Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

juce sam prvi put pila vino iz plasticne kese;tbbe.jpg

Posted

I kakvi su komentari za vino iz baginbox-a? jel cemu ili moze samo za kuvanje. Ponekad i moze da se naleti na neko vino koje je dobro. U Srbiji Vinomond ima belo koje je ok, muskat za leto idealan.

Posted

nije za kuvanje... meni je skroz neobicno ovo pakovanje, insistirala sam na kupovini iz ciste radoznalosti biggrin.gif inace je super, slatko i pitko, nisam primetila razliku..... sva Breitenbach su mi odlicna, ovo mi je apsolutni favorit; http://www.breitenba...s/roadhouse_red

Posted

probao ja sad u nemackoj par tih vina iz kese i neki cab sov je bio nista gori od radovanovicevog i slicnih a kostao je nesto tipa 10E za 5 litara.

• 2 weeks later...
Posted
sledece je nesto sto stize u Srbiju u septembru, mislim da ce mu cena biti izmedju 12-15 eura, znam koja mu je nabavna ali nije u redu da pricam dok ga momci koji rade Baltasar ne uvezuPRUNO 2008, Ribera del Duero, odlicna vinarija koja pravi odlicna vina, momci koji drze imaju dobru viziju znaju sta hoce, ne zele da prave moderna vina vec elegantna, ja mislim da ce stici jos jedno vino od njih iz regije Toro VETUS isto dobro vinonego da se vratimo na PRUNO, kupaza Tempranillo 85% a ima i Cabernea 10% i Merloa 5%, 14,5% alkohola odlicno izbalansirano, dekanter sat vremena i pici, 12 meseci u francuskom hrastutamno crvena boja sa blagim ljubicastim tonovima, na nosu izrazeno bobicasto voce ribizla, kupina, ima i zacina, na ukusu elegantno, pitko, mineralno, razni zacini tamjan, kedar, puno, socno, odlicna duzina, lepa zavrsnica
То ми реци, Балтазар је био одличан.
  • 1 month later...
Posted

monbazillac- pavillon de la catie 2007 je toliko slatko da ne moze da se pije.osim kao aperitiv ko voli.

Posted
juce sam prvi put pila vino iz plasticne kese;tbbe.jpg
khm, da, samo sto kesa treba da ostane u kutiji, izvadi se samo plasticna slavina kroz mali otvor. to je , ovaj , poenta, svrha bag in box pakovanja. dakle, khm..., vreca U kutiji
Posted

Ja reko pilo se nesto pa ima nekih komentara,kad ono nista.Sta se desava? Kriza ili se ne piju vina vise? Ajmo malo nekih novosti, komentara ili zakljucajte temu.

Posted

eo, bas smo juce obisli 1 urban winery pa da prijavim da chu se zbog ovog odrechi svih slatkih vina;mat1k.jpgmat2.jpgHail.gif

• 3 weeks later...
Posted

Probao sam prosle nedelje jedno spansko vino,zove se Darien crianza 2006,13,5% alco,odlezalo godinu dana u burencetu.Vino je srednjeg tela,tamno voce, visnja i sljiva se isticu,naravno vanila i cokolada poticu od barrique.Vino je ekstra izbalansirano i mekano, a da nije sokic od grozdja pokazuju fini tanini koji ostavljaju blagi opori ukus u ustima. Ono sto me je posebno iznenadilo

Posted

Rioja, cist Tempranillo, verovatno odlezao u amerikancu. 2006 koja je cena? Nije neki problem za Spance da izbalansiraju 13.5% alkohola. Treba umeti izbalansirati vino kad ima preko 14% tu vec ima problema.

Posted
Rioja, cist Tempranillo, verovatno odlezao u amerikancu. 2006 koja je cena? Nije neki problem za Spance da izbalansiraju 13.5% alkohola. Treba umeti izbalansirati vino kad ima preko 14% tu vec ima problema.
Jeste americki barik, koliko se secam bar, ali dobro je sto ne nije preterano sa njim, tako da je voce ipak dominantno.Cena je 920 dinara(wonderland u Svetog Save),ali verujem da je malko preterana.Medjutim vino prosto vapije za ranom i ima dosta dugu zavrsnicu.Bolje mi je od nekih rioja u toj kategoriji jer je elegantno.:) Kakva li im je reserva pitam se?
Posted (edited)

cuo sam da su oni uvezli skoro gomilu vina iz Spanije, cene nije toliko strasna kako nasi znaju da se marziraju, ovde kod mene ga nism video znam da je u USA oko 5-6 dolararezervu nisam probao, slabo ja pijem Rioju, ako je i pijem to je uglavnom Malpuesto, Orben, Predicador, La Vendimia vina koja su elegantnija,pitka, odlicno izbalansirana, dosta voca, coko...u poslednje vreme pijem dosta vina iz "egzoticnih" regija Spanije Ekstremadura, Bierzo, Valencia i naravno standardno Ribera i Priorat

Edited by kepa
Posted
cuo sam da su oni uvezli skoro gomilu vina iz Spanije, cene nije toliko strasna kako nasi znaju da se marziraju, ovde kod mene ga nism video znam da je u USA oko 5-6 dolararezervu nisam probao, slabo ja pijem Rioju, ako je i pijem to je uglavnom Malpuesto, Orben, Predicador, La Vendimia vina koja su elegantnija,pitka, odlicno izbalansirana, dosta voca, coko...u poslednje vreme pijem dosta vina iz "egzoticnih" regija Spanije Ekstremadura, Bierzo, Valencia i naravno standardno Ribera i Priorat
Pa dobro ta vina koja si pobrojao su dosta skuplja od ovog kojeg sam pomenuo,koliko sam uspeo da vidim na netu negde su oko 40 dolara i dosta su ozbiljnija,ali za vino koje je do 10 dolara ovo vino darien mi se cini solidno.Jel imas neko spansko rioja vino crno za preporuku a da znas da se moze naci kod nas u BG a da pritom ne kosta boga oca. :)
Posted (edited)

Ne znam trenutno, nema nista interesantno iz Rioje dole kod nas. Predji na Riberu! Ili da ja donesem nesto kad budem dolazioZaboravio sam imas odlicno belo vino iz Spanije Basa od Telmo Rodrigeza 850 kinti, nema greske.

Edited by kepa