Jump to content
IGNORED

Skraćetice

расејан

Recommended Posts

Posted

Ово је испало из једног разговора:

Мени је и данас нормално да скраћенице изговарам - не есесесер, него ссср. Једино тамо где она постане реч - теве, цека... али и даље не кажем баш често деведе (или, како чујем, дивиди - по новосрпском)(отварам тему за ово!), чешће кажем двд.
Па... како изговарате те скр.?
Posted

Sada izgovaram na glas, pa ne mogu da odlučim da li izgovaram dividi ili devede ... ali ipak glasao za ovo prvo. A inače, i uvek kažem CCCP, a ne eseseser , mada ne pamtim kada sam to stvarno i rekao.

Posted

Dividi sasma bez sumnje, čak i onih dva promila vremena kad ima neko na jezikomet da razume moj srpski.

Posted

Pa kad se ve-ce piše i kaže ve-ce... ^_^

Posted

У ствари је почело око ике(ј?)е, тј како се код нас каже ИКЕА. Ја је читам како пише, као што смо некад говорили нивеа (једино ми је е наглашено, дакле други а не први слог). Као идеја без ј.Како изговарамо... ЦИА, УН, кг, цм...? Ако може да ми се прогледа мало кроз прсте(ц)(ака ?), ал' стварно нисам у току са скраћеницама у моди тамо(тм). Мора да има бољих примера од ових.

Posted

Pa BBC je zvanično Bi-Bi-Si...

Posted (edited)

dividi, eseseser...

Edited by Nesh
Posted

Ди-ви-ди.(Али: це-де и де-ве-де :Q))

Posted
У ствари је почело око ике(ј?)
Misliš Ajkije, šinko? -_-
Posted

dividiOdredjeni trecegeneracijski clanovi moje porodice za dividijeve kazu krugovi. -_-

Posted

Цоол. Onda ti možeš da kažeš: "Ne dirajte moje krugove." :D

Posted
Цоол. Onda ti možeš da kažeš: "Ne dirajte moje krugove." :D
Because you may leave a personal touch and then CSI will get you.