Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

ovde sam za vikend, ako ima iz frankfurta i okoline raspolozenih, izvolte:ESSEN – TRINKEN – LEBENSKUNSTEndlich wieder Straußwirtschaft im Rüdesheimer “WEINWERK”Wir freuen uns, mit frischen Genüssen 10 Tage lang unsere Gäste zu erfreuen: Riesling und Spätburgunder, Terrinen und Strudel – das ist unsere Rheingauer Sommerfreude, das ist jeden Abend Urlaub vor der Haustür. Der lauschige Gutshof im Pflanzen- und Blütenmeer lädt zu langen Sommerabenden - und wenn der Sommer mal kurz schlapp macht, verkrümeln wir uns – ebenso lange – in unsere Klause nach drinnen.Los geht es am Freitag, 31. Juli 2009 - 10 Tage lang bis zum Sonntag, 9. August.Die Werkstore öffnen täglich um 18 Uhr, sonntags um 17 Uhr – Streikposten sind nicht zu erwarten…Wir freuen unsSabine Fingerloos und Ingo WittDAS WEINWERKGrabenstr. 1465385 Rüdesheim am Rhein

Posted

pa vikend je vec sjutra :o hmmm, zvuci izazovno...prolazis kroz keln?

Posted
:lol: more ima zena za koje ni karton ne zalim nego ne trebaju nam specijalisti, frizzante je prosto blago gazirano, a spumante su penusava vina tipa Fruskogorski biser.
al si ubo poredjenje, svaka cast <_< dakle, bilo koje penusavo vino, recimo Prosecco.
i da pohvalim:1321.jpgovaj moj doduse nije 2002 nego 2007, ali sasvim dobar. dobra mu i cena, doduse, 10€.izuzetno pitak, iako ima dosta lakohola, 12%, lako se je zajebati s njime. sto upravo shvatih :)
dobro je da 2007, tesko da boca obicnog AOC šablija može da izdrži od 2002. u dobroj kondiciji. a to mu je i prosek cena inače, oko 10 jura. i 12% alkohola je normalno, može šabli da ima i više.
Posted (edited)
al si ubo poredjenje, svaka cast <_<
a, reci, jelda da je fruskogorski zakon :s_w: taj neponovljivi ukus zasladjenog deterdzenta za sudove, ih...znam da mu 12% dodje normalno, ali htedoh da naglasim da je nevidjeno pitko.sad, kolko sam uspeo, onako pjan, jebgaedit:ajd, vidim da znas, koliko moze ovakav da izdrzi, do 5 godina? da sakrijem par flajki u podrum ili mislis da se ne isplati? Edited by aram
  • 3 weeks later...
Posted

Preporucujem bugarsko crveno vino od sorte melnik,vinarija damianitza,berba 2005. Vino je super na nosu, ima jake arome voca i vanile,ukus dosta taninski ali su tanini sazreli i nisu previse ostri,kiseline prijatne i ukus podseca na sitno crno voce.Duga zavrsnica.

• 4 weeks later...
Posted

Kad spomenuh australijski shiraz, evo i jedne simpaticne price u danasnjim novinama.Mozda ce se neko setiti d'Arenberg vinarije (McLaren Vale, Juzna Australija) koju sam vise puta spominjao. Nisu ni najelitniji, ni najskuplji, ali sa ljubavlju rade svoja vina, posebno shiraz i (za australijske pojmove anyway) imaju tradiciju i neke zdrave rezone. I, da, neke veoma stare vinograde (slicnih nema u Evropi, "zahvaljujuci" filokseri).OSBORN_narrowweb__300x362,0.jpgPatrijarh D'Arry ovde pokazuje svoj Laughing Magpie Shiraz Viognier, ako nekom nesto znaci, R. Parker mu (za berbu 2006, na slici) daje 92 poena. Ovde se moze naci za oko 16 eu. 2ikyscg.jpgUglavnom, iz nekog razloga, Japanci citaju o tom vinu u manga stripu pod imenom "The Drops of God" (Kami no Shizuku). Popularnost ovog stripa nije samo pomogla d'Arryju, vec i drugim proizvodjaca sirom sveta.Kad ovako prikazu, dodje i meni da picim pravo u vinoteku:)the-drop-of-gods.jpg25452641.jpgAli, ovo me je dotuklo... Vec vidim sebe kako impresioniram 1 Cruellu:momcilo:decantering.png

Posted

I to, možda uz kreativnu upotrebu pjenušavca, a la Sjeverina. :P

Posted

Znao sam da će me gore-izazvano raspoloženje koštati, tako sam rešio da probam ovo:shirp.jpgOvaj sedmogodac odiše elegancijom, suptilnim bukeom u kome nema previše dominantnog voća, oseća se malo šljiva, vuče na crnu maslinu, kožnu galanteriju i fini duvan. Ukus je savoury (pikantan bi to bilo), jako lepo se slaže sa spaljenim govečetom t-bone stejkom koga sam upravo konzumirao propraćenog 1 freedom fries koje sam ispržio od slatkog krompira (iliti maorski kumara). Završnica srednje duga sa svilkastim taninima (valjao je period ležanja), ostaje začinasti (biberasti) post-okus. Vredi verovatno svojih cca 22 eu (ovdašnjih 35 kinti), meni skupo, ali morao sam.Evo i slika Yarra Valley, čisto da bude šarenije.yarravalley_wideweb__430x289.jpg

Posted

jebate, sta ti je to kozna galanterija? nije sto mi je prva asocijacija bila u srbalja omiljena postapalica tzv kozna frula al vala ako je i to uslo u vinski vokabular onda stvarno mislim da je malo to otislo dodjavola. hm, malo novcanika od zmije na nosu uz dugi finis sa diskretnom notom papuca 'borovo'

Posted
jebate, sta ti je to kozna galanterija?
Hm, ne mogu da kažem koža tamo gde bih rekao leather. Sad će od negde da bane rasejan da me ispravlja, ali izgleda mi da je srpski ovde malo nedostatan (u razlikovanju leather od skin). :-)
Posted

ja kažem kožna jakna i svi razumeju ;)

Posted

Razumeju svi i kožna galanterija, samo gazza nešto izvodi. (Mislim, može da bude i tašna, novčanik, itd...) Ja bih najradije rekao "miriše na kožu", kada to ne bi značilo i nešto drugo.

Posted

mda, ali to je toliko neprecizno, kazem ti lepo moras da se preciznije izjasnjavas. ne mirise isto turska kozna jakna i guccijeva rukavica, manualov kozni kais i cipele od krokodila. ja sam samo apelovao da se ipak u ovoj analizi ode do samog kraja.....;)