Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

da li je moguce da to jos nije prodato? meni se to ne svidja, nervozno, histericno u casi - barik, dosta na ivici corkovanog. al ga nagrdih ali sam pio pre 3 godine poslednji put pa se mozda i u medjuvremenu prosvetilo.

Posted
Signatures 2003, Maison Schroder & Schyler, Bordeaux, 80% merlo i 20% kaberne. Vinodom uvoz. Jel probao ko?
Probo ja jos pre par godina... Sasvim korektan odnos cena/kvalitet, fina kupaza, mislim da je barrique 3,4 meseca... Mislim da mu je sada krajnje vreme da se pije s obzirom na godinu berbe. Postoji i beli Signatures, Souvignon blanc pa ko voli karakteristican miris pomenutog neka proba...
Posted (edited)

@gazza1Bas si ga nagrdio :lol: Mislim da je sada sazreo i izbalansirao u odnosu na pre 2,3 godine...

Edited by LukaLaban
Posted (edited)

Sad vidim da je i Kirwan, sto je Kepa preporucio, isto od ovih "franko-svaburdi". Cena mu je kolko sam zapamtio 2-4 soma.Upravo pijem Signatures i necu vise, eventualno mladje godiste ;) . Trebalo ga je popiti neke ranije godine. Barik slici na nase parketare, i jos uvek je na ivici korka. Jedino nije vise histericno ^_^, sad je braon i ubiveno alkoholom. :( Ne verujem da im je bila namera da bas mnogo stari.Inace je barikirano godinu dana, pola proizvodnje u novim, pola u godinu dana starim buradima. Nadjoh cenu na nekom sajtu 25$.(!)Belo je 70-80 % semijon, ostatak sovinjon.@ Luka & Gazza, zao mi sto ne pih kad i vi, jbga...

Edited by C žeton
Posted

ma kad sam ga ja pio bilo mi je isto za "never again" ocenu tako da ne brininego posetih gallery of taste ove sto uvoze torres, ima par vrlo zanimljivih vina u zoni 500 kinti direktno kod njih, uz nekoliko skupljih (rezerve, 800-900), napunio sam karton (veliki, 12 fl) sa 4-5 vrsta pa cu da javim sta valja - ili su tempranillo ili su kupaze kab sov/tempraniljo.a imaju ponovo i legendarnu esmeraldu za oko 450

Posted (edited)
919.jpgKupih ovo za 2400 u Superveru, al' 2003 godiste i 14,5% alc, cijena je u odnosu na internet vinarije prava sitnica pa nisam mogao da odolim, jedino me buni sto nema tog godista na zvanicnm sajtu i sto su ostala godista 13% alc. U svakom slucaju kad probam javljam utiske, ;)u e-ducanu 71,5 us$ klik Edited by Takanohana
Posted

Signatures je sigurno podbacio a to sto ga jos imaju je jer ga nisu prodali a mislim da ce biti neka novija berba...Sinoc sam pio Kirwan (opet) posle desetak dana i stvarno je sjajan mada je cena preko 4000rsd... U poslednje vreme, od onoga sto sam probao, mogu istaci i Frescobaldi Mormoreto ali i tu je cena preko 5000rsd tako da pod hitno moram da se smirim po tom pitanju :)

Posted

Sinoc otvorio Beaune-Bastion sa velikim ocekivanjima i kako to obicno biva kada su ocekivanja velika, tolika su i razocarenja. Alkohol prosto udara, malo bolje je bilo posle sat vremena u casi ali jos uvek prejak. Ukus vuce na visnju, borovnicu i pred kraj na kozzu(?), ima duzinu, tanini kultivisani, al alkohol.. :(

Posted

Vino mi nije poznato ali mislim, prema godini berbe i jacini, da si mogao da ga ostavis barem 2-3 sata u dekanteru, onda bi se alkohol verovatno smirio...

Posted

gran coronestorresreserva 2005cena: 800 din maloprodaja direktno kod uvoznika (gallery of taste). moze da se nadje u srpskoj kuci vina, branicevska 1.torresgrancoronas.jpgprvo sto mi pada na pamet je: klasika. cabernet sauvignon iz 2005 godine, ispravljen sa malo (15 posto) tempranilja, pristojno barikiran da ispegla ukus do finog somota i unese duvanskih asocijacija ali da vocne note ostanu dominantne: na prvom mestu visnja, sumsko voce, nesto manje sljive. moglo bi cak proci i kao neka malkice jaca, ukusom intenzivnija bordoska varijanta na slepom testu. rekao bih malo jace na kiselinama - otvorio sam ga pre 5 sati i malo vise, dobro dise i lako se pije ali malo se oseca u zelucu, ili sam prosto osetljiv. ako bih morao da se posluzim asocijacijama, rekao bih da je vino vise zimsko za razliku od jeftinijeg sangre del toro koje mislim da zbog lakoce ima malo veci vremenski raspon kada se moze koristiti. realno, pre bih uzeo finca antigua 2005 za 890 din jer je bolje ispeglano, ali je tu negde, dosta blizu. treba na cast uvozniku reci da je domaca cena izvanredna - vino kosta u nemackoj od 12 do 15E u online radnjama, a u pravim i vise. ovde je oko 8E.nazalost domacih vinara, ozbiljan domaci zadatak u ovom rangu cene. nisam siguran da postoji srpski kaberne koji prilazi ni blizu.

Posted

sad sam priklo Novog Bozu Duboeufovog. pitak, fini, lepo tece niz groce

Posted (edited)

na siciliji se pilo (po subjektivnom ukusu, od najboljeg nanize):crvena:benanti rovittelloodlicno, oseca se prah lave u vinukaid syrahnajludji syrah koji sam pio. kao mastilo. rekao bih da ga ljudi ili vole ili mrze.neroblejo gulfivrlo fini nero d'avolaneki tasca d'almerita iz samoposluge za 7 evra.odlicanbela:gorghi tondi kheire grilloneobicno vino, cudna sorta grozdjaduca di salaparuta calanicaodlicno, osvezavajuceleone d'almeritavrlo dobarnecu da davim sa opisima, jer koga zanima moze da procita na linkovima, a ja bih preporucio rovittello i syrah.

Edited by najgori
Posted (edited)
2007psibig.jpgAjde i ja da se oglasim, vidim da se nesto slabo pise u zadnje vremePSI 2007 :thumbup: trece vino bodege DOMINIO DE PINGUS i cuvenog Petera Sissecka :Hail: koji pravi kultni PINGUS kao i FLOR DE PINGUS. Izbacio covek i trece vino kako bi i obicni smrtnici mogli da probaju njegova vina jer je PINGUS oko 500-550 ojra, a FLOR DE PINGUS 80-90 ojra (za ovo jos i moze da se covek otvori) http://www.vinissimus.com/es/bodegas/index.html?id_bodega=pingElem, vino je babaroga. Treba mu vremena da se otvori, jedno 2,5-3 sata u dekanteru ipak je jos mlado ali ima veliki potencijal. Cist Tempranillo 14,5% alkohola, tradicionalna metoda odlezavanje u cementu, starim bacvama i malo u novom bariku.Na nosu dominira borovnica i crna ribizla a oseca se cokolada i kakao. Na nosu je i mineralno. Dosta svezine i mineralnosti na ukusu kao i intenzivno voce pre svega borovnica,ribizla ima i arome cokolade,kakaoa kao i zacina. Duga i postojana zavrsnica,odlican aftertaste. Tanini su jos malo jaci ali je vino ozbiljan potencijal jedno 15-20 godina,vredi ga probati jer i sad je odlicno za pice samo mu treba malo vise vremena da se otvori. Ko ima mogucnosti toplo mu preporucujem da ga ustekuje do 2011-2012 kad ce biti svila. Veoma elegantno i odlicno izbalansirano vino.Nema reci Pera je pravi majstor jedan od najboljih vinara danasnjice. Takodje peporuka FLOR DE PINGUS 2006 ili 2007 kao i HACIENDA MONASTERIO 06 :wub: takodje od Petera. Sa HACIENDOM nema greske ko god je probao odusevio se vinom. Edited by kepa