Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

@indy Jia Bei Lan cabernet iz 2009?kazi da jeste, posto ga imam u lokalnom cajniz supermarketu :)

Posted

mene zanima malo vise o sauternesu (lenja sam, znam), odnosno, za lokalne, da li ga ima u beogradu i gde tacno?naime, malo je reci da me je veoma prijatno iznenadilo, s obzirom na to da inace apsolutno ignorisem postojanje dezertnih vina. kapiram da je i sir odigrao svoje, ali je u pitanju prakticno bio zestok skok sa apsolutnog gadjenja na slatka vina, pa sam sklona tome da revidiram ponasanje:B:

Posted
@indy Jia Bei Lan cabernet iz 2009?kazi da jeste, posto ga imam u lokalnom cajniz supermarketu :)
Jeste! Pisi kako ti se svidja.
apsolutno ignorisem postojanje dezertnih vina
Tako sam i ja mislio dok me put nije doveo u zapadnu Loaru i dok se nisam susreo sa Quarts de Chaume. Bio sam oduzet koje je to cudo. U stvari mislim da jos nisam nista lepse probao (ne samo od vina, nego bilo cega). E, da, novost je da je sada Quarts de Chaume proglasen za grand cru.A da guram malo i lokalnu robu, ima tamo negde u Evropi (samo je skupo) De Bortoli Noble One. Vrlo lepo, svidelo se i Francuzima kojima sam ga servisirao.Château d'Yquem nisam nikad probao... cim dobijem na lotou, pisacu.
Posted
ne kacis ni za koga, ali ovaj tekst jeste pisao vinski snob. pricing vina je iskljucivo u dimenziji - prodaj za najvise koliko mozes da izvuces - tako da je racionalno razmisljanje o troskovima besmisleno. ono sto bih stvarno voleo da znam je proizvodna cena kasiljera na izlazu iz fabrike. ako je veca od $0.50, pojescu flasu. sto ga ne sprecava da kosta 9E u srbiji.
Apsolutno tacno (mada se ja i onako u svemu slazem sa gazzom). Takvih primera ima dosta. Kod nas je kasiljero vec par godina vrlo popularan tako da kada u nekim klubovima pitam sta imaju od vina konobar vrlo cesto kaze Kasiljero i tu stane posto ocekuje da se odusevim tom ponudom a kada pitam sta jos ima onda pocne da me cudno gleda kao nekoga ko se mangupira a u stvari nema pojma. Vidim da je Kruela presla sa carigrada na Jelic :D To za sotern ce gaza bolje da ti objasni, verujem da verovatno ima negde u BG da se pazari s tim da je cena sigurno visoka.
Posted (edited)
Kod nas je kasiljero vec par godina vrlo popularan tako da kada u nekim klubovima pitam sta imaju od vina konobar vrlo cesto kaze Kasiljero i tu stane posto ocekuje da se odusevim tom ponudom a kada pitam sta jos ima onda pocne da me cudno gleda kao nekoga ko se mangupira a u stvari nema pojma. Vidim da je Kruela presla sa carigrada na Jelic :D To za sotern ce gaza bolje da ti objasni, verujem da verovatno ima negde u BG da se pazari s tim da je cena sigurno visoka.
ovde su ukus, stil i stav izuzeci: ovce ce da bleje na sve sto im se agresivno plasira; nema ti sta da biras i izvoljevas, pijes/jedes ono sto ti ponude <_<. da ne bude zabune, kasiljero nisam pila, pa be bih da sudim. kad mi naleti probacu ga.a kruela kad predje na jelica, ocekujte neku fatalnu globalnu katastrofu :lol:1 je carigrad, za svaki bih slucaj napomenula. porediti njega i bilo sta jelicevo je isto kao porediti trabanta i jaguara. i ne samo jelicevo...medjutim, nije zgoreg ukazati na:Prokupac.jpgivanovicev prokupac. nema mane (sve same vrline):heart:izvinjavam se za trolovanje stranih vina domacim ^_^p.s. o Château d'Yquemu potpuno isto razmisljamo!:lolol: Edited by Cruella De Ville
Posted
Jeste! Pisi kako ti se svidja.
budem, od ponedeljka, cim otvore prodavnicu. bas mi je zapalo za oko, sva ostala kineska vina su do 4-5 evra, ovo je 14,50 <_<al' jebe me radoznalost, moracu da se isprsim :D
Posted
1 je carigrad, za svaki bih slucaj napomenula. porediti njega i bilo sta jelicevo je isto kao porediti trabanta i jaguara. i ne samo jelicevo...
I ja sam ljubitelj Carigrada, kako barikiranog, tako i onog koji nije. E sada, ne bih bas rekao da je Jelic trabant :D jeste preskup ali pre godinu dana sam nosio par boca u Istru kod nekih njihovih vinara i njima se iskreno svideo, bez podilazenja. Ne znam kakve su mu novije berbe.
Posted

Uzivajuci citajuci postove o vinu na PPP forumu,odlucih da se i ja "ubacim". :) Posto odlazim cesce u Zagreb,imam prilike da u vinotekama kupim nesto buteljica spanskih i hrvatskih vina.E sada sam na slatkim mukama, sta prvo "naceti"?Molim za sugestije,cenjene vinopije.481000.jpgPlavac Visdubokovic.jpgDubokovic 2718,Hvarcruor-2006_10001705.jpgCruor 2006,PrioratCastillo-de-Perelada-5-Fincas-Reserva-2005.jpgPERELADA 5 FINCAS RESERVA 2005,Emporda

Posted (edited)

Ja bih prvo Hvar, ne znam zasto :lol: pa onda Vis pa onda spance da uporedis sa prethodna dva.*mada znam... nikada nisam probao vino s Hvara i tamo sam letovao kada sam bio mali (a tada jos nisam pio vino)

Edited by LukaLaban
Posted (edited)

nista od prikazanog nisam pila, pa ne znam.ali kod mene uvek istra ima prednost /dalmatincima generalno pristupam s rezervom, a kad su vina u pitanju, podsecaju na srbe-shvatite ovo kako god zelite :D/, a i nekako je vreme idealno za teran.moracu da se povedem za sopstvenom preporukom ^_^

Edited by Cruella De Ville
Posted (edited)

imate (beogradjani) ovog vikenda u onoj vinoteci "pleasure & wine" preko puta zvezdinog stadiona u bul.jna pa jos malo povise akciju 3 za 2 za dvadesetih odabranih boca. ja se natankirao za par meseci, izasao sa 36 boca, uzeo svega, kremena 2008 (aktuelni favorit u domacoj value for money kategoriji), trapanove malvazije, jankove smederevke, grcke samene (vrlo zanimljivo vino, tamjanika na nosu, sovinjon u ustima)... ima i mnogo boljih od ovoga (movia, itd), ja sam gadjao svakodnevnu kategoriju.inace sam sinoc posle 100 godina probao aurelius, ubite me ako oni u to vino ne dodaju arome za kolace iz onih malih bocicaedit - apropo tih hrvata gore, ostavi taj plavac vis za kraj, ja sam bio neimpresioniran....

Edited by gazza1
Posted
imate (beogradjani) ovog vikenda u onoj vinoteci "pleasure & wine" preko puta zvezdinog stadiona u bul.jna pa jos malo povise akciju 3 za 2 za dvadesetih odabranih boca. ja se natankirao za par meseci, izasao sa 36 boca, uzeo svega, kremena 2008 (aktuelni favorit u domacoj value for money kategoriji), trapanove malvazije, jankove smederevke, grcke samene (vrlo zanimljivo vino, tamjanika na nosu, sovinjon u ustima)... ima i mnogo boljih od ovoga (movia, itd), ja sam gadjao svakodnevnu kategoriju.inace sam sinoc posle 100 godina probao aurelius, ubite me ako oni u to vino ne dodaju arome za kolace iz onih malih bocicaedit - apropo tih hrvata gore, ostavi taj plavac vis za kraj, ja sam bio neimpresioniran....
Koliko si platio taj Kremen 2008?Ja sam nasao u WineArt-u u Visnjicevoj za 670 dindzi(kupio prosle subote).
Posted

pa to je regularno odlicna tj stara cena, normalno je oko 750 kinti s tim sto su sad imali kremen na ponudi 3 boce za 2. doduse, mi smo izneli 7 kartona iz radnje, sumnjam da je nesto ostalo.... za 650 din ima u onim kioscima sa alkoholom na kalenic pijaci.

Posted
pa to je regularno odlicna tj stara cena, normalno je oko 750 kinti s tim sto su sad imali kremen na ponudi 3 boce za 2. doduse, mi smo izneli 7 kartona iz radnje, sumnjam da je nesto ostalo.... za 650 din ima u onim kioscima sa alkoholom na kalenic pijaci.
Da nisi mozda vidio koliko im kostaju italijanski crnjaci sa juga(Campania,Puglia,Sicilia) :P
Posted
Da nisi mozda vidio koliko im kostaju italijanski crnjaci sa juga(Campania,Puglia,Sicilia) :P
Zimus je bio dobar Primitivo, mislim da je bio oko 900 rsd. Nadam se da ga ima jos pa da popunim zalihe pred zimu.