Quizmaster Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Kad smo već kod pekara, kada ste u užem centru, greota je ne navratiti do Čarlija pored bioskopa Balkan, i to pre 14h. Nenadjebive pogajzle sa čvarcima, kao i neke druge stvari, kao i najbrže prodavačice na svetu.Slučajno sam prolazio pored pekare i probao te hvaljene pogačice s čvarcima... Sledeći put ću uzeti tri za odmah i još pet za poneti u Novi Sad
Ground Control Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 u hleb i kifle sve ima ukus na bajato, osim fiti peciva i puza sa suvim grozdjem. dobro, dobro, ima i to ukus na bajato, ali mi se te dve stvari svidjaju.e a sad nesto ozbiljno: na uglu bezanijske i svetosavske mislim, u zemunu, ima jedna grozna pekara, daklem, nije sredjivana od kad je napravljena pre jedno 82 godine. e tu ima najbolji burek u gradu. tacnije, od tog njihovog bureka je jos bolja njihova sarajevska pita. jedes i ne verujes.
Lucia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Roggenart ima novu prodavnicu u blizini Kalenića, preko puta Čuburskog parka u Maksima Gorkog. Možda je nekom ova lokacija bliža od one kod Cvetnog trga. Ne znam da li još negde imaju prodavnicu.
luba Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 tek juce otkrila, posto mi vero nije blizu, super nezdravi hleb, zove se seljacki. skoro na ivici da ne idem u vozdovacku pekaru po hleb iz furune.
dig_chohano Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 E, krko baš taj seljački kod babe pre neki dan uz gudu i pekarski krompir, odličan je. Pre svega bih pohvalio njegov kapacitet upijanja moče, da je bilo tog leba kad sam bio redar u osnovnoj kurac bih brisao tablu smrdljivim sunđerom.
Isis Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 u hleb i kifle sve ima ukus na bajato, osim fiti peciva i puza sa suvim grozdjem. dobro, dobro, ima i to ukus na bajato, ali mi se te dve stvari svidjaju.e a sad nesto ozbiljno: na uglu bezanijske i svetosavske mislim, u zemunu, ima jedna grozna pekara, daklem, nije sredjivana od kad je napravljena pre jedno 82 godine. e tu ima najbolji burek u gradu. tacnije, od tog njihovog bureka je jos bolja njihova sarajevska pita. jedes i ne verujes.to bi onda bio trajkovic. od ostalih u bezanijskoj, petrovic nije na cosku, a kale tj. kalevski nije nesredjivan.
luba Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 E, krko baš taj seljački kod babe pre neki dan uz gudu i pekarski krompir, odličan je. Pre svega bih pohvalio njegov kapacitet upijanja moče, da je bilo tog leba kad sam bio redar u osnovnoj kurac bih brisao tablu smrdljivim sunđerom.ja bogami juce sabila pola uz jednu gavrilovic narandzastu i jogurtic. i sve bilo ko nekad. (a od sredine mozes lepe loptice da pravis, onako fino poluzive).bio i neki neobicni baget, ali me bilo sramota da kupujem deset lebova odjednom. moracu cesce da se setam do veroa.(e, da, dobili su ponovo novu turu dalekoistocnih zacina, nudli, sosova itd)
dig_chohano Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 ja bogami juce sabila pola uz jednu gavrilovic narandzastu i jogurtic. i sve bilo ko nekad. (a od sredine mozes lepe loptice da pravis, onako fino poluzive).Mislim da uz taj lebac najbolje ide Ne volim paštete, al ova jebe kevu. Plus jogurt kravica i sveža paprika i paradajz.
Skipping Girl Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Molim moderatora da zakljuca pristup ovom topicu za sve koji se loguju van majchice.Sad sam morala da zovem bakutu da unapred narucim pogaje sa cvarcima i ruzice u rucnoj izradi da me cekaju krajem septembra.Odo da zavijam burek sama...
MaryPoppins Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ja bogami juce sabila pola uz jednu gavrilovic narandzastu i jogurtic. i sve bilo ko nekad. (a od sredine mozes lepe loptice da pravis, onako fino poluzive).bio i neki neobicni baget, ali me bilo sramota da kupujem deset lebova odjednom. moracu cesce da se setam do veroa.(e, da, dobili su ponovo novu turu dalekoistocnih zacina, nudli, sosova itd)uuu, to! trolujem, al od radosti, pošto dugo nisu imali i bila sam baš ljuta na njih zbog toga. klasična kulovska fora, navuku te na asortiman i onda prestanu da nabavljaju. moraću ponovo da se pomirim sa veroom.
gospa buba Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 e a sad nesto ozbiljno: na uglu bezanijske i svetosavske mislim, u zemunu, ima jedna grozna pekara, daklem, nije sredjivana od kad je napravljena pre jedno 82 godine. e tu ima najbolji burek u gradu. tacnije, od tog njihovog bureka je jos bolja njihova sarajevska pita. jedes i ne verujes.uh. oni su nekad imali razani hleb da umresh. istina pre 15 godina, al ko zna...
Feindouno Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ^ na toj adresi je pekara "Dimitrije". Sve odgovara opisu sem bureka koji je sasvim obican.
halloween Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 (edited) Vidim da niko nije pomenuo pekaru "Kirćanski" u Bul. kralja Aleksandra, malo ispod kafane Lipov lad. Sve je izvrsno, mada ja uglavnom kupujem kifle i kuvani đevrek. Ispred njih je samo Čarli. Ipak, ovo nisu nove pekare...U H&K uđem kad moram. Primetila sam da su na početku stavljali polutke voća u voćne korpice što stave u izlog. Kad je krenula prodaja i ljudi se navukli, počeli su da ih seku onim seckalom za kuvana jaja ili tako nečim. Edited August 27, 2009 by halloween
pacey defender Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 (edited) beshe 5min do devet a meni trebao hleb. i jedino sto je ostalo na rafu, a da nije stvrdnuti obican hleb, beshe onaj tost "hleb i kifle" hleb. nakon dva dana jebitacno je svez, naravno sve prirodno, ali svaki slajs ima posred neku rupu. nemos semdvich napraviti nikako.sto se kaze ,lep a beskoristan, kao kianu rivs. Edited August 28, 2009 by pacey defender
Recommended Posts