Indy Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Uglavnom, iz nekog razloga, Japanci citaju o tom vinu u manga stripu pod imenom "The Drops of God" (Kami no Shizuku). Popularnost ovog stripa nije samo pomogla d'Arryju, vec i drugim proizvodjaca sirom sveta.Postoji i igrana serija... štaviše, može se gledati ovde besplatno, sa engleskim subtitlovima:)Izgleda prilično cool.
Cruella De Ville Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 (edited) more ima zena za koje ni karton ne zalimnis svesan koliko bi kvalitetna investicija taj karton bio Ali, ovo me je dotuklo... Vec vidim sebe kako impresioniram 1 Cruellu:momcilo: ovakvog nisandziju jos ne sretoh!na sex bre! seks je pase. o njemu se samo razgovara. slutim skoro izumiranje tetrebova.I to, možda uz kreativnu uporabu pjenušavca, a la Sjeverina. :Pja naivno mislila da se takva upotreba sampanjca podrazumeva, a i volim da mislim da sam na severininoj razini, mada nemam dokumentovano. bar mislim da neam od koze me uzbudjuju opanci. imam 1 sirinu: ozdo opanci, ozgo sampanjac...edit: rod & brojp.s. wer ist :momcilo: Edited September 11, 2009 by Cruella De Ville
Indy Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 (edited) :momcilo: je onaj smajli sa obrvama kog ne mogu da nađem u arsenalu Edited September 11, 2009 by Indy
Cruella De Ville Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 (edited) nasao je momcilo tebe ^_^ Edited September 11, 2009 by Cruella De Ville
Indy Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Novi Zeland nalupao Australiju i Južnu Afriku na 3-nacionalnom vinskom turniru k'o maca muškatle.THERE may be a few sour grapes after New Zealand wiped the floor with Australia and South Africa in the annual Tri Nations Wine Challenge in Sydney.The Kiwis romped home with eight trophies, 11 double gold medals, 10 gold medals and New Zealand was named top overall country, leaving its rivals punch drunk.Australia has dominated the competition throughout its seven-year history but domestic winemakers were left red-faced after the embarrassing loss on home soil.New Zealand was particularly praised for its shiraz, or syrah, wines.The Kiwis also cleaned up in the white wine, sparkling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir, merlot, Bordeaux blends and dessert wine categories. ....
Indy Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 (edited) Kad sam već kod Kiwija, NP:Nobilo East Coast Pinot Gris 2008Oseća se na krušku i dunju, sveže vibrira po jeziku, lepo je, jes' da ga prave 1 Hrvati. ;-) Lepo mi se pridružilo uz 1 al fresco kasni lunch od ražanog hleba, dimljenog lososa i feta sira. Om Namah Shiva! Edited September 16, 2009 by Indy
yolo Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 (edited) Om Namah Shiva!Om ti pomogo!Jos kad bi 'Rvati u matici pravili vina ko sto ih prave na N.Zelandu. Pre odmora se otvorih (oko 18E) za flasu Babichevog Sauvignon Blanca, sa jednim jedinim zakljuckom - i opet cu. Edited September 16, 2009 by gazza1
nemke Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Kakav je babich pinot noir,cuo sam da neke pohvale, cena oko 1700 dinara.
kepa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Kakav je babich pinot noir,cuo sam da neke pohvale, cena oko 1700 dinara.onako, nista spektakularno previse dzemast, fali mu svezine nije moj tip vina, nije me odusevio za razliku od Sauvignona koji je babaroga, najbolji na trzistuBolje probaj njegov Sardone, to moze da bude interesantno onima koji vole Sardone
nemke Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Gran feudo reserva 2003,tempranilo 80% i merlo i cabernet 20%,svetlo rubinska boja,miris zacinski,ima malo mente i crvenog voca.Medjutim ukus blago razocaravajuci,iako ima lepe tanini i ukus visnje i minerala.Kiseline malo izrazenije,nisu potpuno uklopljene.U zavrsnici elementi barika,malo vanile.Sve u svemu,za 1000 dinara mozda ne treba ocekivati bog zna sta. Prosecno vino.
aram Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ako negde naletite, ne propustite ove WinterA i lep mi je sajt...Naročito me se dojmilo ovo: DITTELSHEIMER CHARDONNAY & WEISSBURGUNDER, Cena oko 7,5€. Ova jeftinija su oko 6€, a najskuplja do 12€.I da, što, bre neko ne uveze malo ovih nemačkih vina tamo kod vas? kad vidim koliko cene neke domaće budalaštine, pa pogledam šta se ovde može kupiti za upola manje pare, ... nekako mi vas dodje žao :P
nemke Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Ja ne znam da li kod nas moze da se nadje pristojan bordeaux a da ne kosta ko svetog petra kajgana.Sve vise mislim da ne moze.Bio sam juce u krunskoj u kuci vina i bas sam hteo da uzmem francusko vino posto imaju veci izbor nego u drugim enotekama.Pitam lika da mi preporuci neki bordo do 2000 dinara a on mi dade chateau canteloup 2004 berba,cru borgeais .Kad sam ga otvorio sve mi je bilo jasno,mnogo vuce na zeleno na nosu ali to po neki put moze da bude i interesantno,prvo sto mi je palo na pamet je sveze pokosena trava i trunka ali trunka visanja.Ostavio ga ja u dekanteru misleci da ce i miris i ukus da se poboljsaju posle stajanja.Kad ono jok,na nosu i dalje zeleni mirisi i miris kola visnja.Medjutim ukus je neverovatno los,veoma lagano,dosadno a zavrsnica je ko da sam pio vodu.Definitivno nenormalno precenjeno vino.Na skali od 0 do 100 dao bi mu 75.Sto je neko reko pre na forumu hit miss ratio je najgori kod francuza.
Cruella De Ville Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Frescobaldi, mio amore!ikskjuz maj italian ^_^ setih se zasto volim crvena vina, a nastupila je i sezona nista spektakularno, samo 1 jako prijatno vino za jesenje dane kao sto je danasnji, da stoji u kujni uz kafu i caj, tj. da bude osnovna zivotna namirnica.aj, insajderi, raportirajte imal stogodj od frescobaldija unas, ako ima: gde ima i koliko deru.sve vas volim!
Indy Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 ikskjuz maj italian ^_^Samo treba 'amore mio' (mislim). A i ja isto propricam tarzano italiano cim krenem da degustiram (...nije vazno odakle su vina).
Recommended Posts