Indy Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Fina vina, i jedno i drugo, ne verujem da ces promasiti. Cab je specijalnost te vinarije i '97. je bila dobra za njega (kaze databaza). Ali, i 2001. je bila dobra za Shiraz... Nisam odavno imao prilike da probam nesto iz te kategorije, ali ne sumnjam da ce biti na 1 nivou.
Indy Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Preskupa su, i to zesce. Otprilike kostaju u Australiji oko 55 dol (ako se moze naci), sto je oko 31 eu. Koliko se secam kad sam kupovao neka australijska vina u Francuskoj, bilo je sjajnih primeraka finih vina za slicne pare, pa i onih lepo odlezalih (mislim da sam izgubio link za distributera, to mi je u pokojnom e-mail nalogu).Recimo, platili smo (u Francuskoj) Clare Valley Jim Barry McRae Shiraz iz 1998 oko 19 eu (berba 2001 je kod Parkera dobila 91 poen).Za australijski kaberne, nije Clare, ali je region Coonawarra (terra rossa), u istoj nabavci je samo 17 eu kostao: 2003 Terra Rossa Cabernet Sauvignon Parker Coonawarra Estate (neka godista ovog isto kod R. Parkera dostizu 90).Takodje izuzetan value australijsko crveno je i Barossa Charles Melton Nine Popes. Berbu 2004 platio sam istom prilikom u Francuskoj 23 eu. (Nine Popes je pun na chateauneuf du' pape). Voli ga Parker, a dobio je i zlatnu medalju od Decantera.Sve ove cene su skoro iste kao u Australiji, samo su u evrima, znaci treba naci nekog postenog distributera... na zalost nemam ime, ali verujem da nije nepronalazljiv (a ni jedini). Sve mi ovo izgleda kao mnogo bolji deal od ovog u prethodnom postu.PS. Zap. Australija (to je ono bas sto Now Pijing, Cape Mentelle) je odlicna, posebno Margaret River region. Cabernet Sauvignon ili Chardonnay iz vinarije Moss Wood je izuzetan.
msmodesty Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Eura komada 9 za eksplozivni dozivljaj svih agruma cim jezik dotakne vino a onda nesto potpuno drugacije - fin, zavrsetak, miris koji ostane u nosuCepage je Sauvignon Reuilly pripada regionu Berry, vinski gledano spada pod vina Loare a sam Reuilly je vrlo blizu vinogradima od kojih dolazi Sancerre Reuilly ima jace note agruma, sveziji je od Sancerre-a i vrlo se lepo moze kombinovati sa ribom, rakovima i belim mesom uz sos od pecuraka na primer
msmodesty Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jel to Sorbe znaci Srbin ?jedno slovo menja sve - sErbe:)pozdrav tebi sa kulinarstva
CrniRok Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Tacno sam predosjecao da nije, sve ce uciniti ti stranci da nas zeznu Pozdrav i tebi...
Indy Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 A sad levo vino sa ove iste fotke. Tahbilk Cabernet Sauvignon 2004O vinariji Tahbilk, Robert Parker Jr. je rekao: ?Tahbilk is the star of Australia?s viticultural area called the Goulburn Valley and one of the four most outstanding red wine producers in the country. Tahbilk is renowned for its full bodied, rich and opulent reds which are amongst the longest lived in Australia. Given their prices they are among the greatest values in the world for ageworthy, serious red wines and I enthusiastically recommend them?. A za ovo vino (protivvrednost cca 11 eu) su rekli: "Ura! Tahbilk crvena vina su sad pod zavrtacem. Prvo ugledate ljupku crveno-purpurnu boju a potom uslede sve vrste zgnjecenih socnih malina, borovnica, kupina, zatim duvan, seme stitarica, eukaliptus i suptilan prasnjavi barik. Mirise sveze i veoma sredisnje-viktorijanski. Na nepcima je srednje telo sa crvenim i crnim bobicama, duvanom i semenom stitarica. Zivahna kiselost bocka, tanini su cvrsti i lagano grebuckaju i celom duzinom postoji dobar balans. Zavrsava sa aromama pikantnog crvenog voca i eukaliptusa. Dobro je da se polozi u podrum i zaboravi na par godina." (Ovo je degustirano 2007, sto znaci da mu je sad vreme). Dodao bih da je vrlo elegantno, obavija usta u bordo svilu koja odlicno otprati przeno meso, a i ne primecuje se toliko visok alkohol (14.5%), verovatno usled perioda lezanja. Znaci, oba ova sa slike sam (manje-vise naslepo) nabo da nije moglo bolje, 1 sjajan value i vracacu im se dok ih ima u opticaju.
nemke Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Skoro sam probao jedno vino iz Rvatske,zove se zlatan plavac Plenkovic,grand cru.Vino je bozansko.Boja tamno rubin vuce na ljubicasto.Miris posebna stvar,veoma kompleksno,puno mediteranskih zacina,bibera,vanile i visnje,sekundarne arome dima i koze.Na ukusu dosta toplo,koncentrisano i gusto.Visnja,zacini,cokolada,hrast,tanini su slatki i neznatno stezu,a 15 posto alkohola vas greje ali ne pece.Zavrsnica traje barem pola minuta.Cena mu je malo jaca oko 30 evra,ali vredi svaki evro.Pa ako neko ima da izdvoji za vino toliko obavezno nek proba. :)
banatjanin Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Mnogo zelenih babura, pasiflore, zove...ultimativno najposteniji sovinjon blan na srpskom trzistu za 10 evra
banatjanin Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 (edited) sinotj, doneo prijatelj iz Austrije. 15 jura.generalno odlepljujem na njihova vina, ali ovo je najbolje do sada.arome a la Cloudy Bay, sa malo manje tiola. grejp, paradajz, trava, limun, cveće, svega. malo rezidualng šećera taman da izbalansira kiselinu, srednje pun. odličan.posle toga Villa Gemma (Mašarelijeva) 2003, kako reče drugar: "aroma ko Diznijev crtani" i sve što uz to ide Edited June 19, 2009 by banatjanin
Indy Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Najbolji vinski product placement ever... ali, ever! Nije za mlađe od 18, niti stidljive! Samo za one preko 18 kliknite link samo ako ste sigurni da želite Link: http://www.janetmasonblog.com/uploaded_ima...log4-760480.jpg
aram Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 (edited) gospodo, koliko flasa vina moze da se unese u srbiju?stiglo najzad leto i vreme za rizling. sinoc ovaj, jednostavan i sjajan. oko 10€, sasvim opravdanih. Aus dem romantischen Ruwertal kommt dieser klare, frische Riesling mit herrlichem Duft nach exotischen Früchten. Feine Reife, die sich in zarten Honigaromen ausdrückt. Eleganter Körper, pikante Säure.Gault Millau WineGuide Deutschland 2008 für den 2006er:85/100 Punkte Edited June 20, 2009 by aram
Recommended Posts