C žeton Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Hvala! Jedinu rezervu sam video na sajtu iz 2002. Sto se tice distributera, sem dr. Hausa, momentalno neznam drugog.
kepa Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 sto se tice rezerva, bolja je od crianze drugaciji je sastav, rezerva ima 70% merloa, 20% kabernea i 10% syrah ; pitkija je u odnosu na crianzu zbog merloa, kompleksnijih aroma, duzu zavrsnicu, bolje tonove od hrasta jer je rezerva bila u francuskom 16 meseci, a crianza u americkom i francuskom 12tako da rezerva nema toliko vanile koja dolazi od americkog hrasta, vec vise eukaliptusa, duvana, tosta, anisa, smreke sto dolazi od francuskog hrastaCLAVISClavis je babaroga 40% kabernea, 30% garnacha, 10% mazuela i 20% ostalih sorti18 meseci u francuskom hrastu nove bacvena nosu ima svacega timijana, ruzmarina, nane, grejpa i malo breskveukus odlican, ima mesnatu notu kao jamon iberico, ludilo duga zavrsnica, kompleksnaali ima jaku cenu u svici je 95-100 CHF ili ti 6100 dindzi, ne znam koliko je u nabavci provericu
makaronee Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 cotes du rhone, les genets / vaucluse, 2006.grenache noir, syrah, cinsault, carignan - kvartet ljubicica i malina, duvanske virzinije i slatke pavlake.
msmodesty Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 (edited) neke zene imaju kutije za nakit a ja :stiglo mi je par kutija iz vinograda i dok je Fixin skroz razocharao, Savigny les Beaune me odushevio, jeste 2005 ali ako se lepo "provetri" dobije vec lepe note.Savigny les Beaune je robustnije nego tipichni burgonj, mozda ne bash kao Pommard ali prilichno jako, uz tipichne arome crvenog voca lagano i fino se osecaju tanini.elegantno vino. kazu da ima "feminine" imidz. Edited March 1, 2009 by msmodesty
msmodesty Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 A sad neshto putpuno drugachije! Domaine Ott, Cote de Provance jedan od najelegantnijih rozea koji sam ikad probala. Kombinacija Cabernet Sauvignon-a, Grenache i Cinsaux-a daje lepo balnasirano vino koje ima svoju svezinu, sa aromama kajsije, pamplemuse...Flasha ima iznenadjujuce teshko dno. Sa razlogom. Kazu da je jedan od velikih obozavatelja ovog vina bio Petar Veliki koji bi posle kockanja na Azurnoj Obali trazio da mu se spremi "za put" nekoliko sanduka, a da ne bi flasha letela po vagonu Orient Express-a dno je otezano da da vecu stabilnost.pa tako, do Petrograda, klaj-klaj, lakshe ide uz drushtvo i dobro vino
C žeton Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 (edited) Cantine Bergamaschi, Frizzante Rosso Val Tidone i Bianco Semiseco i Rosso je mesavina barbere i lokalne sorte bonarda. Na kraju slaba prijatna gorcina. Bianco je takodje mesavina. Gaje malvaziju, rizling, neku lokalnu egzotiku, pa je sve to verovatno i smuckano. Zova u mirisu i ukusu.Alkohol 11% i 3 evra flasa. Edited March 12, 2009 by C žeton
kepa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 ovo mi je zapalo za oko, luda je ambalaza cim odem u svicu mora da kupim inace ovo je linija vina kreatora Christiana Audigiera ima chardonnay, merlot, cabernet, syrah i rose
C žeton Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Jel ima neka preporuka za italijanska vina iz one radnjice u Dobracinoj, cini mi se da je Buon gusto? Ima stosta, raznih penusavaca, itd.
C žeton Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 (edited) Dupli post...edit:Da se post ne baci:Zorzettig, pinot grigio 2007, Friuli, lep miris, jaca kiselina, lepo iso uz mariniranog grilovanog lososa i neki sos sa estragonom;Ista kuca, merlot 2007, rusticniji, lego uz sahericu. Edited March 19, 2009 by C žeton
yolo Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Vidi da li imaju taj Pinot Grigio bakarne skoro roze boje, ne znam ime ali u imenu velikim slovima napisano XL, u gradu ga u zargonu zovu "bakarni" pino
kepa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 to je scarbola pino grigo, interesantan je ja mislim da je oko 1300
C žeton Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 (edited) Siguran sam da to nisam video u Dobracinoj, Scarbolo pinot grigio (XL). Palo mi je to na pamet, pogotovo kad sam prosao pored Pane e Vino (gazza post u bg restorani). Otisao sam zbog Amedei, dok sam se popeo do muzeja smazah 6 oni mali crni (Dzamajka, Venecuela, Ekvador...). Pojedo cele Karibe i jos ponesto! ScarboloPinot Grigio Ramato mora da si ovo sljemoProsle godine u novembru (eh jeee... <_< ), u Pjaci, pravili promociju ove vinarije i neke udinske klope. Edited March 20, 2009 by C žeton
yolo Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 jeste, dobro je vino, mada nije jeftino. ima tu laboratorijski suvu, fundamentalisticku i nenamestenu dimenziju koja me podsetila na dobre nemacke rizlinge. ili sam ja bio indisponiran pa mi se ucinilo, ili nije vino za prebrojavanje bobicastog voca i zrnevlja u aromi.
Cruella De Ville Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 nesto manje od 3 ojra, tanano za sve pare. ukus, hm... interesantan---> sasvim novi dozivljaj sardonea (ne ponovio se).dobila ga u cegeru s redovnim pazarom, a kako sam vrlo sklona svakovrsnim eksperimentima, netju se zalim ^_^ srecom, ladi se danasnji izbor, (pr)overena smederevka, pa cu da se oporavim, makar mi Tereb pominjao nanu naninu, te mu ovaj svoj post i posvecujem
Recommended Posts