Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted
Ne znam trenutno, nema nista interesantno iz Rioje dole kod nas. Predji na Riberu! Ili da ja donesem nesto kad budem dolazioZaboravio sam imas odlicno belo vino iz Spanije Basa od Telmo Rodrigeza 850 kinti, nema greske.
Basu sam pio, vino je ekstra,toliko mineralno i cisto da nemam reci,vrh za te pare. A sto se tice ribiere del duero,prelazim cim dozvole financije. :) Hvala na preporuci.
Posted (edited)
u veru je akcija: kupis 1 nazares macabeo i 1 tempranillo i dobijes jos jedan tempranillo.ukupna steta: oko 1000 dinara.na vinima je radio darko ninkovic, poznavalac i gotivan lik
ha ha ha ha!!!!!Kakav humor, radio je da ne kazem sta. To su samo stavili na back label da je kao ucestvovao i Ninkovic. A sto se tice nasih tzv. someliera to je tek posebna i duga prica. Jedan od poslednjih bisera sto sam cuo je da je jedan od someliera iz jednog poznatog Novosadskog restorana rekao kad je video na etiketi TINTO FINO (sto je inace sinonim za Temparanillo u Riberi, kao sto je i Tinta de Toro isto sinonim ali u Toro regiji) da je to nova sorta grozdja, alo majstore sta je s'glavom. To mogu i ja da ti odradim ako hoces kod gomile proizvodjaca vina, sto u Spaniji sto u Italiji. Ako hoces moze da se uradi i posebna etiketa za tebe: Wine by "NAJGORI"; Dedicated to "NAJGORI", "Najgoris selection"... sta god ti padne na pamet i to na glavnu etiketu, samo nadji ko ce da uveze minimum paletu vina (600 do 720 flasa). Ili ako hoces ti da imas kuci da pijes i poklanjas prijateljima. Sa velikim proizvodjacima mozes da dogovoris sta god hoces, nikakav problem, cak moze i sa nekim malim proizvodjacima. Compania de Vinos je uvezla dosta tog vina i zbog toga su stavili to na back label jer je tad Ninkovic radio za njih, kad je posle otisao iz Companie imao je razne komentare za njih, ali da ne zalazimo u sve to.Nazares je nabavna cena ispod evra + dobijes odredjen procenat za promocije, obicno ide oko 10% od uvoza,vinarija ti da gratis vina da imas da delis i promovises, pravis akcije itd. Edited by kepa
Posted

kako rece mica trofrtaljka kad su joj odgovorili na pitanje sta su to silikoni: "covek svakog dana nesto novo sazna"

• 2 weeks later...
Posted

Belgvardo Serrata mazzei,Toskana/oblast marrema,13.5 % alkohola. Vino je odlicno, neka kombinacija Spanske jacine i Italijanske mekoce i balansa. Prvo mu treba pola sata da se otvori, ali ono sto je u flasi je vrh. Miris je zacinsko vocni sa primesama duvana.Na nepcu, prvo pocinje blago sa ukusom visnje,zatim se oseca masivnost,voce,barik,tanini,mesnatost,na kraju sljive i cokolada.Dosta dugo trajanje.Ocena 4/5.Cena je 1400 dindzi.Nije jeftino ali s obzirom kakvo djubre se sve prodaje u vinotekama(i nase i strano),ovo je ekstra. :Hail:

• 2 weeks later...
Posted

1 куриозитет545573-oldest-champagne.jpg546463-oldest-champagne.jpgShipwreck champagne thought to be world's oldest keeps its zest, tasters in Finland say

AFTER nearly two centuries under the Baltic sea, the world's oldest champagne has kept its sparkle and tastes superb, experts have pronounced.The verdict was delivered at a ceremony in Mariehamn, in Finland's Aaland Islands, to sample 168 bottles discovered by divers last July in the wreck of a two-masted Scandinavian schooner between Sweden and Finland.At least three of the bottles were confirmed yesterday to be from the still thriving Veuve Clicquot house and others came from Maison Juglar, which ceased production in 1830.The ship, discovered in 2007 under 50m of water, is believed to have sunk between 1825 and 1830. The wreck also held a number of intact bottles of what is believed to be the world's oldest drinkable beer.
  • 2 weeks later...
Posted

naravno, pa zbog njih,Japanaca i ludih Rusa je ovde u Svici skocila cena tih top vina za 25-30% pa na visesad mi se zbog toga zale ovi nasi odlikasi i bumbari iz Srbije da su im skupa ta top vina, humor :lol::rolf: jadni, bas ih zalim

Posted

pa nije im bilo skupo pre 2-3 godine:)sad kad ih opegla boris da izgrade tajkunski most, nece im ostati ni za peconijev vranac

Posted
pa nije im bilo skupo pre 2-3 godine:)sad kad ih opegla boris da izgrade tajkunski most, nece im ostati ni za peconijev vranac
prosle godine im nije bilo skupo, nego su navalili ko smrt na babu na top vina pa jos ubijaju sa kolicinama tipa daj Masseto 24 flase i to 3 puta tako u toku prosle godineCheval Blanc, Mouton, Lafite, Ornellaia, Sassicaia, Pingus, Vega... kao da ne postoje druga vina na svetu nego samo first grow, supertoskanci i top Spanija
  • 3 weeks later...
Posted

Vrlo vrlo lepo za 1 vreli Christmas down underproductimage_2008.jpgOrlando TrilogyKlasicni Champagne stil.COLOUR Mid straw green. BOUQUET Breadcrust and red currant pinot noir fruit leads creamy and biscuit yeast development. PALATE Elegant and lively fruit flavours are married with creamy yeast characters which carry through to a long clean finish. Good flavour weight and balance.

• 3 weeks later...
Posted

ne razumem se ama baš, pa da pitamdobilo se ovo vino, zanima me je li čemu?aah.jpg

Posted

Ако се не варам, оно је полуслатко...куј шта воли...Било би супер да можемо некако да имамо први пик на ризлинге и разна бела из Алзаса и Рајха, ама сам некако скептичан према боцама које заврше код нас.