Indy Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Nešto stvarno izuzetno, ili vrhunski marketing BS... odlučite sami :D This 'ethereal' wine will set you back $168,000 ... a bottleMARK HAWTHORNEJune 29, 2012 - 1:58PMForget Grange, there's a new flagship in the Penfold's range — a cabernet sauvignon that costs an astonishing $168,000 per bottle.Just a dozen 750ml ''ampoules'' of the 2004 Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon have been released by the winemaker, each one encased in a hand-blown glass sculpture designed by Nick Mount and created by glassblower Ray Leake.Suspended in a Jarrah cabinet, the plumb-bob of rare wine is decorated with precious metals."Behind every Penfolds wine is the joy, energy, research and science that shapes it,'' said chief winemaker Peter Gago.''The ampoule project is typical of the pioneering philosophy behind Penfolds winemaking evolution. The collaboration with South Australia's finest artists has been a fitting tribute for one of South Australia's finest wines."According to Penfolds, Penfolds 2004 Block 42 is a single-vineyard wine that is only released in the best vintages.''It is produced from the oldest continuously-producing Cabernet Sauvignon vines in the world,'' stated the company.The 10-acre Block 423 vineyard was planted in the mid-1880s. It is located on the edge of the famous Kalimna property in the Barossa Valley, about 60 kilometres north of Adelaide.Last year US wine critic James Suckling gave the wine a perfect score of 100 points.''There is something really magical about the 2004 Block 42 Kalimna Cabernet,'' said Gago.''It has an ethereal dimension and a saturated blackness on the palate, it's extraordinarily perfumed with layer upon layer of flavour.'' Decanter
Indy Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Ja sam odlučio da kad na lotu dobijem 100 miliona dolara, ima da pravim žurku na kojoj će samo to da se pije. Ima da potrošim ceo dobitak do ujutro. :D
banatjanin Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 seljačka, obična madera. trešnje, kandirano voće, suvo grožđe, orasi, orasi. poluslatka, 19 alkohol. taman da me opali, da zaspim, da zaboravim.istina, imam onu manju bocu, half. mada, možda bolje i to da sklonim sa topika, možda dabović naiđe, pa ostanem i bez nje
aram Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 možda bolje i to da sklonim sa topika, možda dabović naiđe, pa ostanem i bez nje du not vori, dabovic je zauzet oko kloake.
dragance Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 U svetu globalnog otopljavanja ima 1 cool mesto, toliko cool da ce i ostati cool, zadugo. Na samoj juznoj granici uspesnog gajenja loze je Central Otago, Novi Zeland. Tamo je i Sam 'Jurassic Park' Neill, koji je i na twitteru (gde mi je upravo postao 112-ti pratilac ). Bavi se burgundcem crnim.Na moje prijatno iznenadjenje vina nisu u kategoriji izuzetno skupih, cena im je prilicno standardna za Central Otago Pinot Noir, a recenzje kazu i da je vino takvo (sto bih voleo da proverim;)).Jao, tek sad ovo primetih, nisam odavno zasao u ovaj deo foruma. Druze indy, Central Otago je veoma interesantan region, narocito za Pinot Noir. Tvoj pratilac ima interesantno vino, u pravu si. Ali region ima dva potpuno razlicita stila burgundca. Jedan je jaci, fruity style, veoma aromatican i totalno new world style, kao npr Felton Road, Mt Difficulty, Roaring Meg (Mt Diff label), Wooing Tree, Gibston Valley. Rockburn i Chard Farm (gde je jedna devojka, koja je svoj prvi posao posle skole imala kod mene, bila winemaker ), a ovo je na potezu Cromwell > Queenstown. Drugi stil je onaj, po meni, mnogo elegantniji i subtle, koji se uzgaja u okolini Lake Wanaka, a najbolji primer je Rippon Estate. Sinoc upravo sebi i dragoj priustih 2009, cena NZ$79, ali vredelo je svakog dolara.Sa zadovoljstvom ti saljem primerak iz Central Otago, ukljucujuci i Sam Neill stuff (two paddocks, felton road, etc) :)
Lancia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 u cetvrtak ce se snimati drugi deo filma Sideways na ovim tackama Lanzarota jedno tricetiri dana:Giamatti je zauzet, pa moram ja¡hik!
sandine Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Delhaize otvorio u Makedonskoj 24 vinoteku Vinograd.Pazario portuglasko crno Quinta do Espirito Santo 2010(srebro od Decantera 2011) za neverovatnih 420 din :oInace ovo kao i vecina vina u toj vinoteci uvozi direktno Delhaiz,sto mozda objasnjava cenu.Pogledati sajt http://nl.delhaizewineworld.com/ i videti sta ce,nadam se,poceti dolaziti narednih meseci ;)
Lancia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 moscatel iz vinarije Stratvs sa Lanzarota proglasen za najbolji na svetu.pravi eliksir. a i cena je bogovska 45 evara.
*edited by mod Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Za neku polu-posebnu priliku u onom fensi Merkatoru ispod Beogradjanke pazarih na slepo "Vino iz rezerve gospodina Luisa"Jako, fino i dobro udara uprkos jakoj klopi. Duduk sam za vina ali cini mi se da ovo ostaje dosta dugo na jeziku, gotovo kao da se oseca neki fini talog nakon prvog gutljaja.Cena bese oko 600 kinti a imaju i dobru foru sa malim terminalom koji pomaze oko izbora vina po ceni, regionu, vrsti, hrani, itd...
hefestus Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) Volim sveza pitka vina. Pijem uglavnom belo i to samo uz klopu. Porto se tu ne ubraja, njega pijem posle klope ;) Volim italijanska vina a najlakse/najjeftinije ih nabavim zbog rodbine u Italiji.Sirch (Società Agricola Sirch)Relativno nova vinarija, Nisam probao do sada ikao poznajem dobro vina iz Friulia.100% Friulano (nekadasnji Tocai Friulano) iz roda Sauvignona tj Sauvignon vert poprilicno rasprostranjen po planeti.Sirchovi vinogradi su DOC Friuli Colli Oriental. Slicno takodje odlican Tocai Friulano je iz "susednog" DOCa Collio GorizianoOvo vino je vintage 2010. Sigurno moze jos koju godinu da odlezi, ali je apsolutno ready da sipne kroz grlo. Full-bodied aroma, citrusi poprilicno sveze za razliku od ostalih Tocaia Friulana. (oops od 2007 ne sme da se label kao Tocai rekli Madjari i dobili na sudu).Zlatno zuta boja malo creamy, natural cork, odlican acidity sto ponekada moze da bude problem kod 'severnih' vina.Elem dobio sam 3 flase i danas je zadnja pala za vecerom. Imam jos sjednu flasu Sirch Malvasiae. Ako se neko seca Istarske (Skocjanske) Malvazije, to bi trebalo da bude slicna nota. al ijos ovu nisam probao.Etiketa je brljotina i krajnje unappealing. Kakva omaska! Da nemam dobre dousnike (rodjake) na sourceu ne bih se nikada uhvatio za ovo vino u radnji.Cena; Ne znam, dobio na poklon. Javlja mi se da je oko15e po EU, znatno jeftinije u Italiji verovatno. Za 15e mogu da se porade dobra vina na osnovi Sauvignon vert. Cileanska i Argentinska su takodje pitka.Probao bi od njih jos njihovu Ribollu Giallu, To je light-bodied vince sa vecim acidity koj odlicno ide uz paste sa paradaizom kao osnovom, salate, mladi koziji sir ... Ono sto je meni na meniju uglavnom. Slovenci ovo vino zovu Robola, ima ih nekoliko vrsta po boji (zelena, crvena i zuta). Zelena Robola i nije bas kvalitetna zorta, crvenu nisam probao.http://www.sirchwine.com/ Edited November 9, 2012 by hefestus
yolo Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Ako imas rodbinu tamo, onda ti mogu preporuciti izvanrednu malu vinariju pod imenom Thomas Kitzmüller iz sela (zaseoka) Brazzano pored Cormonsa, pogranicnog sela u goriskim brdima sa italijanske strane (Collio).Njegov Friulano koji kod njega kosta 7.50 je jedan od najboljih koji sam ikada probao, full bodied, pikantno, aromaticno. Za moj trenutni ukus jos je bolji sovinjon blan koji je 7.80, zova na nosu i lakoca i pitkost u grlu. Posto ti je vazan dizajn flase, ovaj je sjajan. Fotka nije najbolja ali je etiketa patinirana, odaje utisak vintage boce.http://www.vinikitzmueller.com/ - mislim samo italijanska i nemacka strana
hefestus Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Nisam probao. Tamo ima preko stotinak ovakvih malih vinarija. DOCs; Collio, Isonso, Goriziano ... je uglanom pod Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc je pitkiji i univerzalniji od Tokajca i Ribbole. Zaboravio sam da dodam da Sirch ne blednduje ni jedno svoje vino. Sto je i hrabro a i neuobicajeno. Obicno vinari imaju deo vinograda sa sortom koja im sluzi za korekciju, boje, acidity ...Nije meni etiketa vazna njima treba da bude vazna. Prosecan wine aficionado treba da promeni 3 jetre da bi se upoznao sa vecinom vina recimo italijanskih, Pored ostalog etiketa je jedan od bitnih faktora kada se odlucuje za nepoznato vino. Mozda Claudija ima dobru dusu ali ko bi to primetio da nema onolike sise.Intresantna vinarija mozes kod njih i da odsednes. Super trend,koristim kad god mogu. Svasta vidis naucis i dozivis. Tu se obicno sluzi i domaca klopica uz njihovo vino naravno. To je za mene uvek wining combination.
Recommended Posts