u Australiji. Treska mi :P
Zdrav odnos prema domovini :lol:
Možda nije baš nešto, ali od srca je. :heart:
Može proći. :) Kad odem negdje, makar i na par dana, zaželim se. Naprosto, što neko reče, zbog domovine na mikro-nivou, prijatelja, staza kojima se šeta/trči (OK, u zadnje vrijeme češće ovo prvo). Baš zbog tog mikro-nivoa mi ne može biti drago Sarajevo koliko moja Krajina. Sjedeš u auto i voziš se* kroz manja mjesta, vidiš zelenilo koje bi Al Gore platio milione :) i samo guštaš.* - makar su putevi katastrofa :(

Postoji mogucnost da odem iz Bg-a i to me sve vise plashi. :ph34r: Ono, kao, kako cu ja tamo ako odem, sta cu da radim, da li ce mi biti OK, kako cu se snaci, itd.Dok sam zeleo da odem, prilike ni na vidiku, a sada...

Bar ce moci da se putuje slobodnije nego danas. Moje predvidjanje je - Srbi ce imati EU passports i putovati kao ljudi. Za manje od 10 godina. Ne smem da kazem za 5 godina, mada mislim bice tu negde.Nezavisno od toga sta izaberu na izborima. Dokle god su izbori demokratski. Caki i da radikali pobede.
Sad pročitaj još jednom šta si napisao pa se udari po glavi. Srbi ( i Bosanci i Makedonci i cela Jugoslavija) je do 1989 imala pasoše i putovala kao ljudi, a nije bila zatvorena kao stoka u toru. Znači ovih prethodnih 18 i sledećih 10 godina, 28, danas pola životnog veka u Srbalja. Nemam ja za to vremena, pa čak i da radikali demokratski pobede.
Postoji mogucnost da odem iz Bg-a i to me sve vise plashi. :ph34r: Ono, kao, kako cu ja tamo ako odem, sta cu da radim, da li ce mi biti OK, kako cu se snaci, itd.Dok sam zeleo da odem, prilike ni na vidiku, a sada...
urose zar ti? koji si toliko opsjednut zapadom dvojis kako ces se TU snaci? ma nemas beda covjece .. samo izadjes Tu i ukljucis se .. u kapitalizam .. s ljudskim likom. *ili sam ja nesto krivo shvatio kad si rekao >iz Bg-a<? da ne ides mozda do Jagodine il' Zagreba? :rolleyes:
urose zar ti? koji si toliko opsjednut zapadom dvojis kako ces se TU snaci? ma nemas beda covjece .. samo izadjes Tu i ukljucis se .. u kapitalizam .. s ljudskim likom. *ili sam ja nesto krivo shvatio kad si rekao >iz Bg-a<? da ne ides mozda do Jagodine il' Zagreba? :rolleyes:
Nisi krivo shvatio.;)Btw, s jedne strane mi se uzasno ide, a s druge mi se ne ide uopste.Znas ono kad svoj grad pocnes da volis onda kada postoji mogucnost da ga na duze napustis?To se meni sad dogadja.

ma pali bre motore :) kod tog odnosa izmedju domovine i tebe - si u stalnoj prednosti naime, u domovinu se uvijek mozes vratiti (nema viza, ni boravisnih ni radnih, nema zabrana)*a mozda nakon toga i promjenis ponesto od misljenja, mozda ti ipak u Srbiji ne bude sve tako crno. wink.gif