Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

jel neko poneo srpski shiraz da pokvari zabavu tamo? milosavljevicevo je ODLICNO vino.

Posted
jel neko poneo srpski shiraz da pokvari zabavu tamo? milosavljevicevo je ODLICNO vino.
nazalost nije bio jer nema da se kupi u slobodnoj prodajijer na ocenjivanju bude ono sto ima da se kupi po vinotekamasrpski shiraz bi bio u prva 2 sigurno iako je jos mlad, on berba 2007 a na ocenjivanju je bila berba 2005ali i takav iz 2007 sije bar 6 vina sa degustacije, ipak su ovi iz 2005 (ovo se odnosi samo na portugalce) lepo sazreli
Posted

Esporao je moja velika ljubav i syrah je vrlo zastupljen u mojim zalihama. Inace, Esporao prestaje da proizvodi Syrah i Aragones tj. monosortna vina i prelazi na kupaze koja su sjajna (bila je mala degurtacija pre par meseci) pa tako ako neko planira da napravi zalihe neka pocne na vreme.

Posted

probao jos jedan izuzetan domaci shiraz, nisam znao da ih ima toliko po srbijidibonis iz suboticene znam ko su ljudi ali sve sto smo probali od njih je bilo izvanredno, rakija od kruske, pa sovinjon beli (ako sam dobro upamtio), pa kaberne i na kraju siraz kao krunamozda za nijansu jaci barik da bi se prikrila mladost vina, ali svejedno, impresivno.jedno je dosta jaka cena - 1800 VP :(

Posted

kepo, koji su to krš shirazi bili na degustaciji?

Posted
kepo, koji su to krš shirazi bili na degustaciji?
Golden Kaan Jacobs CreekBaglio Delle CicaleStonehavenGraffigna mada su obe flase bile corki portugalci Esporao - vino degustacijeAdega de Pegoses - drugo mesto
Posted
probao jos jedan izuzetan domaci shiraz, nisam znao da ih ima toliko po srbijidibonis iz suboticene znam ko su ljudi ali sve sto smo probali od njih je bilo izvanredno, rakija od kruske, pa sovinjon beli (ako sam dobro upamtio), pa kaberne i na kraju siraz kao krunamozda za nijansu jaci barik da bi se prikrila mladost vina, ali svejedno, impresivno.jedno je dosta jaka cena - 1800 VP :(
da dibonis probao sam na rakija festu, vrlo tanko vino, bez zavrsnice, samo ima interesantan miris i nista visea da, ima i nenormalnu cenu 1800 :blink: alo, sta je s glavomne znam da li su nasi proizvodjaci culi da vise nema carina na vino, kome ce prodati vina za te paresad ce da krenu da se uvoze ozbiljna vina za pristojne pare (ja prvi)
Posted

Извињавам се на интерупцији декантирања, али:

ne znam ko su ljudi
Саветујем ти да дигнеш кредит и покупујеш залихе са лагера чим прије.

За људима је издата тјералица од стране Маџарске јербо су се људине мало играле бизниса с неким угледним светским фирмама које тамо имају фабрике расветe, па су на крају игре те светске фирме ангажовале неке друге светске фирме познате по ефикасном утеривању дугова да од људи наплате дугове од осам цифара. Људи су такође познати по својевременом сукобу с Јожефом Касом, царином, неким немачким инвеститорима и са 80% града уопште, те по ангажману отпораша које ни ДС није хтео да ухлеби + Мујe Лопова а све ради каљања лика и дела Јожефа Касе по Суботици и шире.Апропо цене, недавно сам имао прилике да попричам с бившим кулаком који се људима захвалио на указаном поверењу и отперјао јер му се није допало како људи кроје пословну политику. Нпр. склопе сјајан посао с македонским грожђем и после се, када је грожђе већ оцарињено и истоварено у магацин, страшно изненаде колико их изађе на тезги, јербо нису унапред срачунали транспорт, царину и остале зависне трошкове у калкулацију. rolleyes.gifА када директорчићи дођу да питају људе колико да ребну за то и то вино, људи се протрљају по трбуву, питају колико је код осталих винарија и онда закључе да је сасвим у реду да њихово вино иде 10% или 500% нагоре. Кад боље размислим, можда би се с тако квалитетним људима на лицу места ласно могао нагодити за комби или два узорака, све на име рекламирања и рецензирања марке по српским онлајн окупљалиштима реномираног винског снобља.

Posted

Овде није оптужен ни за какве махинације + изручење Магуарима је протузаконито = не верујем да ће на робију, некако ми је извеснија "добровољна" продаја имовине (вредне десетину потраживања) укључујући винарију и ресторан "Шираз" који не ваља ни по пизде ладне воде...

Posted (edited)
...dibonis iz suboticene znam ko su ljudi ali sve sto smo probali od njih je bilo izvanredno, rakija od kruske, pa sovinjon beli (ako sam dobro upamtio), pa kaberne i na kraju siraz kao kruna...
Vlasnik vinarije DiBonis, Laslo Boni , je vlasnik i restorana Shiraz u Subotici. Proizvode razne rakije: kruska, breskva, visnja, zova, loza itd. Restoran je otvoren pre jedno godinu dana.edit: Izvinjavam se, ostavio sam pisanje na pola, u medjuvremenu su stigli novi postovi sa istim informacijama (boljim)... jbga. ^_^ Edited by C žeton
Posted

xaxa, kul, momci fala na informacijama - doduse mene lozi blizina medjudrzavnog i pogranicnog kriminala pa sam se moze biti zaneo u proceni dostignuca (nisam pricao da sam jednom bio i na gigu ace lukasa). u svakom slucaju im je shiraz bolji od kabernea, kakav god je, a moguce da im je za ovu prestonicku isporuku zapala bolja cisterna makedonskog vina. u svakom slucaju - kada bi cenu podelili sa 4, bio bi im musterija. mogao bi nas ekspert za BJRM da nas uputi u stanje autohtonog shiraza s juga.

Posted (edited)

Drugari, toliko ste pisali o Finca Antigua (godinama ranije i na drugim mestima), da je vec bilo :wacko:. Posle vise neuspesnih pokusaja da nabavim isto, nije bilo smisla da se propusti ova ukazana prilika. Sinoc odose tri flajke, tako da se pridruzujem klubu postovalaca Familia Martinez Bujanda.Kakva je rezerva i Clavis?Sledece nedelje kad stigne isporuka, ova dva su me zainteresovala: Misterio Roble i Condado de Haza.

Edited by C žeton
Posted

rezerva, zavisi koja - otvorih pre par nedelja jednu iz 2003 i moram reci da je bila na ivici ali to je zato sto je moja kuhinja lose mesto za duzi boravak flasiranog vina. sto se ukusa tice, suvlje, pikantnije, duze od crianze, cak mozda i manji barrique utisak na prvu loptu - meni je ta rezerva raznela mozak kada su prve flase usle u beograd, kada se pre 3 godine trazio distributer. ako se kupuje od distributera, samo napred.