Jump to content
IGNORED

Whippets


bus

Recommended Posts

roo-whippet-725131.jpgZnam da je mala verovatnoća, ali hteo sam da priupitam da li je neko slučajno imao a whippet (da me ubijete ne mogu da se setim srpske reči, čini mi se da je nešto nešto hrt) ili poznaje nekog srećnog čoveka koji je u vlasništvu nekog whippeta i zna kakva su mu iskustva. Posle mnogo godina nakon smrti mog psa, imam utisak da se u mom životu polako ponovo otvara mesto za jednu pseću dušu. Posle mnogo mozganja, zaključih da je whippet pas kakvog želim. Na internetu o njima sve najbolje. Piše da su jako pitomi (pogledati poslednji youtube clip :wub:), zdraviji od većine rasnih pasa (jedina genetska tendencija im je ka lošem vidu), da uopšte nisu krhki kako izgledaju, da obožavaju ljude, jako retko (skoro nikad!) puknu i pretvore se u sociopate, da su tihi (ne laju), vole da se izležavaju i uopšte nemaju visok nivo energije (što je česta predrasuda), obožavaju da se maze, nabijaju u krilo i zavlače pod ćebe (ovo je praktično u opisu radnog mesta za bilo kog kandidata za mog psa -_-).A uz sve ovo, znaju da trče k'o pravi mali gepardi. Jedini minusi su: da znaju da budu anksiozni kad su sami, jer se jako vezuju za ljude (a mora se na posao); da mrze hladnoću (Canada!!!) i da apsolutno moraju da budu vezani na ulici, jer nema šanse da ikada nauče da ne istrčavaju pred kola. Ako niko ništa ne zna i tema počne da tone, možda moderatorka može da utopi ovu temu u generalnu pseću temu?U prvom klipu, ove dve male koze su sestre, a ova smorena je tipičan whippet po temperamentu (idealan pas za mene!!!).Drugi klip je niz fotografija jednog mnogo lepog whippeta. Treći klip. :wub::wub::wub:EDIT: moderatori moderatorka Edited by crveni autobus
Link to comment

svakog dana srecem komshiju koji ima 3 whippet-a ostaju sami u stanu poshto ih je 3 sve si se lepo raspitao i po opisu oni stvarno liche, jeste da ih oblache u tople jakne kad je hladno mada kazu da su prilichno izdrzljiviu poredjenju sa mojim divljacima malo se vishe plashe/ne prilaze drugim psimajako mi se svidja shto im je dlaka kratka kao mojima, te je odrzavanje i psa i kuce lakshe

Link to comment

Joj da, dlaka je još jedan faktor!! Ne samo da volim kratkodlake pse (najlepši su mi!!), nego ima i najmanje dlake za usisavanje, nego ja za održavanje dosta rukavica za dlaku i povremen kupanjac. ...Moj poznanik ima italijanskog hrta (jako liče izgledom i temperamentom, jedino se izgleda lakše uzbuđuju) i kaže da ovaj apsolutno mrzi hladnoću. Kako i ne bi s tim vicom/vicem (o padeži, lepo vas je bilo znati!) od krzna? :DJakna (i to deblja) je ovde za pse zimi pod obavezno (osim za one najkrznenastije). šou je što se za sve pse preporučuju i cipelice ( :ph34r:) , jer na pločnicima zimi ima enormnih količina soli s raznim hemikalijama, a to im šape jako lako upijaju. I led zna da ih povredi, ofkors.

Edited by crveni autobus
Link to comment
Luca the Italian greyhound. :wub:32895608tj3.jpg
Italijanski hrt je najmanji, ima najvise 5 kg. Vrlo je nezan i sklon lomovima nogu, a neretko i vrata... Neko vreme sam razmisljala o kupovini, delovao mi je kao odlican dodatak uz moju dlakavicu. Mrze hladnocu i do perfekcije su usavrsili pokrivanje cebetom. To jos samo pincevi umeju tako da se zamotaju. :)Vipeti su srednje velicine, negde oko deset do petnaest kilograma, odlican izbor za nekog ko zeli samo jednog psa. Ima ih raznih varijeteta, meni su najlepsi sivi sa plavim ocima.
Link to comment

Jeste, Luca trenutno odbija da se šeta i vrši biznis u podrumu :DMnogo volim što vole da se pokrivaju i izležavaju. U startu smo slični.Inače, i meni su whippeti lepi ovako plavosivi.

Link to comment
Italijanski hrt je najmanji, ima najvise 5 kg. Vrlo je nezan i sklon lomovima nogu, a neretko i vrata... Neko vreme sam razmisljala o kupovini, delovao mi je kao odlican dodatak uz moju dlakavicu. Mrze hladnocu i do perfekcije su usavrsili pokrivanje cebetom. To jos samo pincevi umeju tako da se zamotaju. :)
Na italijanskom se zovu Piccolo Leviero Italiano ( na nemackom imaju zapravo najlepshe ime "Windspiel" u prevodu "igra vetra")Cuveni pruski kralj Friedrich II ( ili der alte Fritz) ceo svoj zivot je proveo okruzenovim psima. S njima je jeo, sedeli su za stolom,spavao, u trenutku smrti su bili pored njega.Pratili su ga u ratove,nisu se odvajali jedno od drugog. Volter je bio cest gost na dvoruFriedricha Velikog, na dvoru se i govorio samo francuski ( a i psi su samo francuski znali),Volter je bio malo iznenadjen da psi sede za stolom ;) Zeleo je da bude i sahranjen s njima. Medjutim, njegovu zelju niko nije uzimao za ozbiljno,takoda je sahranjen u crkvi u Potsdamu, kasnije za vreme WWI njegovi posmrtni ostaci prenose seu drugi deo Nemacke jer je Berlin bombardovan, tek stotine godina kasnije, posleujedinjenja Nemacke, Helmuth Kohl organizuje da se najcuveniji nemacki kralj i sahraniu svom dvorcu u bashti gde su nekada bili sahranjeni i svi njegovi psi.Ko sada ode da poseti dvorac Sanssouci videce da ovaj veliki vojnik i strateg ima samo jednu kamenu plocicu na svom grobu iste velicine kao i njegovi ljubimci. :wub: Uvek je drzao govo kada je sahranjivao svog psa. Jednom prilikom je rekao sledecekada je sahranjivao svoju voljenu kuju Thisbe 1783:"Cudicete se da star covek kao sto sam ja moze tako da voli jedno malo psetance.Thisbe me je pratila 14 godina, nismo se razdvajali.Nocu, kad nisam mogao da spavam,lezala je pored mene ,gledajuci me nekim narocitim pogledom. Kao neki dobar covek.Te njene ochi i njen pogled ne mogu da zaboravim"

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...