yolo Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 vecaras sam pio neki odlican spanski grenas u guliju. debil se napio pa zaboravio ime, zvuci trivijalno - seticu se uz pomoc brufena sutra ujutro. a sinoc sam pio 2 odlicna vina u zapletu od kojih je jedno remek delo - jermanov vintage. ako se dobro secam vino inace ima najgoru od svih mogucih preporuka - piju ga papa nemac i bono vox (u2) ali na qrac ih nataknem, vino je dojajno. pio i nekog italijana iz san djimidjana od neke nove domace distribucije i ako izuzmemo blagi visak parketarskih radova koji zapravo vrlo prija na ovo iznenadno zaladjenje, i to je isto dojajno. kosta hiljadarkicu u nabavci, dok je jerman bezobrazan.
Cruella De Ville Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 eto, i meni slatko vino da se dopadne, i to veoma. iako je kasna berba, prilicno me zapanjuje slatkoca, s obzirom na poreklo. da je odavde, opkladila bih se u sta god da je u njega sasuto nekoliko ha finalnog prozivoda secerne repe, al posto je nemac u pitanju, sumnjam da je taj slucaj.cenu necu da spominjem, jer to neminovno vodi ka temi: srbijo, maceho <_< mirisljavo i, uprkos seceru, veoma sveze i pitko. bravo!
yolo Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 dobre nemacke berbe su boles mozga. imam jednu flajku od pola litra napravljenu od kasnog rizlinga koji je ostavljen otprilike do mraza na cokotima da se osusi i tek onda nabran. moram samo da smislim povod da je zakoljem.
Cruella De Ville Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 moram samo da smislim povod da je zakoljem. povod je taj sto si ziv!
Musharaf Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 vecaras sam pio neki odlican spanski grenas u guliju. debil se napio pa zaboravio ime, zvuci trivijalno - seticu se uz pomoc brufena sutra ujutro.da nije 'baltasar', gracian, vinas viejas 2006. sasvim solidno. :)
yolo Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 bravo! nikad se ne bih setio a tako trivijalno ime. baltasar:)
C žeton Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 (edited) ... a sinoc sam pio 2 odlicna vina u zapletu od kojih je jedno remek delo - jermanov vintage. ako se dobro secam vino inace ima najgoru od svih mogucih preporuka - piju ga papa nemac i bono vox (u2) ali na qrac ih nataknem, vino je dojajno. ... dok je jerman bezobrazan.Mislim da je Jerman, Vino fino - Roda (tako bese?). Skupo. Vintage Tunina, je bio dobar i pinot grigio. Jos sam neku njegovu kupazu probao i sardone, ali mi ovo prvo ostalo u jacem secanju. Kupaze su mu tipa, sardone, sovinjon, pikolit, rizling, malvazija, tako nekako. Friuli-Venezia Giulia je u pitanju. Edited October 19, 2009 by C žeton
kepa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 bravo! nikad se ne bih setio a tako trivijalno ime. baltasar:)Da Baltasar Vinas Viejas iz regije Clatayud. To je ono sto sam ti pomenuo pre neki dan. To je najpoznatija kuca iz te regije, vino je odlicno, prva cista Granacha na nasem trzistu. Mislim i da je cena OK, oko soma dinara tako su bar pricali uvoznici da ce staviti kad smo probali celu liniju vinarije.Imaju i odlicnu reservu isto Garnacha. Nema spanci su odlicni, najbolji odnos cena kvalitet nema greske u kupovini. Izuzev nekih vina koja su uvezena dole kod nas u prvom naletu uvoza tipa Albali, Ontagnon, de Oriza....Trenutno je ovde u Bernu sajam vina pa sam u subotu bacio sidro kod nekih Nemaca i Rizlinga u svim kombinacijama suv, kasna berba, slatki i penusavac. Odlicno, naraocito penusavac .Posle toga pili Svajcarce Merlot iz Ticina, takodje odlicno i veoma interesantno belo vino od Merloa takodje iz Ticina Bianco Rovere se zove www.brivio.chAli najvise me odusevilo crveno vino sorte Cornalin vocno, sveze, na nosu miris malina ima i malo karamele i cokolade. Lepa zavrsnica.Na kraju zavrsio kod uvoznika Gaje, Cerreta....Sve u svemu odlicno, planiram da obnovim gradivo u toku nedelje jos jednom
banatjanin Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Nema spanci su odlicni, najbolji odnos cena kvalitet nema greske u kupovini. Izuzev nekih vina koja su uvezena dole kod nas u prvom naletu uvoza tipa Albali, Ontagnon, de Oriza....za ona dva cu da se slozim, ali aj daj argumente za boldovano.
nemke Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Pridruzujem se oceni da je Baltasar gracian veoma dobro vino,i sto je vazno nije divljacki napucana cena.To vino sam kupio u vino i grad vinoteci i cena je negde oko 1000 dinara.Kada sam ga otvorio bio sam zapanjen koliko je vino drugacije,veoma mineralno i kompleksno na nosu. Malo pecka i greje zbog alkohola ali kad se alkohol smiri, ostaje veoma dobro vino.Spremam se da pazarim reservu istog proizvodjaca,cena je 1500 dinara. Trebalo bi da bude vrh,jer ima i tempranila.
kepa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 za ona dva cu da se slozim, ali aj daj argumente za boldovano.sto se Ontagnona tice isto je preterano sa cenama mada malo ne toliko koliko je u slucaju ostala dva ali Ontagnon nije kultno vino Rioje koliko ga dole dizu u nebesa kao i onu liniju Mitologija koja je preskupaimas mnogo poznatijih vina iz Rioje Remirez de Ganuza, Benjamin Romeo, Artadi, Finca Allende, San Vincente...jbg isti uvoze i Vegu koja je takodje preskupa ali to ne rade direktno vec uzimaju od nekog grosiste pa je zbog toga jaca cena, bar ja tako mislimjer za te pare za koje oni prodaju Unicu iz 1996 (26000-33000 dingera tako sam ja cuo) koja je najlosija od svih Unica, ti imas da kupis Vegu Reservu Especial kupazu 1990,1991,1996 ili 1990,94,96 koje imaju 99 i 98 kod Parkera i koje su ubica vina
Indy Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Nau PijingMeni draga kombinacija iz juznoaustralijske McLaren Vale poznata kao GSM (Grenache-Shiraz-Mourvedre). Ovo je iz 2006. i zove se Oomoo (na aboridzinskom lep ili privlacan), iz firme Hardy. Uvek u potrazi za dobrim dealom (vino narodu!) nisam mogao da prodjem pored ponude: 2 flase za $25 (austr.)Arome su savoury (pikantno?), sljiva i cokolada (ili nesto slicno). Na nepcu je takodje malo savoury (srpski receno 'rezili'), malo kao dimljeno, ponesto zacinasto. Tanini kao "talk" (dosta specificni za McLaren Vale, mogu se detektovati u skoro svakom crvenom vinu tamo). Veoma pitko i vino za uzivanje, kako se kaze "quaffer". ----------------Now playing: The Brian Setzer Orchestra - Sleepwalkvia FoxyTunes
kepa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 (edited) Nau PijingMeni draga kombinacija iz juznoaustralijske McLaren Vale poznata kao GSM (Grenache-Shiraz-Mourvedre). Ovo je iz 2006. i zove se Oomoo (na aboridzinskom lep ili privlacan), iz firme Hardy. Uvek u potrazi za dobrim dealom (vino narodu!) nisam mogao da prodjem pored ponude: 2 flase za $25 (austr.)Arome su savoury (pikantno?), sljiva i cokolada (ili nesto slicno). Na nepcu je takodje malo savoury (srpski receno 'rezili'), malo kao dimljeno, ponesto zacinasto. Tanini kao "talk" (dosta specificni za McLaren Vale, mogu se detektovati u skoro svakom crvenom vinu tamo). Veoma pitko i vino za uzivanje, kako se kaze "quaffer". ----------------Now playing: The Brian Setzer Orchestra - Sleepwalkvia FoxyTunes ima ga i ovde kod mene u Svici, stalno ga merkam i nikako da ga kupim da probam uvek zavrsim sa drugim vinima u korpia nije ni skupo 16 CHF ili ti 950-960 dindzimora da ga probam jer ja volim te zacinske i pikantne arome Edited October 22, 2009 by kepa
voja i Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 muriel, reserva 1998 (rioja).i nije me dojmio preterano, moguce da je "prezreo" u podrumu, ali ce pre biti da i nije neko vino.sto mi nije ni najmanje smetalo da ubijem vise od pola flase.
C žeton Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 (edited) Pominjan je syrah iz Chilea, ali flaširan i uvezen preko Hrvatske. Ako se ne varam to bi bilo ovo:500 i kusur kinti u Metrou. Nisam kupio, već sam bio potrošio pare na domaće i Tute Bugarine. -_- Edited October 27, 2009 by C žeton
Recommended Posts