sandine Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 (edited) Danas kupio u vinoteci kod Marakane:Douro za nekih 970din.Inace za ovo vino sve same reci hvale na blogovima,kao najbolji QPR izmedju portugalskih vina,90 poena od The Wine Spectator itd.Jbg,sad mi zao sto nisam uzeo vise butelja Ali,vraticu se jopet :) Edited December 3, 2011 by sandine
aram Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Ajd nesto za nas dijasporceili sve one koji imaju neki REWE u blizini.vrlo pristojno lagano, vocno vino sa vrlo malo tanina, onako instant vino na akciji za samo 3 evramoj trenutni favorit za svakodnevno pijuckanje
sandine Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 (edited) Nasao na netu novu vinoteku u BGD-u sa ponudom francuskih vina.http://bon-ton.rs/O%20nama%20-%20Vinarija%20BON%20TON.htmlIma neko da je kupovao kod njih? Edited December 4, 2011 by sandine
Indy Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Za ajfoniste (ne znam da li App postoji za druge platforme - proverite): Wine Notes, besplatno. Nije lose. (+) Lako je za koriscenje, nije los interfejs, prepoznaje (neke) bar-kodove na flasama (-) Baza je jos nedovoljno kompletna, mislim da je najpotpunija za USA podrucje, ali eto ja popunjavam sa Down Under strane koliko postizujem.
Indy Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Segura Viudas Brut Reserva Cava (Macabeo* 50%, Parellada 35%, Xarel-lo 15%)Boje bledo zuckaste, nos lagano na slamu, aromom dominira citrus/lajm, izuzetno budi nepca, da ne kazem osvezava*, lepe kiseline i dovoljno tanina da uhvati i drzi lepo trajanje i zavrsnicu koja je na rubu nekog zacina (rekao bih djumbir, ali nije bas). Leeepo. ____* Bureau of Alcohol, Tobacco, and Firearms (BAFT): the word “refreshing” can't be utilized when describing alcohol beverages.
yolo Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 ucinilo mi se da pise "nos lagano na sarmu", kakav bi to bio hit u srbiji.srecna nova godina svima ovde!
Indy Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 ucinilo mi se da pise "nos lagano na sarmu", kakav bi to bio hit u srbiji. :D Nije to skroz bez veze - moja Mrs tvrdi da se ovaj gornji bubbly, uprkos svim logikama, lepo uklapa uz pacije pecenje na podvarku. I meni OK.
Indy Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 U svetu globalnog otopljavanja ima 1 cool mesto, toliko cool da ce i ostati cool, zadugo. Na samoj juznoj granici uspesnog gajenja loze je Central Otago, Novi Zeland. Tamo je i Sam 'Jurassic Park' Neill, koji je i na twitteru (gde mi je upravo postao 112-ti pratilac ). Bavi se burgundcem crnim.Na moje prijatno iznenadjenje vina nisu u kategoriji izuzetno skupih, cena im je prilicno standardna za Central Otago Pinot Noir, a recenzje kazu i da je vino takvo (sto bih voleo da proverim;)).
Lancia Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 sinoc se pilo vrlo dobro vino. pitko i bas bas dobrog ukusa. tu je u rangu 6-7 evra, ako ga ima u Srbiji, topla preporuka:kad ga nestalo, preslo se na:navodno jedno od najprodavanijih vina u Spaniji, meni nije leglo. oporo i resko.
banatjanin Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 ja o ovome na znam šta da pričam. u poslednje vreme sam imao par oduševljavanje vinima, ama Clos Erasmus 2009 je van tih kategorija. Ozbiljno, preozbiljno. Dubok miris, crna karamela, crno i crveno voće... ajde miris, ali u ustima, eksplozija potpuna, puno, sočno, a meko, tanini neopisivi, kao da se ljube sa jezikom (znam, serem, ama... ne znam kako da prepričam), valja se po ustima dugo. mislim, najzaokruženije vino koje sam probao skoro. ulazi mi u top 5 crvenih do sada. da se pamti.region je Priorat, Španija, napravljeno od crvenog grenaša. 15 %alkohola. ocene mu idu od 95 do 100, kako od koga.bru - tal - no. jedno radovanje, sreća u čaši. nisam plaćo, izguglao sam da košta od 150 do 200 $ boca.
kepa Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 (edited) Ja pricam da je Spanija zakon! Niko me ne kapira, jos se ljudi loze na zabare. Imam ja Clos Erasmus 2004, probaj Laurel ako nadjes negde, to je basic vino Daphne Glorian koja pravi Erasmus, ili ja da saljem. Ovo sto si pio je jos mlado, bice jos bolje za 5 godina. Evo par preporuka za Priorat: Ferrer Bobet, Alvaro Palacios, Terram, Clos Galena, Terroir al Limit.... Edited April 7, 2012 by kepa
aram Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 nije vam lose ovo, samo mnogo jeftino <_<evo jedno pristupacnije nama obicnim smrtnicima iz 2005., oko 10 evra. rubin crveno, oseca se liquirizia i biber na prvi gutljaj, a onda nekako u nosu prevlada sumsko voce, prosto vuce da gucnes jos jednom, da proveris. PS: inace, spanci jesu zakon, nema sta.
C žeton Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 (edited) a ko ce ga znati. u d2.0 kosta 1800 din pa bi po toj logici trebalo da je 600 u nabavci ili tu negde. siguran sam da sam ga video da kosta preko 1000 din.Pecorino iz D 2.0 i onaj iz Srpske kuće nisu isti. Mislim da je u Srpskoj kući vinarija Valori ili tako nešto, bela etiketa. U Dijagonali je neki pecorino sa crnom etiketom. Glava boli ko da je 100 kinti u nabavci! :( Nisam ni popio mnogo, a glava mi je pukla. Ne sećam se da sam se odavno ovoliko zlopatio. Jedino od frascatija u Piazzi sam se relativno sjebano osećao, ali to je inače jeftino vino. Edited April 27, 2012 by C žeton
Recommended Posts