najgori Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 (edited) Salon vinanajave, preporuke, komentari? Edited December 1, 2009 by najgori
C žeton Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 (edited) Kepo, znaš nešto o ovome: Bodgas Castano, 100% Monastrell, 2005. Oblast Murcia. Vino ima naziv Hecula. Ovde je 10e i hvale se sa 92 boda kod Parkera.edit: iz nekog bloga Edited December 3, 2009 by C žeton
kepa Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Kepo, znaš nešto o ovome: Bodgas Castano, 100% Monastrell, 2005. Oblast Murcia. Vino ima naziv Hecula. Ovde je 10e i hvale se sa 92 boda kod Parkera.edit: iz nekog bloga probao sam to vino kad sam bio u Srbiji, to je Canetov uvozVino je OK koliko se secam, jedino sto nije to za nase trziste, Monastrell kao sorta daje vina jakih kiselina koje kod ovog dominiraju u zavrsnici. Tanini su isto jaci tako da vina generalno nisu pitka,ovo vino ima i dozu gorcine u zavrsnici. Na nosu su herbalna, zacinska ima cokolade ali ta kiselina i gorcina na kraju nije to to. Retko gde ce se naci ok cist Monastrell, uglavnom ga kupaziraju sa Garnachom i Caberneom to vec onda moze da se pije i ima par vina koja su savim dobra kao sto je MIRA, PUERTO SALLINAS, SALLINAS 1237, Les Alcusses, Maduresa...
najgori Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 jel ima neko kontakt distributera dulong vina (bordo i sl.) za srbiju/beograd ?
kepa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 jel ima neko kontakt distributera dulong vina (bordo i sl.) za srbiju/beograd ? to uvozi TIM 99 d.o.o. Beograd, vidi na netu telefone
najgori Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 (edited) hvala lepo :)vrlo mi se dopao chateau lavergne-dulong 2007. toliko da cu da narucim karton :) Edited December 14, 2009 by najgori
kepa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 hvala lepo :)vrlo mi se dopao chateau lavergne-dulong 2007. toliko da cu da narucim karton :)Meni se njihova vina nisu svidela, probao sam ih kad su krenuli sa uvozom i nisu ostavila utisak. Znam da sam ih pio i na ocenjivanju vina za Caffe&Bar pa je posle bila mala prezentacija Dulong vina na kojem je bio i banatjanin (ne znam kakvi su njegovi komentari) i tamo nisu ljudi bili odusevljeni.ne znam koja je cena vina, ali znam da ono sto sam ja probao od Dulonga ne vredi te pareja sam ovde u Zurichu skoro bio na nekoj degustaciji francuskih vina bilo je vina do 150 evrica za flasu. Na mene su najbolji utisak ostavila vina Chateau Faugeres iz St. EmilionaOdlicna vina,value for many najbolji u Francuskoj, 3 vina su 85% Merlo a ostatak je Cabernet Franc 10% i Cabernet Sauvignon 5% dok je prvo vino satoa cist Merloposlao sam i Vladi Zapletu skoro jednu flasu i komentari su bili odlicni
najgori Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 ovo je 500, 600 din i cini mi se da toliko vredi :) ne znam koja je cena vina, ali znam da ono sto sam ja probao od Dulonga ne vredi te pare
kepa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 ovo je 500, 600 din i cini mi se da toliko vredi :)to je ok, za te pare je superja sam pio neka njihova vina od 1200 pa do preko 2000 i ta vina nisu bila za te pare, realno su vredela tako oko 500-700 kintito isto mislim i na Trijumf Noir Aleksandrovic max 550 din
banatjanin Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 ... bila mala prezentacija Dulong vina na kojem je bio i banatjanin (ne znam kakvi su njegovi komentari)isti kao tvoji. samo bi ja bio надрканији pri opisu utisaka. pa bi mi opet rekli da sam snob.
aram Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 (edited) pazi, jedini pravi snob je nadrkani snob. tako da, ne daj se smetati :)edit:pitanje za kepu, jesu i ta Chateau Faugeres od 150 € ili ? Edited December 14, 2009 by aram
kepa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 pazi, jedini pravi snob je nadrkani snob. tako da, ne daj se smetati :)edit:pitanje za kepu, jesu i ta Chateau Faugeres od 150 € ili ?a da zaboravio sam cene, nisu bila od 150 evra, ova su mnogo jeftinijaCap de Faugeres je 14€Haut Faugeres je 20€Chateau Faugeres je 27-30€ zavisno od godinejedino je prvo vino satoa PEBY skuplje ono je oko 70-80 € isto zavisi od godine
C žeton Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Sto se tice ovog monastrela Hecula, za koji sam pitao Kepu, ta odležala varijanta mi je bila malo teška, ali imaju mlađu verziju, mnogo pitkiju i prihvatljiviju, ona je nekih 600 kinti. Probao sam na salonu. Isto Hedonist, na štandu su imali kupažu sanđovezea 60% i sira 40% posto (ne sećam se proizvođača), koja je bila jako zanimljiva, dosta voćkasta. Delovalo mi je da je syrah prepoznatljiviji u ovoj kupaži, nego što je Ckakana syrah, koji sam skoro pio. Mislim da sam kod njih probao još neku kombinaciju sanđoveze- merlo, ali mi je ova sa sira ostala u jačem sećanju.
C žeton Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 (edited) Kombinacija sađoveze-sira je Rocca Delle Macie, Sasyr. Nemaju u radnji, uvalili restoranima. Ova druga kupaža je u stvari sanđoveze-kaberne (nije merlo).Capannelle 50-50, ne mogu reći da me je oduvalo. Da neznam da je 12 soma, reko bih soma najviše . Neznam takve stvari da ocenim... -_- Edited December 17, 2009 by C žeton
Recommended Posts