расејан Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ово је испало из једног разговора: Мени је и данас нормално да скраћенице изговарам - не есесесер, него ссср. Једино тамо где она постане реч - теве, цека... али и даље не кажем баш често деведе (или, како чујем, дивиди - по новосрпском)(отварам тему за ово!), чешће кажем двд.Па... како изговарате те скр.?
Lezilebovich Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Sada izgovaram na glas, pa ne mogu da odlučim da li izgovaram dividi ili devede ... ali ipak glasao za ovo prvo. A inače, i uvek kažem CCCP, a ne eseseser , mada ne pamtim kada sam to stvarno i rekao.
bus Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Dividi sasma bez sumnje, čak i onih dva promila vremena kad ima neko na jezikomet da razume moj srpski.
FranziskaKafka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Pa kad se ve-ce piše i kaže ve-ce... ^_^
расејан Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 У ствари је почело око ике(ј?)е, тј како се код нас каже ИКЕА. Ја је читам како пише, као што смо некад говорили нивеа (једино ми је е наглашено, дакле други а не први слог). Као идеја без ј.Како изговарамо... ЦИА, УН, кг, цм...? Ако може да ми се прогледа мало кроз прсте(ц)(ака ?), ал' стварно нисам у току са скраћеницама у моди тамо(тм). Мора да има бољих примера од ових.
Nesh Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 (edited) dividi, eseseser... Edited January 29, 2009 by Nesh
bus Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 У ствари је почело око ике(ј?)Misliš Ajkije, šinko? -_-
Ulven Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 dividiOdredjeni trecegeneracijski clanovi moje porodice za dividijeve kazu krugovi. -_-
bus Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Цоол. Onda ti možeš da kažeš: "Ne dirajte moje krugove." :D
расејан Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Цоол. Onda ti možeš da kažeš: "Ne dirajte moje krugove." :DBecause you may leave a personal touch and then CSI will get you.
Recommended Posts