Jump to content
IGNORED

Iznutrice

hoffnung

Recommended Posts

Posted

Da remiziramo - ti svinjokolj nisi videla, zar ne?

Posted
Da remiziramo - ti svinjokolj nisi videla, zar ne?
Cuj njega :lol: Klala bre :lol: Nedgo mi moj dragi muz malocas reche da stvarno nemam pojma ,barem ne o crevima,pa da batalim priche oko pranja creva jer to rade samo ljudi koji se u to i razumeju.Ali da remiziramo. Spremna sam na sve.
Posted

well, peremo samo tanka creva, apendikse i burage, a tu neprijatnog mirisa nema.creva od svinje idu na punjenje naravno - dzigernjačom, belom kobajom, crvenom obajom, krvavicom, a burag i slepo crevo švarglom i kulenom.i da, može jesen, dok ne zaveje a da bude dovoljno ladno.

Posted

Ja već imam zakazanu takvu varijantu za relativno uskoro, tj idem kod drugara na Avalu da uzmem jedno svinjče, i da onda provedemo dan u obradi podataka, potpomognuti domaćom šljivom. Jedino me jebe činjenica da ću pre toga morati da se prošećem da kupim pola-pola frižider, pošto trenutni kapaciteti ne dozvoljavaju skladištenje mrtvih životinja.

Posted
well, peremo samo tanka creva, apendikse i burage, a tu neprijatnog mirisa nema.creva od svinje idu na punjenje naravno - dzigernjačom, belom kobajom, crvenom obajom, krvavicom, a burag i slepo crevo švarglom i kulenom.i da, može jesen, dok ne zaveje a da bude dovoljno ladno.
E onda da ubelezish u kalendar pocetak novembra. Ti odredi tacan termin,ja sam dve -tri nedelje u to vreme uvek u Srbijici. A vi bre iz Beograd i Novi Sadce se valjda uklopite nekako.
  • 3 weeks later...
Posted

Brizle na žaru imaju sada u Mlavi.

Posted

a, di ga je ta mlava i valjaju li im brizle? p.s.ime kafane deluje ozbiljno i obecavajuce

Posted (edited)
Аh, kud zaboravih ovo. Dakle, imate u Maxiju (makar ima u ovom mom na Cvetkovoj pijaci) jezik u aspiku. Veliki komadi goveđeg jezika u nekoj pihtiji (ono providno, želatinozno, nije baš prava svinjska pihtija). Doručak i po.
uh, ovo trazzim!
mozak - pohovan, dinstan, na žaru. sve!
jeo prve 2 varijante. kakva je treca?jel najbolja?
nego, dugo primecujem da škembiće ljudi precepiraju uglavnom kao kuvano jelu, tj u saftu. ja sam na škembiće naučio kao na pohovane. moj matori je razbijao u spremanju istih. prvo ih pažljivo očisti, pa drži 24h u nekom pacu oc sirćeta, začina i luka, pa kuva beskonačno u dve vode, jedna začinjena druga ne. ohladi, seče na komace veličine šake i pohuje. škembići postanu meki, ukusni, tope se, nema žilavo, finog, začinjenog ukusa a bez karakterističnog mirisa. milina. sa tartar sosom i krastavčićima.
priznajem da shkembad nisam probao do sad, ali ovo gore ima veoma privlachan prizvuk. Edited by nisam ja
  • 3 weeks later...
Posted

serbische kahvana u svetougourskoj, allah ih poziveo.jagnjeca sarmica, hrestomatijna izvedba sa pjevajucim kiselimlekom, jos da je bilo ovcije, tacno bi se razbolo.bila muzika upobijela dana. osto bi i na veceri,ali osoblje imalo kolektivne karte za belogradskog fantoma veceras..

• 11 months later...
Posted

da malo dignem ovaj sveti topik iz mrtvihu kalenicu vrlo cesto na dnevnom meniju staro tursko jelo - jagnjeca crevca u saftukvalitetno oprana - sto bi se reklo ne osEcaju se - zapertlana u one smotuljke i skuhana u dosta pikantnom sosu sa komadicima slaninice. reklo bi se da je nekakva srpska varijanta makedonskog kokoreca koji se sprema u saftu, za razliku od grckog i turskog koji se pece u rerni ili na otvorenoj vatri pored jagnjeta na raznju.cijena sitnica, 350 din.

Posted

Gde ima dimljenih crevaca za poneti? Fastfud varijanta?Hvala!

Posted

poslednji put primeceni u mesari lence kalenic, doduse pre vise nedelja

Posted
Gde ima dimljenih crevaca za poneti? Fastfud varijanta?Hvala!
verovao ili ne, ima i za doneti. vidi pod Gedzine zvakemene kad iznerviraju na poslu bas, ja porucim. posle sve moze da saceka sutra, nista vise nije hitno, kancelarija sablasno prazna..
Posted
verovao ili ne, ima i za doneti. vidi pod Gedzine zvakemene kad iznerviraju na poslu bas, ja porucim. posle sve moze da saceka sutra, nista vise nije hitno, kancelarija sablasno prazna..
hehehh nego... super im je moto: "jesti ili se prejesti pitanje je sad :Dhvala za link!
Posted

Fala gazo i zajceve! Cim probam, pisem utiske!