Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted
upravo otvorio i bacio barolo lorenzo sormaniboca je bila sumnjiva sto se i potvrdilo nakon otvaranja, blago corked ali overall prezrelo a tanko, jednom recju, pomijacisto da se ne uhvatite ako ga ugledate...
Nazalost, to sam probao proletos... bilo je ogavno!Taj Conte Lorenzo Sormani (trte-mrte) je linija Caldirole. Ta Caldirola nema sta ne pravi: i barolo, i chianti, i soave, i gavi, i barberu, i nero d'avola i ...Jedino L. Sormani chianti classico mi je ok prosao.
Posted
problem je u tome sto se ja ne razumem u berbe, bukee, etc. (velika sramota za nekoga kome je deda iz poznatog vinogorskog kraja, pre ww2 se bavio proizvodnjom i izvozom vina - dok nisu na vlast dosle komunjare i otele mu i kucu i vinograde).
iz kog kraja i ko ti je deda?
od ostalih koje pominjes, jedino mi je po imenu poznato quinta sardonia, za ostale nisam ni cuo. ali pogledacu, ovih dana svakako moram da svratim do lavinia-e. a znam nekoga kome bi se sigurno svideo aalto (obzirom da pije jedino riberu, jer ga od rioje boli glava) i ko dolazi u januaru za madriz :)
Clos d Agon pravi Peter Sisseck tip koji pravi PINGUS, vino je babaroga jede malu decu, AALTO je od Mariana Garcie mada od njega mozes da probas MAURO, SAN ROMAN, PRIMU to su sve odlicna vina i za ok pare.Ili se otvori za NUMANTHIU iz TORO regije to je odlicno.
Posted
od ostalih koje pominjes, jedino mi je po imenu poznato quinta sardonia, za ostale nisam ni cuo. ali pogledacu, ovih dana svakako moram da svratim do lavinia-e. a znam nekoga kome bi se sigurno svideo aalto (obzirom da pije jedino riberu, jer ga od rioje boli glava) i ko dolazi u januaru za madriz :)
ocemo da izjedemo par 'Federica'??
Posted
ocemo da izjedemo par 'Federica'??
jok, ce probamo ova fensi vina sto pominje kepa. vish da covek zna znanje. :)
Posted
jok, ce probamo ova fensi vina sto pominje kepa. vish da covek zna znanje. :)
znas da od viska znanja boli glava.
Posted

chateau pailhas 2005nakon otvaranja (juče) nije dekantirano ali pustio da odstoji. uljasto, jake kiseline, ne baš prijatno za klot nightcap.odstojalo (vakumirano) jedan dan, konzumirano uz sir i tako to - pravi bordo, sve na mestu. drugim rečima, kiseline se smirile, ukus ostao, mada manje uljast i mineralan.nisam neki fan francuskih vina...

Posted
nisam neki fan francuskih vina...
dobro bre... od desetine hiljada etiketa iz desetine regiona podeljenih u mali milion podregiona i tradicija, tebi se bas nista ne dopada? ni beli alzas, ni makon, ni kru bozole, ni sampanjci, ni pinoi, ni crveni langedok, ni slatki anzu, ni egzticni kaor, nista, bas nista?nemo da generalizujes bezveze. ja sam se tako pokajo par puta kad je doslo vreme da promenim misljenje.
Posted

maj jok, samo je hit/miss ratio mnogo slabiji nego kod npr španaca...

Posted
dobro bre... od desetine hiljada etiketa iz desetine regiona podeljenih u mali milion podregiona i tradicija, tebi se bas nista ne dopada? ni beli alzas, ni makon, ni kru bozole, ni sampanjci, ni pinoi, ni crveni langedok, ni slatki anzu, ni egzticni kaor, nista, bas nista?
Zato ovaj drug Kinez zna sta valja :Hail: Kinez pazario na pariskom aerodromu vino za 46.423 eura na Badnje Veche.26. Dezember 2008, 10:44 hJedan kineski putnik kupio je jako skupocene suvenire na pariskom aerodromu,kao na primer Lafit Rothschild iz 1947, Petrus 1968, Chateao Margaux 1982,Chateau Latour 1976 i josh neke dragulje iz Bordo riznice.Da li ce to morati da carini i kako li kineska carina koju ce carinsku stopu da mu drmne cool.gifleer2.gif
Posted

kad smo kod pazara, zapala mi za oko vest iz novog Wine Style-a da je jedna od 200 boca Bolinger šampanjca pravljenih za novi filma o Jamesu Bondu, upakovana u neku nadrkanu kutiju u obliku metka prodata u Beogradu za preko 6 000 evra na zatvorenoj aukciji u Holidej Inu.kopka me ko je kupio i ko je bio tamo, ali teško da ću to saznati...

Posted
Kinez pazario na pariskom aerodromu vino za 46.423 eura na Badnje Veche.
Bacio tolike pare... bolje da je dosao u Australiju, imala bi cela Kina da pije 10 godina za te pare, i to jos bolja vina ;-)A i pomogao bi da ostanemo jedina zapadna zemlja koja jos nije u recesiji :-) Cak ni to sto velikon brzinom postajemo nanny state skoro kao EU ne moze da pokvari taj lep osecaj.
  • 3 weeks later...
Posted

samo da prijavim da je miško ozbiljno oborio cene jacobs creeku. u tempu su širazkab i šardone po oko 680 kinti. nekoć je bilo skuplje...

• 3 weeks later...
Posted

3.februara moja malenkost i jos neki sa foruma bili smo na ocenjivanju vina za Caffe&Bar u restoranu Kraljevina (Que Pasa)na ocenjivanju bilo 7 vina od sorte Syrah cenovna kategorija od 700-1300 (to za sortu nam rekli na kraju,mada kod vecine vina je moglo da se provali o kojoj sorti je rec)ja cak pogodio 4 vina i koji je proizvodjacpobedio Esporao Syrah 2005, ne znam sta je bilo za stolom komisije ali kod nas gostiju pobedio Adega de Pegoes Syrah 2005 a Esporao bio drugirealno portugalci i jesu bili daleko bolji od ostalihostalo sto je bilo na ocenjivanju je katastrofa i krsod gositju je bio i gospodin Mire Kovacevic vlasnik istoimene vinarijetako da sad posle ove degustacije razumem i opravdavam nase vinare sa cenama, kad ljudi probaju sta se prodaje za 800.900 dindzi nije ni cudo da njihova vina budu jaka sa cenamaza takvo stanje su najvise krivi uvoznici (cast izuzecima) koji uvoze razne krseve od 1-3 ojra a ovde to isto prodaju za 10+ ojraposle degustacije bila prezentacija francuza i italijanafrancuziDULONG SAINT EMILION cena 1000 dindzi, nista spektakularno sasvim prosecno vinoDULONG MARGAUX RESERVA 2007 cena 2000,dekantirano 2 sata, katastrofa, ni miris ni ukus, razocarenjeItalijan zaboravio sam naziv znam da je Nero d Avola sa sicilije cena je 1200,dobra flasa a na etiket otisak prsta, klasicna Nero d Avola, voce na nosu, pitko, na ukusu se oseca da je iz juznih krajeva jake vocne arome, meni delovalo da je grozdje ostalo malo vise na suncu, ok vince ali za 800-900 kintitoliko

Posted
i jos neki sa foruma
jbt kepsone, i pitam se tamo pozdravljajuci te, odakle se znamo. :)
pobedio Esporao Syrah 2005, ne znam sta je bilo za stolom komisije ali kod nas gostiju pobedio Adega de Pegoes Syrah 2005 a Esporao bio drugi
da, ali ja sam generalno bio zadovoljan koliko su se i gosti i komisija medjusobno slagali oko procene kvaliteta vecine vina. ocekivao sam vise lupetanja i suprotstavljenih misljenja.