Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted (edited)

Usput, slična cena, 550 kinti, Malbec, Mendoza, Argentina.Za 750 dinara, otprilike, prvi put sam video nekog Španca, La Tierra De Castilla, Tempranillo, Clearly Organic. Pa ako neko ima iskustva sa ovim vinima, dobro bi došlo.

Edited by C žeton
Posted

U stvari, ja bih ovo trebalo da kacim na domaca vina ;-)Vrlo mladalacki primerak ne bas travastog-Sauv Blanca iz Marlborough-a koji odise pasiflorom, limunom i ogrozdom (moze da se pije nasamo, ali prosto vapije za nekom ribom... a ko ne vapije! Nemam nista pri ruci, pa cu morati da improvizujem losos carpaccio.) Znaci, Burnt Spur 2007 Sauv Blanc.BS_Sauv_Blanc_07.jpg

Posted
600dsc0003.jpgSuvi roze iz Langedoka, Syrah, 2007.Lilihip-voćasto sa u stvari zanimljivom notom taninske oporosti/začina... nije prevashodno osvežavajuće (čemu sam se nadao obzirom da je danas ovde 35 C), ali nije neinteresantno. Meni je sasvim OK otpratilo tandoori piletinu s povrćem.
Posted
arrogant frog....
poznajem ljude, zamalo da im vino bude uvezeno u Srbiju. lepe cene, navojni zatvaraci, solidan kvalitet za ta pare i nadasve zanimljiv nastup na trzistu.taj brend je, cini mi se, najprodavaniji evropski kod tebe?
Posted

Ne znam banatjaninu, nisam više u toku, sad sam samo 1 konzument.Now consuming:Cabernet_Merlot_main.gifCab/Merlot iz Barossa Valley, odlično da sapere 1 T-bone steak (premda na njegovoj web stranici piše "vegan friendly wine"... pfffft; misle naravno na nekorišćenje animalnih produkta u proizvodnji, međutim zaista bi ovo vino odlično išlo uz vegetarijanska jela).Crna ribizla/šljive sa malo ljubišpice na nosu. Stvarno na nepcima ima tamnu čokoladu i kupinu, kao što kažu brošure. Sitnozrni tanini, taman dovoljno, sa 14.5% alkohola. U domenu do 20 aus. dolara (trenutno samo 15) jedno od omiljenijih mi bordo-stil vina ovde, odlična vrednost za novac.

Posted

Znao sam da neće na dobro da izađe kada sam bukvalno iza ćoška od nove adrese otkrio mali vinski podrum, prilično cenjen u Melburnu po izboru ređih etiketa i manjih proizvođača. Pošto su u pitanju fina vina i cene su adekvatne, tako da sam nagrajisao s te strane. 2x nedeljno su degustacije, a distanca od stana je cca 35 m :isuse: ... I've got bad liver and a broken heart...frasergallopcabernetsau.jpgZa prvenca odlučih se za 1 Cab Sav iz divnog Margaret River rejona - probao sam ranije neke finije Cabove odatle, i bili su čudo, pa zato, a plus toga premda nisam čuo za Fraser Gallop malu etiketu, nedavno je njihova berba 2007 osvojila "Decanter trophy for best Australian Bordeaux blend over 10 pounds and international best Bordeaux blend over 10 pounds" (vino je inače jedva preko 10 funti, košta 30 aus dolara, što je prilično lep uspeh, jel' da). Ovo je berba 2004 koja je pri kraju u ovom podrumu, pa rekoh da probam.Buke je spektakularan, sortni do daske, kedrovina i crna ribizla. Na nepcu je srednje dužine, suvo, crna ribizla i zaista elegantni tanini. Francuski barik je fino integrisan i gotovo transparentan (ne dominira). Ono što meni posebno prija u odnosu na konfekciju kojom se uobičajeno napajam je baš 1 bordovski osećaj elegancije i lakoće, bez obzira na snažnih 14% alkohola. Nema kompleksnost vrhunskih Margaret River Cabova, međutim i košta puno manje.----------------Now playing: Nick Cave and The Bad Seeds - John Finn's Wifevia FoxyTunes

• 2 weeks later...
Posted

vidim da se slabo piju stranci pa resih da dodam nesto novoBeaujolais Nouveau 2009 iz podruma Georges Dubeuf - www.duboeuf.compicture0141.th.jpgsta reci klasican bozole, rubin crvena boja sa ljubicastim nijansama na obodu, na mirisu podseca na Varijantu 2004 ali je ukus totalno drugaciji, vino je sveze, pitko, vocno sa lepim kiselinama odlicno za svaki dan, lagano 12,5% alkohola i islo je super uz Emmentaler i Brie dok ga je prsuta poklopilaza 9,90 CHF ili ti 600 kinti je superposle toga se preslo na Cileanca ACRUX 2006 sa interesantnom kupazom 52 % Cabernet Sauvignon,17 % Syrah,13 % Carmenere,12 % Merlot,3 % Petit Verdot, 3 % Malbec acrux.jpgne bas klasican novi svet, 18 meseci u Francuskom i Americkom hrastu i jos 3 meseca u boci, rubin crvena boja na nosu ribizla, borovnica i malo cimeta i vaniletrebalo mu je sta vremena u dekanteru jer je na prvu alkohol izbijao ima ga 14%, posle toga pitko, blagi tanini, vocno, OK za 19 CHF, moze za neku klopu sa mesom, ili lagano pijuckanje uvece uz neke jace cireve tipa Gruyere, Appenzeller, Manchego...

Posted

Kad smo kod božolea, juče je počela prodaja i u Hedonistu (Louis Max). Deluje mi da je bolji nego 2008. 13% alkohola. Flajka je 520 kinti. Nekako mi je prošle godine bio ko sokić, ovaj ko da je božole iz Španije. ^_^

Posted
Kad smo kod božolea, juče je počela prodaja i u Hedonistu (Louis Max). Deluje mi da je bolji nego 2008. 13% alkohola. Flajka je 520 kinti. Nekako mi je prošle godine bio ko sokić, ovaj ko da je božole iz Španije. ^_^
prodjoh sinoc pored objekta za cije postojanje nisam ni znao, u visnjicevoj pri vrhu sa desne strane. imali su taj bozole izreklamiran na ulazu. i bilo je prilicno puno mada bas i nisu neke najreprezentativnije njuske, dosta silikonskog vajba i prateceg sponzorluka. cije je ovo, jel neko bio, valja li cemu?
Posted
prodjoh sinoc pored objekta za cije postojanje nisam ni znao, u visnjicevoj pri vrhu sa desne strane. imali su taj bozole izreklamiran na ulazu. i bilo je prilicno puno mada bas i nisu neke najreprezentativnije njuske, dosta silikonskog vajba i prateceg sponzorluka. cije je ovo, jel neko bio, valja li cemu?
to je novi Wine bar PODRUM, ja mislim da sam pisao nesto o tome ali se ne secamvlasnisci su ok, sto se ekipe tice koja dolazi to ne znam, nisam bio tamo sam zaginuo nedelju dana pre otvaranja, probali smo neka silna vina Babica, neke Francuze, ja doneo neke Spance, Tintor Portugalce... bilo je supervlasnici uvoze Mazzei,Darenberga.... korektni su sa cenama
Posted (edited)

edit: za drugu temu

Edited by banatjanin
Posted
Eto slucajnosti...bas sam sinoc bio tamo jer sam cuo da je izbor prilicno veliki...i nisam pogresio...mesto je potpuno fensi, razna silikonska bulumenta se skuplja ali sam, uz dobro drustvo i vino uspeo da iskuliram :)Ja sam probao casu australijskog sardonea iz Meklaren doline...i nisam pogresio samo je bilo nesto jace vino za moj ukus...Cene su sasvim korektne, moze se uzeti cak i 1/2 case cisto ako treba da se degustira :)
Posted
u visnjicevoj pri vrhu sa desne strane
Wine bar PODRUM
mrmlj.enterijer je prikladan, konobar je bio bas kako treba (ljubazan, strpjiv, predusretljiv, spreman da pomogne i preporuci neagresivno, kako i treba), sto i nije bas cest slucaj u ovom nesretnom gradu; muzika je takodje bila odgovarajuca (lagani dzez), guzve nije srecom bilo valjda jer je bilo popodne (2 gosta na kafi), ali:izbor vina na casu bi morao da bude mnogo veci za mesto koje zeli da bude wine bar.ali pretpostavljam da je to sto oni nude maksimum za ovdasnje uslove, standarde i potrebe - za bolje i nismo.sva tri vina koja sam pila, 2 bela/australija, portugalija/ i rose/toskana/, bila su u najboljem slucaju prosek. imam negde na nekom papiricu zapisano koja su, da ih ne bi ponovila nekom drugom prilikom.hvala, behemote, na tome sto si nam predocio ekipu koja se tamo okuplja, da me vrag slucajno ponovo ne nanese.
Posted (edited)
izbor vina na casu bi morao da bude mnogo veci za mesto koje zeli da bude wine bar.ali pretpostavljam da je to sto oni nude maksimum za ovdasnje uslove, standarde i potrebe - za bolje i nismo.
na čašu toče 32 vina, iz dispenzera, to je za sada najviše u vaskolikoj Majčici. Edited by banatjanin
Posted

Mogu se sloziti da je Podrum sasvim ok vinoteka ako se izuzme ekipa koja zna da bude sastavljena od "najlepsih devojaka i batica", usluga je vrlo dobra, izbor nije bas po mom ukusu ali ok, menadzer vise nego raspolozen da poprica o vinima, enterijer dosta lep mada ja vinoteku vidim kao ususkano, toplo mesto pa mi malo smeta veliki izlog koji bi bio dobar za klub tipa Frida i Iguana koji gledaju na reku... Skoro sam siguran da Barbaresco u Nebojsinoj ima vise od 32 vina na casu a izbor je sigurno raznovrsniji ali sve to nije ni vazno vec sta vam vise prija!