Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted
taj roxanich kog si probao, da nije superistrian?
Znas da sam ja probao sve roxaniche :) Cak i neke koji jos nisu flasirani...
Posted
au, sta ovde svasta ima. fala :)
ako treba pomoc, preporuka pisi
Posted (edited)
Znas da sam ja probao sve roxaniche :) Cak i neke koji jos nisu flasirani...
jel si ti bese pisao negde o poseti vinariji?roxanich je tezak vinski snob ali vrlo cenim i postujem beskompromisnost nastupa a pre svega pravilno tempiranje trenutka kada ce da pusti neko vino na trziste koje je kao sto znamo rak rana srbije. on ima dovoljno kapitala u rukuma da nece pustiti "zeleno" vino kome treba jos vremena da sazri i dosegne zrelost za uzivanje u casi. ne znam kakva je sada situacija ali on je do skora imao cini mi se najmladju godinu 2006. na trzistu. a tako moze da diktira i cene koje to kompenzuju.istra nije narocito fantasticno podneblje za crna vina, mozda i jeste ali su rezultati bili prosecni. mislim da je roxanich jedan od prvih koji menja tu predrasudu. ja i dalje po defaultu ne volim narocito teran ali mislim da roxanich ima odlican merlot dok je superistrian fantasticna kupaza koja je toliko puna karaktera i jaka da je stvarno za posebne prilike.roxanich i clai za mene dominiraju u istri sa crvenim vinima. njihove malvazije su vrlo neortodoksne i tesko da se mogu porediti sa drugima, ali za crveno nemaju konkurenta. Edited by gazza1
Posted

Ja, ima sigurno dve godine ako ne i vise.Inace, ja sam dao kontakt Dekiju iz pominjane vinoteke "preko puta Marakane pa malo iznad", nikako da zapamtim kako se zove :D Naravno, snasao bi se on i bez mene ali sam mu ja nabacio kao ideju i odneo mislim jednu malvaziju da proba. Ok, cena je takva kakva je :( Na zalost ove godine nisam jos bio u Istri pa ih nisam posetio a i zalahe su otisle (mislim na licne) tokom leta ali kao sto sam jos onda obecao cim budem imao neku ljudsku kolicinu mozemo organizovati degustaciju a mozda bi i Deki ucestvovao... videcemo.Vlasnik jeste vinski snob ali bih i ja vrlo rado bio da sam na njegovom mestu. Kao sto sam i pre pisao nijedno flasirano vino nije provelo manje od 3 godine u novom buretu, vrlo se pazi kakva je berba i sta se flasira, ne postoji linija tzv. "entry wine" vec su sva vrhunska. Crvena stvarno sjajna posebno berbe 2005. i 2006. Ova 2007. sto ima u vinoteci kod nas je po mom misljenju slabija ali ce zato 2008. i 2009. biti opet sjajne (na osnovu onoga sto sam probao u podrumu). Takodje su imali vrlo ogranicenu kolicinu muskata koji je bio fantastican, ne znam da li ga uopste ima u prodaji. U svakom slucaju merlot, caberne i super istrijan su odlicni mada se meni svidja i teran 2006.I dalje imam sve te boce (mada prazne) i nikako da ih slikam i okacim u slucaju da nekoga zanima. Mislim da ce i ove godine biti na Salonu vina u Hajatu a decembar je blizu pa ce biti prilike da se probaju nove berbe.

Posted
tarapacavarietalsauvign.jpgsinoc probao Sauvignon Blanc 2010 iz Cilea, samo 7.5 CHF u radnji, da ne ispadne da samo pijem skupa vinacitrusi (lime), nektarina na nosu, pitko, lepe kiseline, svezina odlicna, na paleu slicno kao i na nosu, citrusi dominiraju, lepa zavrsnica, ima i malo putera na ukusu, na kraju za te pare odlicno vino za svaki dan
Posted
...pridruzio italijanski pecorino iz abruzza, ne pitajte me za podrum ili slicno, video sam ga samo u 1 vinariji u beogradu - na Nbg prekoputa Hypo banke u Bul Z.Dj, 1200 din (tako da je bolji biz da se pije u dijagonali za 1800) i siguran sam da je jedini pecorino koji moze da se kupi u bgd....
nisam video drugog pecorina ovde, i ima ga i u Srpskoj kuci vina, ne mogu da se zakunem, delovalo mi je da je jeftiniji.
Posted

a ko ce ga znati. u d2.0 kosta 1800 din pa bi po toj logici trebalo da je 600 u nabavci ili tu negde. siguran sam da sam ga video da kosta preko 1000 din.

Posted
33vyvsh.jpglepo vino, ima punocu, oporo bas koliko treba, snazno, standardni sandjoveze, bar prema mom iskustvu, a i omogucava da se baci pogled na forum bez tezih posledica ^_^tip vina koji volim, safe bet.+sto bi rek`o dragi miodrag zec:
Ne može da vino uvezeno iz Čilea bude jeftinije nego ovo proizvedeno u Krnjevu.
Posted

ama sam se ove godine razočarao dostupnim mladim vinima baš. Mačak debelo podbacio sa portugizerom, Luj Maksov novi božole treš ko i uvek. i juče nabasam u metrou na Žorža Dibefa i njegov Nuvo. brate...ko voli, ludilo. sinoć uz bri, fetu i belu kobaju - zima u svom najboljem izdanju.Božolejčić je ko da si u čašu nacedio ringlova, pa zalio otopljenim Rumenkom, kanuo malo kevinog soka od višanja i naseckao haribo bombone. dobra kiselina, baš hrskavo, nije bljantav kako umeju da budu, nego i lepa struktura, jasna taninska linija... ma desetka. ovo ću da cevčim do nove godine.

Posted (edited)
ama sam se ove godine razočarao dostupnim mladim vinima baš. Mačak debelo podbacio sa portugizerom, Luj Maksov novi božole treš ko i uvek. i juče nabasam u metrou na Žorža Dibefa i njegov Nuvo. brate...ko voli, ludilo. sinoć uz bri, fetu i belu kobaju - zima u svom najboljem izdanju.Božolejčić je ko da si u čašu nacedio ringlova, pa zalio otopljenim Rumenkom, kanuo malo kevinog soka od višanja i naseckao haribo bombone. dobra kiselina, baš hrskavo, nije bljantav kako umeju da budu, nego i lepa struktura, jasna taninska linija... ma desetka. ovo ću da cevčim do nove godine.
Njegovi Bozolei su najposteniji, ono sto se kaze best value for money. Ja ovde pazarim neke njegove isto, jedan je 4.50 CHF a drugi 9 CHF. Edited by kepa
Posted
Luj Maksov novi božole treš ko i uvek.
nijedno vino nije treš, taj izraz se ne koristi, osim ako nije baš sa manama i greškama. i LM nuvo nije svake godine slab. kao i mnogo drugih vina.mea culpa. mea maxima culpa. ispravljam se. -_-